![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
İMAN ÖYLE BASİT BİR MESELE OLSAYDI KAFİRLERDE HEMEN İMANA GELİRDİ.BİRMÜSLÜMAN KENDİ İMANINI ŞÖYLE BİR SORGULASIN BAKALIM.ALLAH KATINDA NE KADAR VE NEYE GÖR İNANDIĞINI VE NASIL İMAN SAHİBİ OLDUĞUNU.., İNANCININ KUR'AN'A UYGUN OLUP OLMADIĞINI SORGULARSA GERÇEK İMANA SAHİP OLURLAR. SAHBE-İ KİRAM, KENDİ ZAMANINDA BU DİYALOGÇULARI GÖRSELERDİ VALLAHİ ONLARA MÜSLÜMAN DEMEZLERDİ.ZİRA BİR GAVURU DOST EDİNMEK ALLAH'IN LANETİNİ VE GAZABINI GETİRİR.BÖYLE BİR DURUMDA İSE O KİŞİNİN ALLAH'A NASIL HESAP VERECEĞİNİ DE DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM.NİTEKİM BEN ONLARIN AŞAIDA Kİ AYETLERLE TEKRAR UYARARAK TEBLİĞ VAZİFEMİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM.O AYETLER VE HADİSLER ÜZERİNDE DERİN TEFEKKÜR EDERLERSE İNŞAALLAH HAKİKATE ULAŞACAKLARINI UMUYORUM. ..Nisa Suresi 144. Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah'a, aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? Al-i İmran 28. Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artık onun Allah nezdinde hiçbir değeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır. Allah, kendisine karşı (gelmekten) sizi sakındırıyor. Dönüş yalnız Allah'adır. Tevbe Suresi 73. Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir! HADİSLERDE YAHUDİLER Yahudileri de Hıristiyanları da Allah kahretsin. Peygamberlerinin kabirlerini mescid edindiler. Arap topraklarında iki din bırakmayın. (Beyheki) Yahudileri Allah kahretsin, Allah onlara içi yağını haram edince, onu eritip sattılar ve parasını da yediler. (Buhari,Müslim) Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhammed aleyhisselamın Allah'ın Resulü olduğuna, şehadet edinceye kadar Yahudilerle savaşın. (Müslim) Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Hatta taşlar bile, gizlenen Yahudi'yi "Ey Müslüman şu arkamda gizlenen Yahudi'yi öldür" diye haber verir. (Buhari) Kafir olan bir kavmi seven, onlarla dostluk kuran mümin, kıyamette o kafirlere haşrolur. (Taberani) Resullahın son sözlerinden biri, (Allah, Yahudi ve Hıristiyanları helak etsin. Arap topraklarında iki din kalmasın) idi. (Beyheki) İmanın temeli, Müslümanları sevmek ve kafirleri sevmemektir. (İ.Ahmed) Üç şey imanın lezzetini artırır: Allah ve Resulünü her şeyden çok sevmek, kendisini sevmeyen Müslüman'ı Allah rızası için sevmek, kafirleri sevmemektir. (Taberani) |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|