Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı
Birincisini, Tarikat ehli bir genç bir dostumdan bizzat dinledim. Bu dostum, devletin en önemli kurumlarından birinde orta düzey bir memur. Bana: "İsmail Bey, burada devamlı birlikte cemaat halinde namaz kıldığım Fethullah Gülen Hocaefendi`nin cemaatinden dostlarım var. Birlikte secde ediyoruz, ayrımız gayrımız yok sanıyordum. Bir gün yurtdışına gittik kafile halinde, sabah namazına beni kaldırmadan kendileri cemaat yapmışlar. Aralarından bana daha yakın olan safça bir tanesine sordum, "Valla ben de anlamadım, sordum Ağabey`e, O gelmese de olur, bizden değil" mealinde bir cevap aldım dedi.
İkinci olay, nur cemaati dışındaki diğer cemaatlerde bugünlerde sıkça konuşan konulardan biri. İsmi lazım olmayan bir bakanlığa yeni atamalar yapılmış. Yapılan atamalardan %70`inden fazlası sadece Fethullah Gülen cemaatinden olduğu halde, kıyameti kopartıyorlar, "Müsteşarın kellesini isterük" tehditleri savuruyorlarmış
Hayatımda boyle sacmalık duymadım.Namaza cagırmayan bırı o bızden degil demesı ıcın hangı cemaat olursa olsun cemaatı baz almam bu kısının psikolojık sorunu
İkinci ifade boyle soylemler herkes bilirki cemaatten baskasına zarar vermez
iki verdigi ornekte mantıgıma yatmadı bu orneklerle cemaat suclanırmı yazarın falsosu
|
malesef insanlarda cemaatcilik (genel olarak) almış başını gidiyor.
Bizden olmayana günahınızı bile vermeyin zihniyeti korkutuyor beni.
Başımdan geçen bir olayı paylaşayım.4 sene evvel izmirde yatan kanser hastası olan yeğenim için acil kan lazım oldu çok yere başvurduk negatif grup olunca baya zorlandık sonra aklımıza cemaatlere basvurmak geldi bir kaç tanesine sorduk ALLAH razı olsun gelen çok insan oldu ama cahil birinin söylediği bir söz çok ağrıma gitti. Dediği ''Bizden değilsen sana kimse kan vermez.' dondum kaldım.