![]() |
#41 |
![]() Bazıları, Maide suresinin (“Hazret-i Âdem’in oğlu Kabil, kardeşi Habil’e “Seni öldüreceğim” dediği zaman, Habil, “Sen beni öldürmek için elini uzatsan da, ben seni öldürmek için elimi sana uzatmam, çünkü ben Allah’tan korkarım” demiştir) mealindeki 27 ve 28. âyetlerinden dolayı Hazret-i Habil’i pasif ve korkak olarak vasıflandırıyorlar.
Halbuki Kur’an-ı kerimde, fitne kötülenmektedir. Birkaç âyet-i kerime meali şöyledir: (Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar.) [Bekara 27] (Onlara; “Yeryüzünde fitne fesat çıkarmayın” dendiği zaman, “Biz ancak ıslah edicileriz” derler.) [Bekara 11] (Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür.) [Bekara 217] (Kalblerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak için, âyetleri kendilerine göre yorumlar.) [Al-i imran 7] (Onlar fitne çıkarmak için can atarlar.) [Nisa 91] (Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.) [Maide 64] (Fitneden sakının.) [Enfal 25] (Yeryüzünde fitne fesat çıkaranlara lanet olsun.) [Rad 26] Fitne, Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak, insanları isyana kışkırtmak demektir. (Hadika,Tarikat-ı Muhammediyye, Berika) Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki: (Fitneden sakının! Söz ile çıkarılan fitne, kılıç ile çıkarılan fitne gibidir.) [İbni Mace] Alıntıdır... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Allah razı olsun abicim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Biri İslamın radikal ve sert yüzünü diğeri ise İslamın yumuşak ve hoşgürü (biraz fazla olsada ) yüzünü savunan iki dini kesim.
Birbirlerinin hatalarını yargılamak yerine kendi hatalarını düzeltme yerine gitse ne güzel olur. Sorun İSLAM'da değil sorun bizim müslümanlığımızda,herkes islamı kendisine göre yorumlarsa böyle fitne çok girer müslümanlar arasına ALLAH(c.c) yolunda davası olan her cemaat tarikat birdir.Kimisinin hatası çoktur kimisinin az önemli olan ne kadar İSLAMA hizmeti vardır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() Vallahi, billahi su cemaat haberlerinden gina geldi.. bir günde su forumda farkli birsey tartissak!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Valla ben grevs söyleyince haberim oldu şu tek türkiyedeki kirli sakallı korkunç müslümanların mustazaflar olduğu
![]() Ama gerçekten çok ayıp bir şey. Allah ıslah etsin. |
|
![]() |
![]() |
#46 |
![]() Yaw Allah şahittir ki onlara kırgında olsak bazen kızgında olsak biz müslüman kardeşlerimiz diyoruz. ama onlar illaki Terörist diyecek var mı böyle bişey Allah aşkına Yani zorla almışlar jopları vura vura biz kardeş görmeyin bize yaklaşmayın diyorlar. ama biz öyle demicez. daha önce dediğim gibi eğer yorumların hespini okuyanlar varsa göreceklerki elimdem geldikçe cemaata atmamak için hasasiyet gösterdim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
![]() Alıntı:
şimdi hizbullaha has bir giyim şekli ( cuppe sarık şarval vb ) ve hitap şekli ( gavs, hocam hoca efendi gibi ) olmayınca karıştırıyorlar. bi ara gavs dediler Tarikatlar tepki gösterdi. sonra hoca dediler olmadı Hizbullaha uymuyordu. seyda dediler genel bir hitap oldu en son benim bildiğim Hizbulkiyam yapmışlardı. Allah ıslah etsin dediğiniz gibi. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
![]() üstadim samimi birsey sormak isterim hizbullahin icinde hala daha silahli kanat var mi yani hala daha heran kan dökebilecek bir yapilanma var mi?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
![]() Konudaki tesbitler iddiaları teyyit etmede yetersiz geldi bana ...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
![]() Yok öyle bir silahlı mücadele artık cihadın silahla kılıç kalkanla değil de ilimle bilgiyle ve akıl ile olacağına inanıyorlar...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|