|
![]() |
#1 |
![]() Buraya müdahile edelim dediğimizde birileri çıkıp müslüman ülkeye girmeyelim diyorlar ! Müslüman müslümana bunu yapar mı ? Biz her zaman hak yolunu ararız .
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Suriye'nin Müslümanlarını katledenlerin; şerefleri de yok, ahlâkları da yok, insanlıkları da yok! Suriye'de yapılmış olan bir bombalamanın sonrasında insanların durumlarını gösteren bir video seyretmiştim ve o görüntülerden rahatsız olmuştum. O tür görüntüleri içeren başka videoları seyretmekten imtina ediyorum. Oradaki kardeşlerimiz ise bizim görüntülerini seyretmekte zorlandığımız vahşeti hayatlarında yaşıyorlar maalesef. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Bizler, Alevi müslümanlar olarak; Kur'an-ı Kerim, Sünnet-i Nebevi ve Ehlibeyt üçgeninde İslam'a imanla bağlıyız. Bunlara aykırılık teşkil eden tanımlamaları inancımıza, değerlerimize müdahale ve saygısızlık olarak görüyor, bu tür yaklaşımlardan nemalanmayı düşünenleri de esefle kınadığımızı ilan ediyoruz. Suriye'de Müslümanları katledenler ise senin gibi vahabi - selefi zihniyetli insanlardır. Asıl senin gibiler müslüman değil... Konu Ebul Esved tarafından (05-06-2012 Saat 13:38 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Nusayrilik'de Allah'ın Hz. Ali'ye hulul ettiği inancı vardır. Nusayriler Hz. Ali'ye uluhiyet izafe ederler; bu çok açık bir küfürdür. Suriye'de Müslümanları genellikle kimlerin katlettikleri ortadadır. Suriye'de Nusayri Suriye rejimi Sünni Müslümanları katlediyor. Allah'ın gazabı Suriye'nin Müslümanlarını katleden zalim ve kâfirlerin üzerine olsun. Amin. Vehhabi, Selefi zihniyetli olduğumu söylemeniz bana yapmış olduğunuz bir iftiradır. Ben, Hanefi mezhebinden olan Sünni bir Müslümanım. Peygamberimizin hadis-i şerifinde bildirdiği üzere Peygamberimizin ve onun ashabının yolunda olarak Cehennemden kurtulacak olan fırkadanım (Ehl-i Sünnet Vel Cemaat) Allah'a şükürler olsun. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Nusayriler, Arap kökenli Alevi Müslümanlardır. Nusayriler (Alevi Müslümanlar) Hz. Ali'nin Allah'ın salih bir kulu, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a.v)'in vasisi ve ümmetinde hak imamı olduğuna inanırlar. Konu Ebul Esved tarafından (05-06-2012 Saat 23:32 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
İftira atmaktan Allah'a sığınırım. Olmayan bir şeyi söylemiyoruz. Nusayrilik hakkındaki bilgilerinizi gözden geçiriniz. Hz. Ali'nin hâşâ ilahlaştırıldığı böylelikle açıkça küfre girmiş olan Nusayriliği, İslam içi bir mezhep olarak gösteremezsiniz. Suriye'den gelen videolarda da bazı Nusayri askerlerin yakaladıkları bazı insanları Beşar Esad'ın hâşâ ilahlığı üzerine söz söylemeye zorladıklarını görmüştük. Madem Nusayrilikte Hz. Ali'ye uluhiyet izafe edilmediğini iddia ediyorsunuz, öyleyse Nusayrilerin inanç esaslarını anlatan ve kutsal kitaplarından biri olarak kabul ettikleri Kitabu'l Mecmu'da neler yazılı olduğunu lütfen burada açıklayınız. Konu Cihannur tarafından (05-07-2012 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
İşte linki http://www.akpartiforum.com/alevi-muslumanlar-t160208.html Kitabu'l Mecmu diye bir kitabımız yoktur. Nusayrilerin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'dir ve Nusayri (Arap Alevi) inancında Hz. Ali (a.s); Allah'ın salih bir kulu, Hz. Muhammed (s.a.a.v)'in vasisi ve ümmetin imamıdır. Tevhid inancı vardır. Ben bu inancın mensubu olarak sizlerle paylaşıyorum. Bize Nusayri denmesini de istemiyoruz, Nusayri diye adlandırdığınız bizler, Alevi Müslümanlarız ve buna rağmen bize değil ne idüğü belirsiz, Alevi olmayan sözde yazarların hakkımızda yazdığı yalanlara, iftiralara inanıyorsunuz. Bu tartışmaya dini bölümdeki ilgili başlıktan devam ederiz. Konuyu burada kapatalım. Konu Ebul Esved tarafından (05-07-2012 Saat 20:22 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Bunu böyle bilin ! Konu Cihannur tarafından (05-07-2012 Saat 18:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Hakaret. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|