|
![]() |
#1 |
![]() Ufaktan bakayım dedim de şahsı mevlevi şeyh avnullah özmansur eleştirmiş..
Ehli tarikattanda eleştiri almış.. İlginç her ne ise ben kafamı bu tür meselelerle işgal etmeyi bırakalı çok oldu ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
İslam dininde alimler arasında Hristiyanlıktaki mezhepler gibi çelişkiler, uzaklıklar, ayrılıklar olmaz... Mutasavvıflar arasında da temel öğretiler arasında, iman konusunda, iman esaslarının-temellerinin durumu konusunda çelişki olmaz... Dinde bazı konular vardır, inanırsın-inanmazsın imanına zararı olmaz fakat ana şartlar vardır ki bunlar önemlidir asıl... Mevlevî şeyhi kendisini eleştirebilir... Ben de Uşşakî çevresindeyim bir süredir, orada da kendisi eleştiriliyor bir tarikat silsilesinden gelmediği için... Ama birbirlerine saygı duyuyorlar çünkü bu derin konular herkesin harcı değildir... Ve bu büyüklerin birbirlerini eleştiri tarzları alt mertebelerdeki Müslümanlardan farklıdır... Alt mertebedekiler birbirlerine hakaret, dalga geçme şeklinde sataşırlar... Üst mertebedekiler, hakiki tarikat ehli ise (şekilde kalanları söylemiyorum) ki onlar edep dairesinden çıkmaz ve ilmî olarak tartışırlar... Bugünkü arifler, mutasavvıflar ne ki... Siz asıl Hz. Mevlana'ları, Hz. Rufaileri, Hz. Bektaşları, Hz. Geylanileri bir araştırın nasıl kendi dönemlerinde birbirlerine ve başkalarıne eleştirileri olmuş görün... Eleştiri olabilir çünkü herkesin müşahedesi farklıdır, idrakı farklıdır ve bunlar saf vahiy değildir peygamberlerinki gibi, bunlar ilhamdır ve bu ilhamlara da pek tabi kendi nefslerinden de fikirler girebiliyor meşreplerine göre.... Yani eleştiri gayet doğal, olağandır.... Ama şöyle de bir şey var çok derinlerde yüzen ve bu huzur hâli ile hallenenlerin yüzeydeki sataşmalardan çok rahatsız olmadıklarını görüyorum... Yüzeydeki sataşanların ise çok çok yanlış anlayarak hatta denilenlerin tam tersini algılayarak buğz ettiklerini görüyorum... Geçmişte katledilen evliyaullah da aynı şeyleri yaşadılar fakat dert etmediler şükr ettiler... Konu zülcenaheyn tarafından (07-09-2012 Saat 19:33 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|