|
![]() |
#1 |
![]() Bunun bir vahşet ve sanki cehennemlik güruhu gibi sunulma tarzı hiç hoşuma gitmiyor...
toplum olarak tebliğ usulümüzü gözden geçirmeliyiz... bizim görevimiz onların boy boy resimleri videolarını ibretlik diye sergilemek değil, Rabbimizin bize bildirdiklerini sunmak....
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Ve bilesiniz ki o yerden yere vurduğunuz bizim Din KARDEŞLERİMİZDİR. Tesettürlüsü de bizim dekoltesi de bizimdir yani DERT BİZİMDİR |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
''Sanki Cehennemlik gibi sunulması'' İthamdan çok meselenin ciddiyetine işaret ediyorsa azdır kanaatindeyim ! ''Cennetin kokusunu dahi alamaz'' kavramından daha ciddi daha korkunç bir kavram var ise ben naçizane bilmiyorum ! Lakin tarif edilen mesele hakkıyla şahıslara yahut ithamlara dönüşürse ! İşte burada nefsin ağırlığı yangından, ateşten kurtarma algısının yerine nefsi bir saldırıya dönüşür !!! Bu saldırı ise yalnız kibrinde yahutta haramda yahutta yanlışta inatla ısrar eden ve nefsinin şeytanın ılgasından kurtulmak samimi şekilde hakikat yerine dalaleti satın almak isteyen için sorun olur !!! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Çünkü malesef, tesettür mevzusundaki gevşeklikten tutun daha bir çok zaafımızın en büyük sebebi 'iman' problemimiz... eğer insanlara imani hakikatler idrak ettirilemezse, ve insan imani boşluklarını Marifetullah ile doldurup halledemezse, bizler o boşluğu malesef bu uyarılarla dolduramayız... aksine yeis bataklığında dahada ters neticeler verebilir.. tebliğ usulünden kastımda buydu, her islami konunun uyarının mukaddimesi imani esaslar olmalı, bitişide Rabbimizin Rahman ve Rahim ismini yani merhametini vurgulamakla bitirilmeli.. aksi takdirde Hafizanallah insan Rabbinin Rahman ismini unuturda yeise kapılırsa , isyan gayyalarına yuvarlanabilir.. * * ayrıca şunu belirtmek istiyorumki, 'örtülü çıplak' ifadesi altından kalkamayacağımız bir kul hakkına sebep olabilir.. çünkü kul olarak bizim vazifemiz uyarmaksa, bu tarz genelleme hakaretlere girmek ve yadırgamak gibi haklarımız yok demektir.... Konu _Ednâ_ tarafından (07-18-2012 Saat 10:07 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Bu sözün hakaret ve yadırgama ifadesi olarak gördüğümden bir müslümana yakıştıramıyorum... Bu benim şahsi hassasiyetim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
öyle giyinip birde tesettürle alay etmeleri zaten onları yetericce bilincli kullar ve Rabbimin huzurunda alçaltıyor başka söze gerek yokkkkkkkkkk |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
başka birçok söz gerek var efendim... Efendimizin hadisi şerifi bir ikazdır.. 'Falanca şöyle giyinmiş o örtülü çıplak, filanca böyle giyinmiş o örtülü çıplak' dememiş Rabbimizn huzurunda alçak olanı Rabbimiz bilir, bizler bir kul olarak asla kimseye Rabbimizin nazarında alçak demeye hakkımız olamaz... bilemeyiz çünkü tesettüre riayet etmesede belkide namazını öyle bir hissiyatla kılıyordurki, Rabbim sırf o namazı için tesettürdeki gevşekliğini örtüp affedebilir, ve belkide tesettüre riayet edenden bile üstün kılabilir... bunları biz bilemeyiz Rabbimiz bilir... tekrar ediyorum, kimseyi kınamak bizim haddimize değil, bize düşen sadece Rabbimizin bildirdiklerini üslubuyla bildirmektir... |
||
![]() |
![]() |