![]() |
#1 |
![]() Muaviye: Ey Eba Zer, sarayımızı nasıl buldun?
Ebu Zer: Eğer kendi paranla yaptıysan israftır, halkın parasıyla yaptıysan haram!
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu hadisenin kaynagi nerdedir, kim nakletmistir.?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() buradan aldım: https://twitter.com/ducane/status/532180567094464513
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Elmalarla armutların toplanması doğru olmaz. Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye dünyadaki 200 civarındaki ülkenin belki en büyüğü veya en güçlüsü değildir ve kısa ve orta vadede de dünyanın en büyük ya da en güçlü ülkesi olması beklenmemektedir. Fakat Türkiye dünyanın; en önemli, en özel ve en güzel ülkesidir. Hakkın, hakikatin temsilciliğini yapan ülkelerin arasında temsiliyette en önde olan ülke Türkiye'dir. Dünyanın; en önemli, en özel ve en güzel ülkesi olan Türkiye'ye dünyanın en görkemli saraylarından biri olan Ak Saray yakışır. Nasıl ki başta Topkapı Sarayı olmak üzere saraylarımız ülkemizin ve milletimizin gururu ise, Ak Saray da ülkemizin ve milletimizin gururudur. Ak Saray'ın yapımını sağlayanlardan, yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Konu Cihannur tarafından (11-12-2014 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bu hadise kaynağını sormuştum yoksa kimden paylaştığınızı değil.
Sahabe efendilerimizin sözleri birer emir hükmünde olup başımız üstünedir. Fakat iki mesele var... 1. Malum olan bir kesimin son günlerde bu hadise üzerinden, sn. C.başkanımıza pervasızsa saldırması. Evet, Ebu Zer Gıffari (R.A.) aklınıza şimdimi geldi? Onlar kendileri saray yavrusu evlerde ikamet ederken, 5 yıldızlı lüks otellerde tatil yaparken, O otellerin muhteşem salonlarında ihtişamlı sofralarında papazlara hahamlara iftar verirken Ebu Zer R.A. aklınızın neresindeydi? Zaman gazetesine 1 milyon traj yakışır diyerek bir aileden beş abone yaparken israf etme duygunuz uykudamıydı? Hocanın pensilvanyadaki malikanesi için acaba bu denli duygu depreşmesi yaşadınızmı hiç? Samimiyet efendiler lütfen samimiyet. 2. Saray yaptırmak hakikaten israf yada harammıdır bilemem. Cevabını ehli versin. lakin bildiğim, Süleyman aleyhisselam bile halkına dünya tarihinin en muhteşem sarayından hükmetmiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() İslam'da ölçüler bellidir. Eğer ihtiyaç varsa değil 1.000 odalı, 100.000 odalı da, 1.000.000 odalı da saray yapılır. Türkiye, Allah'ın izni ve inayetiyle 10-15 yıl içinde Büyük Türkiye olacaktır. Büyük Türkiye için de 1.000 odalı Ak Saray gerekir. Belki ileride o 1.000 oda da yeterli olmayabilir ve Ak Saray'ın büyütülmesi gündeme gelebilir. İstemezükçülerin propagandalarına kanmamalıdır. İstemezükçüler Fatih Sultan Mehmed Han zamanında yaşamış olsalardı Topkapı Sarayı'nın yapımına da karşı çıkarlardı. O Topkapı Sarayı ki, Türkiye'nin en önemli ve en büyük hazinelerindendir ve Topkapı Sarayı'na ve onun hazinelerinin maddi ve manevi değerine paha biçilemez. Ak Saray, 21. yüzyılın Topkapı Sarayı'dır. Topkapı Sarayı nasıl ki Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin gururuysa Ak Saray da ülkemizin ve milletimizin gururudur.
Konu Cihannur tarafından (11-13-2014 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Konu Cihannur tarafından (11-13-2014 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Hakaret. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Olayın devamını anlatmamışsın. Eğer bu anlatılan olay doğruysa, Hz. Muaviye, Ebu Zer'in sözleri üzerine yapmış olduğu sarayını yıkmış mı? Biz Müslümanlar, biz Ehl-i Sünnet Müslümanlar, hakkın ve hakikatin temsilcileri olarak peygamberler arasında ayrım yapmayıp bütün peygamberlere hürmet gösterip onların hepsini sevdiğimiz gibi, Allah Resulü'nün güzide arkadaşları olan tertemiz sahabeler arasında da ayrım yapmaz ve onların hepsine hürmet gösterir ve hepsini severiz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Hürmet başka, tercih (öncelik) başka...
Adamın biri Bayezid-i Bestami'yi (k.s.) görmüş, bir de başka bir Müslüman'ı görmüş ve Demiş ki "ben Müslüman olmak istiyorum ama senin Allah'ına inanıyorum, bunlarınkine değil" Anlayan anladı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
![]() Alıntı:
Dini meselelerde, özellikle sahabe efendilerimizden yapilan nakillerde kaynak sormak usulden ve adettendir. Ayrica bu tür paylasimlarda kaynak vermekte , anlatilan hadisenin sahihligi acisindan elzemdir. kaynaktan maksat hangi tweetten aldiginiz degildir. Hangi islami litarütürde bu olay mevcuttur...yoksa kelin melhemi olsa kendi basina sürer babindan verdigin linktede herhangi bir kaynaga raslamadim. Neyse... Alıntı:
Yazinin ilk iki satiri haricindeki diger bölümüde senin disinda, malum olan bir kesimin sn. c.baskanimizi hedef alan propagandasina sitayis amacli yazilmisti ki bakiyorumda o sözleri üzerine almissin...ne diyelim, yarasi olan gocunur. Hadisedeki sahabe efendilerimizin sözleri basimiz gözümüz üstüne. Onlarin sözü üzerine söz olamaz. EbuZer R.A. bu hadiseden anlasilacagi üzere müslümanda olmasi gereken bir haslete isaret buyuruyor. Mademki öyle, Hazreti Süleyman bir peygamber oldugu halde dünya tarihinin en muhtesem sarayindan hükmetmistir. Islam tarihinde her zaman övüncle bahsettigimiz endülüs devleti bastan sona mimarisiyle, sanatiyla avrupanin en muhtesem saraylarina ve camiilerine sahip olmustur. Aziz istanbulumuz, adeta bu sehrin varligini simgeleyen saraylarimiz, topkapi, dolmabahce...yada camilerimiz. yedi tepeyi süsleyen o muhtesem Selatin camiileri. Bir süleymaniye, fatih, selimiye, bayezid, sultanahmet camiileri yerine gayet sade birer camiiler yapilamazmiydi? Halbuki iddia ediyorum hepimiz bu kültür ve tarihi miraslarimizla gurur duymuyormuyuz? Hangi birimizin aklina bunlari sorgulamak geliyor? Kaldiki sosyal faydalarinin yaninda maddi faydalarini nicin konusmuyoruz? Bir topkapi yada dolmabahce adeta birer darphane gibi her sene milyonlarca lira gelir getiriyor.... Yurt disindan bir misafir istanbulda acaba nereleri görmeye gidiyor dersiniz? Bugünün ak sarayi nicin yarinin topkapisi olmasin? Rapor istemiyorum. Bu durumun izahini yapsan yeterlidir. |
|||
![]() |
![]() |