Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Syn.Abdullah Gül..Syn.prf.dr.Necmettin Erbakan için affı çıkarmalımı?
evet kesinlikle çıkarmalı 25 53.19%
hayır kesinlikle çıkarmamalı 22 46.81%
Katılımcı sayısı: 47. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 06-18-2008, 18:07   #81
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart düşüncelerinizi merak ediyorum
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Bu çok değer verdiğimiz hukuk yarın ak partimizi kapattığında , hukuka olan saygımızın hiç bitmemesini temenni ediyorum sevgilerimle
Burası Türkiye - Affı istenen kişi Necmettin Erbakan- Affetmesi istenen kişi Abdullah Gül - Abdullah Gül şu an kapatılmak istenen partiyle aynı iddianame içinde....
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-18-2008, 18:09   #82
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Bu çok değer verdiğimiz hukuk yarın ak partimizi kapattığında , hukuka olan saygımızın hiç bitmemesini temenni ediyorum sevgilerimle
Burası Türkiye - Affı istenen kişi Necmettin Erbakan- Affetmesi istenen kişi Abdullah Gül - Abdullah Gül şu an kapatılmak istenen partiyle aynı iddianame içinde....
Durum analizi Bu durum'a göre bazıları için arzular şelale bile olsa çok zor..
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-18-2008, 18:16   #83
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Feyza hanım , odak nokta bu zaten , affın gerçekleşmesini temenni etmek farklı mülahaza , affını hemen gerçekleştirsin istemi farklı mülahaza , mesele evrensel norm bakışı içinde hukukun her aldığı karar , eleştirilmez ve doğrudur diye boyun eğme yerine eleştiri kültürü ile özlenen ve aranan hukukun mecrasına akmasını sağlamak bireylerin düşünce dünyalarındaki eforunda gizlidir . Şu şartlarda bu talepte bulunmak zaten gerçek dışı bir gelişme olur.
Ayrı mülahazalar olsada durum açık ortada .Yalçın hocam hukukun aldığı karar eleştirilemese bile vicdanlardaki muhasebesi iyi yapılıyor bizler tarafından..
Alt 06-18-2008, 18:17   #84
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Feyza hanım , odak nokta bu zaten , affın gerçekleşmesini temenni etmek farklı mülahaza , affını hemen gerçekleştirsin istemi farklı mülahaza , mesele evrensel norm bakışı içinde hukukun her aldığı karar , eleştirilmez ve doğrudur diye boyun eğme yerine eleştiri kültürü ile özlenen ve aranan hukukun mecrasına akmasını sağlamak bireylerin düşünce dünyalarındaki eforunda gizlidir . Şu şartlarda bu talepte bulunmak zaten gerçek dışı bir gelişme olur.
İşte bende bunu söylüyorum. Hukuk tarafından yargılanmış bir insan (haklı yada haksız) alınmış bir karar var. Ben olaya Erbakan hoca olarak bakmıyorum genel olarak böyle bakıyorum. Erbakan hoca olarak ele alırsakta yukarıda belirttiğim maddeler ön plana çıkıyor.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-18-2008, 18:19   #85
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Türkiye en sakin bir döneminde de dahi böyle konular umarım hiç ama hiç gündeme gelmez. Böyle saçma konuların bu ülkeye bir yararı dokunmaz.. Yarın birileri de Doğu Perinçek için af ister o zaman buna nasıl cevap vereceğiz.. İşçi Parti lilere sizin başkanınız hakketti ama Hocamız hukuksuzluk yüzünden ceza aldı ve affedil di mi diyeceğiz....Başbakanlık yapsın yada yapmasın Türkiye ye çok şey kazandırsın ve ya kazandırmasın Türkiye nin böyle konularla uğraşmaması ve asla gündemine gelmemesi gerekir..
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-18-2008, 18:24   #86
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:
Alıntı:
Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
Durum analizi Bu durum'a göre bazıları için arzular şelale bile olsa çok zor..

Evet güzel insan bu vesile ile hukukunda çok irdelenerek analizi yapılması gerek , bu gün farklı insanların değer verdikleri ideolojik kıskacın elinde oyuncak olur ,, yarın bizlerin sevdiği insanlar aynı kıskacın altında preslenecektir . Bizlere düşen ideolojik tasarımlara maruz kalıp haksız yargılanmaların önüne gecebilecek yeni hukuk sistemleri arayışına girmek en güzel olanıdır.Adalet düzeni soğuk savaşa göre şekillendiğinden toplumu taşıyamıyor. Şimdi özgür bir toplum öncüllerine göre yeniden üretilmelidir. Adalet sistemi soğuk savaş, bölünme ve şeriat refleksleri gibi unsurlar üzerine kurulmuştur. Hedefi toplumun gücünü ve enerjisini açığa çıkartmak değil, tersine bloke etmektir. Seçilen kişilerin şamar oğlanına çevrilmesi bizde moda olmuştur. Oysa çöküntünün en büyük nedeni, insanı, kültürü ve kurumları ıskartaya çıkartan sistemin kendisidir. Adalet reformunu yapmadan ekonomiye ilave bir çivi bile çakma şansı kalmamıştır. Adalet reformu, değişimin gereğini algılayamayan yargıçlara bırakılamayacak kadar stratejiktir.Bu vesile ile yalnış hesaplar ile yargılanan insanların hikmeti üzerine hukuk üstündeki analizlerimize devam edicez , temennim yarın idolojik olduğu kadar siyasi bir karar ile hukuk kendi zeminin dışında bir karar alıp güzelim partimizi kapatırsalar , hukukun kayan yönlerini uzun uza diye belki aynı zevkle burada tartışma şevkimiz kalmaz ne dersin onun için hukukun azizliğine uğrayan her insan için bakışlarımız yarınlara dair olsun , sevgi ile kal güzel insan
Katılıyorum.Ülkemizde Adalet'in sadece kelimede kaldığı doğrudur.Vicdanda adalet ,fikirde ve tavırlarda adaletin olması herzaman şart ve gereklidir yoksa 3 adım ileri gitsek bile 4 adım geri adım atılmak zorunda kalınıyor...
Alt 06-19-2008, 19:29   #87
Kullanıcı Adı
Ak-Cengâver
:-\ Kararsızım aslında, böyle işlere karışmamam lazım ama, Necmettin Hoca seçim zamanlarında Akparti'yi hep kötülemişti, bence bırakın ne yapacağına Sn. Abdullah Gül karar versin ;)
Ak-Cengâver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)