![]() |
#1 |
![]() Halife Hazreti Ömer (r.a.) Eshab-ı Kiram’dan bir zatı vali tâyin etmek üzere huzuruna çağırmıştı. Hazreti Ömer’in torunlarından biri çıkageldi. Hazreti Ömer torununu kucakladı, öptü ve onun gönlünü hoş etti. Orada bulunan zat Hazreti Ömer’e (r.a.):
— Ya Ömer! Sen çocukları sever misin? Halbuki ben, on tane torunum olduğu halde hiç birisini bu zamana kadar kucağıma almadım ve öpmedim, dedi. Hazreti Ömer ona: — Allah senden merhameti kaldırmışsa ben ne yapayım? dedikten sonra «Kendi çocuğunu ve torununu sevmeyen, halkı hiç sevemez» diyerek vali tâyin etmekten vazgeçti.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bu hikayeyi THE İMAM filminde başrolde Eşref Ziya cuma hutbesinde okumuştu sizlerle paylaşmak istedim
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Adaletli Ömer paylaşan kardeş sağolasın...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() kemalist,sen kemalist olduğuna emin misin?
demin kemalist foruma girdim de, sen pek o profile uymuyorsun,insani vasıfların hala üzerinde ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
![]() Alıntı:
saygılı muhaliflerden biri biri hun yabgu ;) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Muhalifim evet ama hiçbirşeyci değilim parti olarak belki bundandır.Çünkü her düşünceyi yönetenlerden yıldım.Kemalistim ama piyasadaki Kemalistlerle beraber olamıyorum pek...Bana buradan daha çok hakaret oralarda geliyor.Bu sebeple burada zaman geçiriyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |