|
|
|
|
#1 |
|
Denizi gören göz başka köpüğü gören göz başka.
Köpüğü bırak da denizin gözüyle bak sen.. (Mevlana) Hamdolsun. İnadına Hamdolsun .. Tilkinin, çakalın, şükürsüzün inadına HAMDOLSUN ...
|
|
|
|
|
|
|
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#2 | |
|
Alıntı:
Edep dersi verene bak hele. Bu ülkenin başbakanının söylediğini yazdık. üstüne birşey eklemedik. Sayın başbakan demedi mi Hamdolsun teğet geçti diye. O söyleyince iyi de ben onun sözlerini yazınca mı kötü. Beni edepsizlikle suçlayıp ardından böyle bir cevap yazan arkadaşa ben hiç bir şey demiyorum,güzel bir atasözüyle cevap veriyorum; Tilki var baş keser, boz kurdun adı yavuz. Yani şu demek oluyor: Nice tilkiler var ki baş keserler ama bozkurtun adı bir kere kötüye çıkmıştır, her türlü kötülüğü ondan sanırlar. |
||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Alıntı:
Ben o mesajı sizi alıntılayarak yazmamıştım. Yani ortaya idi.. Çakal-tilkinin inadına demiştim.. Hayırdır, yaranız mı var da gocunuyorsunuz ? Bende ecdad sözüyle vereyim karşılığınızı: Ol mahîler ki, derya içredür deryayı bilmezler.. Yani şu demek oluyor: Öyle balıklar ki, denizin içindedir denizi bilmezler.. (Öğreneceksin kiminle âşık attığını;)) |
||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|