![]() |
#9 |
![]() Bir ülke düşünün; dünyayı parmağında oynatıyor. Süper güç. İlim, teknoloji en üst düzeyde. Bilim adamları durmadan çalışıyor, yeni yeni şeyler keşfediyor. Siyasetçileri çalışıyor, doktorları çalışıyor, işçisi çalışıyor, ülke çalışıyor..
Şimdi de takvime bir bakın! Yıl 2009. Teknoloji devri. Koskoca bir ülke, koskoca İngiltere ancak 2009 yılında alkola karşı yeni yeni uyanıyor. O üstün zekalarını, o üstün ilimlerini kullanarak ancak daha yeni yeni yasak getirmek akıllarına geliyor. Peki sahip olduğumuz şu yüce dinimiz, bundan yaklaşık 1500 yıl önce bunu bizden istemedi mi? Bir damlasını bile boğazınızdan geçirmeyin demedi mi? Dedi. Düşünebiliyor musunuz? 1500 yıl önce bize dinimizin söylediğini, koskoca İngiltere daha yeni keşfediyor! Tamamen içmemek için, 1 damlasını dahi yasaklamak için adamların belki bir 1500 yıla daha ihtiyacı var. Yarın emin olun, bunlar domuz'un da yenmemesi gerektiğini fark edecek ve yasaklayacaklar. Yarın oruç tutmanın gerekliliğini de keşfedecekler. Yarın, atalarının maymun olmadığını da anlayacaklar. Yarın daha nice nice Kuran mucizelerini keşfedecekler. İnşAllah ilimleriyle islamı da keşfedecekler. Onlar keşfettikçe bizler de diğeceğiz ki "Ey İngiltere! biz zaten bunları biliyorduk. Bunlar Kur'an'da zaten yazıyordu." Peki bize o zaman demezler mi binlerce yıldır Kur'an gibi bir mucizeye sahip olmanıza rağmen, neden bu haldesiniz? Neden perişansınız? Neden müslüman devletler İngiliz'in gerisinde kaldı? Ben bu haberi okuyunca hem yüce Rabbime Kur'an için bir kez daha şükrettim hem de bir müslüman olarak çok utandım. Soruyorum; Rabbim daha ne yapsın bizlere? Demek ki dinimizi yaşamamışız. Demek ki Kuran'ı doğru yorumlamamışız. Demek ki Kuran'ı uygulamamışız. Vallahi utanmamız lazım. Yazık, çok yazık! Konu Eşref tarafından (10-04-2009 Saat 04:24 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|