Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
İslam'da Kadın & Tesettür İslamda kadın,tesettür vb. ile ilgili konuları bu bölümde paylaşıyoruz.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 10-07-2009, 18:37   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir konuyu ele almışsınız..Ancak hakaret etmek yerine Allah'tan hidayet dilesek daha güzel olmaz mı..

Nitekim Peygamber Efendimiz(s.a.v)kendisini taşlayan,yara bere içinde bırakan Müşrik Taif halkının Kendisine yaptıklarına karşı,Cebraîl(a.s)ın yanına gelip"Ya Resulallah..Allah beni sana gönderdi,istersen buyur bu Taif halkının başına şu dağları yıkayım"demesine karşı,O"Hayır ya Cebrail,hayır..Ya Râbbi..Onlar bilmiyorlar,bilselerdi böyle yapmazlardı..Sen onları hidayete eriştir"buyurmuştur..

Bana göre bunu yapanlarda akılda olsa zeka noksanlığı var ve dolayısıyla gerizekalılar..
Bu hakaret değil bana göre,şu zavallılar hakkında geçerli bir tespit..
Hidyet konusunda haklısnız..
Allah elbetteki bütün gerizekalılara hidayet nasip etsin..Allah bütün gerizekalı olanlara haya ve iman nasip etsin!.
Allah cümlemizi ıslah etsin..

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-07-2009, 18:51   #2
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Söylediğiniz söz hakaret içermiyor da,güzellik mi içeriyor..Bir bebeğin ağzına önce acı biber sürüp,sonra da tatlı birşeyler vermekle ağzının acısını gideremezsiniz..Acı biberi sürmeden tatlı yedirmelisiniz ki,çocuğun canı yanmasın..

Nitekim;Peygamber Efendimiz(s.a.v)'e gelen kısa boylu bir sahabi,Efendimizden istediklerini aldıktan sonra giderken,Hz.Aişe validemiz o kısa boylu sahabiyi görmüştü..Hz.Aişe annemiz Efendimiz'e(s.a.v)"Ya Resulallah,o kısa boylu kimdi.?"diye sordu..Peygamber Efendimiz(s.a.v)"Tükür ya Aişe,tükür"buyurdu..Hz.Aişe validemiz yere tükürdüğünde bir baktı ki,canlı eti yemiş gibi kanlı parçalar çıktı ağzından..Bunun üzerine Efendimiz(s.a.v)'e sordu.."Ya Resulallah,bunun hikmeti nedir.?Ben ne yaptım ki.?"Efendimiz(s.a.v)"Ya Aişe..Bir Müslüman kardeşinin gıybetini yapan,o Müslüman kardeşinin ölü etini yemiş gibidir"buyurdu..Hz.Aişe validemiz bunun üzerine,"Ya Resulallah..Ama ben onun gıybetini yapmadım ki..Kısa boylu olduğu için,kısa dedim"dedi..Efendimiz(s.a.v)"Ya Aişe..Bir kimseye kendisinde olsa bile,onun hoşlanmayacağı şeyle ona konuşman gıybettir..Onda olmayan şeyi ona itham edersen zaten iftira etmiş olursun..Buda en büyük günahlardandır"buyurdu..

Sizin o insanlara karşı söylemeye hakkı olduğunuz en ağır kelime"cahil"olabilir..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-07-2009, 18:59   #3
Kullanıcı Adı
MelekTube
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana göre bunu yapanlarda akılda olsa zeka noksanlığı var ve dolayısıyla gerizekalılar..
Bu hakaret değil bana göre,şu zavallılar hakkında geçerli bir tespit..
Hidyet konusunda haklısnız..
Allah elbetteki bütün gerizekalılara hidayet nasip etsin..Allah bütün gerizekalı olanlara haya ve iman nasip etsin!.
Allah cümlemizi ıslah etsin..
arkadaşım imani konularda her şeyi dört dörtlük mü yapıyorsun da,kendinde hakaret etme hakkı buluyorsun...
insanları bu şekilde eleştirmenin gıybet olduğunun farkında mısınız acaba!!!

resimdeki örnekleri tasvip etmeyen bir kişi olarak,işe herkesin kendisini ve çevresini düzeltmesi gerektiğinden yanayım...

böyle islami konularda saçmalamaya gidilmemesi için;
-kur'an-ı kerim öğreniminde yaş sınırlandırılmasının kaldırılması
-sekiz yıllık kesintisiz eğitime son verilmesi
gerekmektedir...
MelekTube isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-07-2009, 19:35   #4
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
MelekTube Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım imani konularda her şeyi dört dörtlük mü yapıyorsun da,kendinde hakaret etme hakkı buluyorsun...

Kimin dört dörtlük olduğunu sizde bende bilemeyiz..Ben dört dörtllük olduğumu iddia etmiyorum!
Ben hakaret ettiğimide düşünmüyorum..Ortada var olan bir gerçek var!Aklı olan böyle başını örtüp başka yerlerini açmaz!Ve bana göre islam adı altında kıçını açıp başını örten bana göre gerizekaldır..(nokta)

Alıntı:
insanları bu şekilde eleştirmenin gıybet olduğunun farkında mısınız acaba!!!
Alıntı:
resimdeki örnekleri tasvip etmeyen bir kişi olarak,işe herkesin kendisini ve çevresini düzeltmesi gerektiğinden yanayım..

Gıybetin ne olduğunu çok iyi biliyorum!
Eğer benim yorumum gıybet oluyorsa bu konuda yorum yapan herkeisn yorumu gıybettir!Gıybet sadece birileirnin hakkında kötü konuşmak değildir..Var olan bir şeyi dahi eleştirmek GIYBETTİR!

Söylediğin şey,onda varsa GIYBET etmiş olursun,eğer yoksada iftira ve bühranda bulunmuş olursun..
(Müslim,Ebu Davud)

Bazı haller vardır ki insanların eksik ve kusurlarını söylemek İCAB eder! Ben zeka eksiklikleri olduğunu düşünüyorum ve bu eksiklik bir kusurdur!

Böyle hallerde umumun menfaati şahsıın(yani şu birkaç yarımakıllının) hürmetinden önünde gelir!! Bizlerde umumun yani örtülü kardeşleirmizin menfaati uğruna bir kaç gerizekalının hürmetini görmüyoruz(nokta)
Niçin gerizekalı lafı bazılarına batıyor anlamış değilim..Bunların aklı yok,zeka,haya edep yoksunular desem kimse gıkını çıkarmazken,bunlarla aynı manaya gelen GERİZEKLAI lafı niçin ağır geldi..

Bu tıpkı şuna benziyor..Birine at gözlü dersen ağır gelmez ama BEYGİR GÖZLÜ dersen gocunur..!

Alıntı:
böyle islami konularda saçmalamaya gidilmemesi için;

İslami konu yok ortada!Ahlaki konu var..İslam olarak zaten var olan bir gerçek var ve ortadadır!Ayet vardır ortadadır! Biz ayeti yada islami gerekçesini değil,ahlaki bir meseleyi açtık ve tartışıyoruz!

Dini bir fetva vermedik takdir edersiniz ki..Dolayısyla islami saçmalık söz konusu asla değildir!

Alıntı:
-kur'an-ı kerim öğreniminde yaş sınırlandırılmasının kaldırılması
Alıntı:
-sekiz yıllık kesintisiz eğitime son verilmesi
gerekmektedir..

Kuran'ı Kerim yaş sınırlandırılmasıda çoktan kalktı!
Sekiz yıllık kesintisiz eğitimin ve buna destek veren bakanımızında sonuna kadar arkasındayım!

Bunların olmaması adına tek çözüm ahlak eğitimidir..Buda öncelikle ailede başlar..Ahlaki değerden yoksun bazı zavallılar yüzünden diğer gençlerde bilinçsizce özeniyor!Bunları tabiki uyarmak,bilinçlendirmek şarttır..Ama sadece onalrı değil herkesi böyle bilinçlendirmek ve umuma açık yerlerde konusunu açmak gıybet değildir!

Rahatsız olanlara gerizeklı lafzıyla eşdeğer olan yorumumu üstüne basarak yineliyorum!
Başını örtüp başka yerlerini açmayı marifet sayanlar islam ahlakından ve EDEPTEN ve adaptan uzak,aklı olupta kendi nefsine yontan zavallılardır!

Bunlarda hidayete ermez diye birşey vardır da demedik..HAŞA! Allah edepten,ahlaktan,hayadan uzak herkese yada diğer şekliyle aklını kullanmayı bilmeyip(aklını kullanamayana gerizekalı denilir) yanlış yapan herkese hidayet nasip etsin!
Cümlemizi ıslah etsin!

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)