Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-13-2010, 22:08   #11
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
sirinsaat61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben demokratik açılım meselesini kürt türk meselesi olarak görmüyorum. en son yorumum da anlatamadım sanırım.Benim anlatmak istediğim bu ülkede kürtler kadar türklerde araplarda hiristiyanlarda zulüm gördü.Ben en azından öyle düşünüyorum ben bu açılım meselesinde çıkılan yolun yanlış yerden başladığına inanıyorum.Sayın Numan Kurtulmuşun acıkladığı fikirleri takıp etmenizi tavsiye ederim.Sayın başbakan kürt açılımı ile başladı baktı olmuyor demokratik açılım demeye başladı.Bunları gecelim konuyu biraz acalım.7 senelik iktidar döneminde ;daha şimdi bu demokratik açılım meselesini ortaya attı şimdiye kadar nerede idi.Ben komplo teorilerine meraklı biri olarak şöyle bir yorum yapsam.Bu yorumumun benzerini bir yerlerde okumuş veya duymuş olabilirsiniz.Gelelim komplo yorumuma:
amerika ıraktan çıkmak istiyor merkezi hükümet sorunu az çok halletti.Kuzey ırakta kürtlere bazı sözler verdi işgalden önce amerika Iraktan çekilirse Araplar kürtlere yaşam hakkı tanırmı ben sanmam e o zaman kürtleri koruyacak bir ülkeye ihtiyaç var.bu ülke kim olabilir bence Türkiye.Bu arada bir sorun var Pkk .pkk yok edilmeden türkiyenin ırak kürtlerine sempati ile bakacağını sanmıyorum.O zaman pkk yı bitirmek lazım .Açtık bir kürt açılımı Bir tek mecliste Dtp destek verdi; ilk heyecan ile sandılar ki Apo şerefsizi ile görüşme yapılacak. Sanmıyorum; Başbakan böyle bir hataya düşsün pkk lılar vuruşarak çekilmek için habur meselesini çıkartılar.Bu yüzden Başbakan yalnız kaldı.Meclisteki partiler destek vermeseler bile saadet partisi destek veriyor(Demokratik açılm olarak)Şimdi adı dbp mi ne oldu pkk partisi desteğini çekti.Chp kendi projesi olarak gördüğü bu açılımın akp tarafından yürütülmesinin akp ye oy kazandırıcağını bildiği için karşı. Kandan beslenen; Pkk biterse oylarında azalma olacak mhp de destek vermesi mümkün değil.Dikkatinizi çekiyorum saadet partisi desteğini çekmedi .Bizim muhalefet anlayışımız eğriye eğri doğruya doğru demektir.Yorumumu okurken heyecanlanmayın sakin olun.
Yorumumu bu açılımın Bir Abd projesi Olduğunu iddaa ederek bitiriyorum.
Bazı bölümleri destekliyorum bazılarını desteklemiyorum..
Şimdi hep niye şimdi niye 10 gün önce değil vs gibi sığ derelerde boş konularla dolaşmak hiç kimseye yakışmıyor..
İlla sorun aramaksa tamam geç kalındı.
Evet geç kalındı fakat bu iktidar 20 yıldır yok ki!.
Geldiği süre çok uzun bir süre olarak gözüksede aksine Türkiye gibi çok değişik kesimlere sahip bir ülkede yapılabileceğin en iyisi...
Siz bence komplo teorilerine olan merakınızdan ötürü kendi gözünüzde bir sahne yazmışsınız haliyle...
Saçma değilmi sizce..
Irak'ı alt üst eden bir ülke neden kürtleri düşünür oldu?
Türkiye'ye neden böyle bir öneri verdi?
Zararı veya karı olacak mı?
Hepsinde fos cevaplar çıkıyor..
Bir kere ABD gibi bir ülke bize böyle birşey öneremez.
Onların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.
Onların Siyah çocukları Nasıl oyunlarına alet ettiğini ve progmatizm gibi düşüncelere Kızıl Derelileri yok ederek ismini yazan bir ülke.
Gelipte Dünyaya Medeniyeti İslamiyetle Kazımış bir topluma ders verme haddi yoktur!......
Sadece zamanında devletimizin yapmış olduğu hatalar sonucunda oluşan yaraları sarma çabasında...
Herkesimde belli yaralar bulunuyor..
Açılım Sadece Kürtlere yönelik değildir..
Mhp'nin karşı çıkması kadar doğal bir şey yoktur.Şaşırmakta gerekmiyor..
Chp'nin zaten iki günü bir değil.
Dersim Olayını Savunan bir Cahili barındıran bir parti ve Boş dosyalar ile saçmalayan milletvekillerini bulunduran bir partiden beklenen bir durum..

İş dallandı budaklandı...
Uzun Lafın Kısası Biz Kardeşlik Ve İnsancıl Yaşama Adına Elimizden Geleni Yapacağız..
Siz ne kadar Teori üretsenizde hiç bir seneryanonun olmadığından şüpheniz olmasın..
Böyle bir süreçte Saadet Partisinin yanımızda olması bizi gayet memnun ediyor..
UNUTMAYALIM BU BİR AK PARTİ PROJESİ DEĞİLDİR..
BU TAMAMEN İNSANLIĞA VE OSMANLI TORUNLARINA YARAŞIR ŞEKİLDE YAŞAMALARI İÇİN ÜRETİLMİŞ BİR DEVLET PROJESİDİR..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)