Kardeşim siz ülkeye 2002 yılından sonra geldiniz herhalde..Bizi kıyasladığınız ülkeye bakın..Size tekbirşey söyleyeceğim,bu konuya daha girmeyeceğim..İster anlarsınız Türkiyenin gelişmişliğini ve Sosyal Haklara verdiği önemi ister anlamazsınız..2002 yılından önce 40 yıl boyunca Türkiyede Sağlıkta çok skandallar yaşanıyordu..Hazineden para çalmalar,eczanelerin istediği fiyata ilaç vermelerini geçiyoruz..Dahada önemlisi;muayene olmak için gece saat 5'te hastanenin önüne gelip randevu kuyruğunda beklemeniz gerekiyordu..Randevunuz ya öğlenden önce yada öğlenden sonra oluyordu..Ben neredeyse hergün annemle,babaannemle o sıralarda bekliyordum..Okula gidene kadar sıra bekler,okul saati gelmeden annem benim sırama girerdi..Ve muayene olduktan sonrada bu sefer ucuz ilaç alabilmek için hastanenin eczanesinde sıra beklerdik..Ve böylece akşama kadar işimizi bitirirsek mutlu olduğumuzu zannederdik..Çünkü birçok kişi ilaç almayı bir sonraki güne bırakıyordu..
Gel gelelim bu güne..Bize kıyasladığınız ülke Küba'nın yanında hiç kalacağını kesinkes inandığımız ABD'nin kıskandığı ve uzun zamandır kendi ülkelerinde yapmak istediği Sağlık Reformunu iktidara geldiğimiz anda yaptık..Ne olduğunu anlatmama gerek yok sanırım..
Size sadece Sağlık alanından örnek verdim,varın diğerlerini siz düşünün..
|