|
![]() |
#1 |
![]() 1900'lü yıllarda kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermek, 1936 yılında da eşit hale getirmek ilericilik mi oluyor şimdi? Yüzeysel olarak Peygamber Efendimiz zamanında kadınlarında buna benzer bir hakka sahip olduğunu biliyoruz.6.ve 7.yüzyıllarda.
Forumda hep belirli bir yönetim sistemlerini övme derdindesin. Bu derdin kimi zaman İslam'i bakış açısından,kimi zaman ekonomik açıdan olmuştu. Şimdide bu sevimli gösterme derdi "Kadın" kavramına dayandı. Çok geniş bir konu bu. Özetle söylersem; Dinle alakası olmayan sistemlerde kadını korumak yalnızca yasalardan ibaret olur. Bilmem anlatabildim mi.. Manevi yönünü ele almak gerekli.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
ayrıca gerçekten bu sistemde din yoksa bile siz koyun içine dini eksik yonleri varsa siz ilave ediniz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Sana göre ekonomik bir adalet. Fakat dinsiz bir sistem. Bunun dini yönlerini araştırıp bulmak yerine; Dine uygunluğunu indirgemek yerine; Ne diye Şeriat sana olumsuz gelir? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
![]() Alıntı:
ÇÜNKÜ KURANA EN UYGUN SİSTEM SOSYALİZMDİR KAPİTALİM DEGİLDİR. HELE HELE ABDESTLİ KAPİTALİZM HİÇ DEGİLDİR. yıllarca sosyalistleri dinsiz gibi gosterdiler CIA destekli belgeseller yaptılar. son bir sene öncesine kadar kapitalizm nedir bilmiyordum. hatta bende sizin gibi komunist denince dinsiz allahsız birini düşünüyordum. şu belgeseli izledim ve tiksindim. http://www.google.com/url?sa=t&sourc...IY607SwN44M6jw
hayatımı degiştiren belgesel. Konu novek tarafından (04-10-2010 Saat 17:16 ) değiştirilmiştir.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Sosyalizmin çok iyi yönleri de var katılıyorum sana ama kurana en uygun sistem sosyalizm, komünizm değildir. İslam; çalıştığın,hakettiğin kadarını helal görür sana ama komünizm de öle değildir,ne kadar çalışsan da koyulan sınırları aşma imkanın yoktur bunu sende biliyosun. Bu sisteme İslamiyeti uygulamak imkansız ve mantıksızdır. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
süper yazmış ve okumuş ozan arif |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |