Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-09-2010, 11:58   #1
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Can kaybını düşündü diyelim doğrudur Peki israilden izin alınmalıydı demesi israili bizden daha iyi tanıyor olması gerekir tecrübesinden dolayı

Ertuğrul kardeş bir yalnışın var neden ben senin gibi anlamıyorum bunu düşünmek lazım. izin almak değil ki bu otorite olan israilin bu yönünü diplomatik ataklar ile pasifize ederek ne olursa olsun bunun önüne geçmenin anlamını taşıyor bu . Yoksa dediğin gibi israilin yaptırımlarını biliyor tabiiki ama kast edilen şey bu var olan otoriteyi diplamatik olarak yenmek başka türlü düşünmek bana göre haksızlık ..

Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-09-2010, 12:06   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Can kaybını düşündü diyelim doğrudur Peki israilden izin alınmalıydı demesi israili bizden daha iyi tanıyor olması gerekir tecrübesinden dolayı

Ertuğrul kardeş bir yalnışın var neden ben senin gibi anlamıyorum bunu düşünmek lazım. izin almak değil ki bu otorite olan israilin bu yönünü diplomatik ataklar ile pasifize ederek ne olursa olsun bunun önüne geçmenin anlamını taşıyor bu . Yoksa dediğin gibi israilin yaptırımlarını biliyor tabiiki ama kast edilen şey bu var olan otoriteyi diplamatik olarak yenmek başka türlü düşünmek bana göre haksızlık ..

Yani diyorsun ki DİPLOMATİK çalışmalar yapılmadı Eğer öyleyse o Özrün kabahatten büyük olmasıdır...
Şimdiye kadar denenmedik yol kalmadı ki buda denendi gene olmadı ama bu olay bize yeni bir kapı daha açtı...
Eğer o kapıdanda iş çıkmazsa tek bir yol kalıyor ki o yolda şimdiki genelkurmay başkanıyla olmaz...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2010, 12:10   #3
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani diyorsun ki DİPLOMATİK çalışmalar yapılmadı Eğer öyleyse o Özrün kabahatten büyük olmasıdır...
Şimdiye kadar denenmedik yol kalmadı ki buda denendi gene olmadı ama bu olay bize yeni bir kapı daha açtı...
Eğer o kapıdanda iş çıkmazsa tek bir yol kalıyor ki o yolda şimdiki genelkurmay başkanıyla olmaz...
Kardeş sizin diplomatik olarak yapıldığı söylediğiniz şey olaydan sonraki halbuki hocaefendinin söylediği şey olaydan önceki durumlar içindi . Bu arada o söylediğiniz şey mümkün değil komutanın değişmesi ile olmaz cephe savaşlarıı miladını doldurdu savaş şimdi çok daha farklı kulvarlarda .Bunun açıklamalarını da farklı başlıklar altında beyan ettim.
Alt 06-09-2010, 12:14   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Kardeş sizin diplomatik olarak yapıldığı söylediğiniz şey olaydan sonraki halbuki hocaefendinin söylediği şey olaydan önceki durumlar içindi . Bu arada o söylediğiniz şey mümkün değil komutanın değişmesi ile olmaz cephe savaşlarıı miladını doldurdu savaş şimdi çok daha farklı kulvarlarda .Bunun açıklamalarını da farklı başlıklar altında beyan ettim.

O olaydan önce Gazze için diplomatik savaşlar verilmedi mi yapmayın lütfen...
Doğru söylüyorsunuz kulvar değişti ama cephe savaşı olmadanda hiç bir savaş kazanılmıyor Amerikanın hali ortada....
Neyse konuyu dağıtmadan devam edelim... Yani sizce olaydan önce diplomatik çalışmalar olmadı...
Alt 06-09-2010, 12:16   #5
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
O olaydan önce Gazze için diplomatik savaşlar verilmedi mi yapmayın lütfen...
Doğru söylüyorsunuz kulvar değişti ama cephe savaşı olmadanda hiç bir savaş kazanılmıyor Amerikanın hali ortada....
Neyse konuyu dağıtmadan devam edelim... Yani sizce olaydan önce diplomatik çalışmalar olmadı...
Cılız şekilde verilmiştir ama çok daha baskın şekilde verilerek bu yolun kullanılması gerektiğini söylemiştir hoca efendi bunda ne gibi sakat durum olabilir ki gayet insani şekil değilmi başarılı olabilir veya olmaz olmaması da mümkündür ama bunun bu şekilde zorlanması cıkar yol olarak gören birinin düşüncelerini farklı yönlere kaydırmak doğru değildir ben bunu söylüyorum.
Alt 06-09-2010, 12:20   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Cılız şekilde verilmiştir ama çok daha baskın şekilde verilerek bu yolun kullanılması gerektiğini söylemiştir hoca efendi bunda ne gibi sakat durum olabilir ki gayet insani şekil değilmi başarılı olabilir veya olmaz olmaması da mümkündür ama bunun bu şekilde zorlanması cıkar yol olarak gören birinin düşüncelerini farklı yönlere kaydırmak doğru değildir ben bunu söylüyorum.

Ama şunu iyi biliyoruz ki böyle bir olay olmasaydı Dünyanın gözü o bölgeyi görmüyordu ve yapılan diplomatik baskıları kimse önemsemiyordu hatta israili haklı filistini terörist olarak görüyorlardı bu son olay işi değiştirdi İsrail kendi pimini çekti ve gerisayımı başlattı...
Alt 06-09-2010, 12:23   #7
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Ama şunu iyi biliyoruz ki böyle bir olay olmasaydı Dünyanın gözü o bölgeyi görmüyordu ve yapılan diplomatik baskıları kimse önemsemiyordu hatta israili haklı filistini terörist olarak görüyorlardı bu son olay işi değiştirdi İsrail kendi pimini çekti ve gerisayımı başlattı...

Evet israilin dünya karşısında köşeye sıkışmasına büyük katkı sağlamıştır buna kimsenin itirazı yoktur. Bu olayın böyle hayra döndüğüne hocaefendininde katılacağını düşünüyorum zaten hocaefendinin röbortajı olaylar yaşanmadan önce olduğu için o sadece insani hassasiyetlerini bu şekilde beyan ediyor.

Bu arada bakın cihattan bu yüzyılda ne anlamalıyız ona dair barış kardeşimizin manidar bir paylaşımı var onu okursak askeri müdahaleden çok daha etkili yolları keşfetmiş oluruz.
Alt 06-09-2010, 12:17   #8
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Olaya bir de bu yönden bakarsak nasıl olur.günümüz şartları da bunun gerekliliğini göstermiyormu?

Ilim Ile Cihad
Cihad'ın başka bir çeşidi de ilim ile yapılan cihaddır. Dünyadaki bütün kötülüklerin sebebi cehalettir. Hakk'a ulaşmak isteyen herkesin cehaletten kurtulması, ondan uzaklaşması gerekir.

Bilginin ortaya koyduğu delillerin gönüller üzerinde icra ettiği tesiri silâh gücü ile temin etmek mümkün değildir. Onun için şöyle buyurulmuştur:

"Ey Muhammed! Insanları Rabbi'nin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır; onlarla en güzel şekilde tartış. Doğrusu Rabbin, kendi yolundan sapanları daha iyi bilir. O, doğru yolda olanları da en iyi bilir. " (en-Nahl 16/125).

Temeli ilim yoluyla tebliğ ve davete dayanan Islâmiyette, bu tebliğ faaliyetinin adı "ilim ile cihad"dır. Bu usûle "Kur'an ile cihad" da denilir. En güzel mücadele şekli Kur'an'ın mücadele şeklidir. Bunun için Cenâb-ı Hak:"Sen kâfirlere uyma, uyanlara karşı Kur'an ile büyük bir cihadla cihad et" (el-Furkan, 25/52) buyurmuştur. Ayet-i kerimede Kur'an ile cihadın "büyük cihad" olarak belirtilmesi, Kur'an'ın ilim ile cihad konusuna ne kadar önem verdiği göstermektedir. Hak ve hakikatı, en tehlikeli zamanda bile, hiç bir şeyden korkmadan ve çekinmeden olduğu gibi söylemek de bir çeşit cihaddır. Rasûlullah (s.a.s.) bu konuda şöyle buyurmuştur:

"Zalim bir hükümdar karşısında hak ve adaleti açıkça söylemek, büyük bir cihaddır. " (Ibn Mâce, Fiten, 4011)

Mal Ile Cihad
Mal ile cihad, Allah Teâla'nın insana ihsan etmiş bulunduğu mal ve servetin yine Allah (c.c.) yolunda harcanması demektir.
Bilindiği gibi dünyada her iş para ile yapılmaktadır. Hakkın korunması ve zafere ulaşılması da yine paraya bağlıdır. Bunun için mal ile cihadın önemi büyüktür. Müslümanların, Islâm'ın yücelmesi hakkın muzaffer olması için her türlü mal, servet ve paralarını bu yolda fedâ etmeleri mal ile cihaddır.

Hz. Peygamber'in, mal ile cihad hususundaki teşvik edici sözleri ashabı kiramı harekete geçirmiş ve kendileri yoksulluk içinde sıkıntılı bir hayat geçirirken, mal ile cihad farızasını edâ edebilmek için elde avuçta ne varsa getirip Rasûlullah'a vermişlerdir. Bu konuda Kur'an-ı Kerîm'de de pek çok ayeti kerîme vardır. Cenâb-ı Hak şöyle buyurmuştur:

"Iman edip hicret eden, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad eden, (mücâhidlere) yer veren ve yardım edenlerin hepsi birbirinin vekilıdır. " (el-Enfal, 8/72).

"...Allah yolunda mallarınızla, canlarınızla savaşın. Bilseniz bu sizin hakkınızda ne kadar hayırlıdır. " (et-Tevbe, 9/41).
"Allah, mallarıyla, canlarıyla mücadele edenleri derece bakımından oturanlardan üstün kılmıştır. " (en-Nisâ, 4/95).
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)