![]() |
#21 |
![]() Okuyan gözlerinize saglik.
Bedirhan abimiz cok güzel anlatmis durumu bencede. Edepsizlikten Rabbime siginirim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Al sana karne
Çocuklarımızın karne aldığı şu haftada karneyi konuşmak isterdim sizinle… Hem de ilk ne zaman hayatımıza girmişten başlayarak söze. “Cüzdan”dan “karne”ye, “mektep”ten “okul”a, “talebe”den “öğrenci”ye neler değişmiş bizde…? Neden şimdiki gibi iki dönem değil de üç dönemdi eğitim…? O devirde kız-erkek her öğrenci üç yabancı dil öğrenirken şimdi neden bir yabancı dili bile zor konuşuyor, Türkçenin yanı sıra Arapça ve Farsçayı biliyorken üstelik… Alınan karnelerdeki başarı/başarısızlıkta anne babanın başarı/başarısızlığı ne? Tatilden bahsetmek isterdim, mesela “tatil eşittir deniz” mantığı ne zamandan beri oturdu belleğimize? Eskilerin tabiri ile “sıla-i rahim” denen “anne baba memleket” ziyareti nasıl ve ne zaman büründü bu şekline…? Çocuklarımızın kahramanları/idolleri mesela; dizilerden mi, tarihte yer etmiş değerlerimizden mi? Tarihini ne kadar biliyor dershaneden dershaneye koşturan çocuklarımız? Ne kadar tanıyor kendi değerlerini? Oğlan dedesine, kız ninesine niye hiç benzemiyor sizce? Evet, konuşmak isterdim bütün bunları; gündelik telaşlarda her günkü konuşulanları konuşmak yerine… Yarının gündemini değil, yarınların gündemini konuşmak isterdim sizinle… Hamaset ve hakaretle yürütülen “terör” konusunu, on yıl sonrası ile getirmek isterdim önünüze... Bütün yöneticilerin iktidardan muhalefete, sivil toplum kuruluşlarından askerlerine kadar, tek bir resim vermelerini isterdim ikincil bir hesapları olmadan, “siyaset üstü”; sadece memleket sevgisiyle… Oysa biliyorum ki; kendisine ulaşamadığımın çocuğuna ulaşmak, sahanda su dövmeye eş bizde… Şimdi dizilerden mi çıkacak bu kahramanlar? Yoksa İçimizden mi? Binlerce isyanı bastırmış tarihten mi alınacak bu dersler? Yoksa Polat’ın Kurtlar Vadisinden mi? Biz, göz bebeklerimizi bu işlere terletmediğimiz sürece daha çooook öper; Behlül’ler Bihter’leri.... Bedirhan Gökce / 21. Haziran 2010 Kaynak : http://www.bedirhangokce.com/yazilar.php?ID=44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Çok muhteşem kalemine sağlık.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Okuyan gözlerinize saglik. Bedirhan abimiz yine cok güzel söylemis.
Konu onurcan tarafından (09-03-2015 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() çok doğru çok harika bir yazı teşekküler
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Elbette hiçbir aşk sonsuza kadar sürmez…
Ama karşılıklı anlayış ve saygı, aşkın da üzerinde bir yere taşır her geçen gün sizi… Sohbettir ayakta tutan sevgiyi, gülümsemek, ışık vermek, dert almak, bunalım yapmamak telefonda ölmüş bir ses tonu ile konuşmamak, umut vermek güç artırmak, kendinin dışında bir hayatı olduğunu hatırlayıp sohbeti genele yayıp işleriyle ilgili “sen yaparsın” diyerek hayat vermek, ona dua etmek… Aşkı bunlar yaşatır, tabii varsa? Gidin bir yaz akşamı kapı önünde veya balkonda ağız ağza vermiş ihtiyarlara bi kulak verin ne konuşurlar senelerdir sizce, hem de böyle tane tane, hem de “beni bu gocalttı buuu, ömrümü yedi” diyerek tatlı tatlı cilveyle… Tesekkürler ![]() |
|
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Beni sevmeyen ölmesin yaşasın ki neler kaybettiğini görsün ...
![]() Aşk zor zanaat hele yıllar geçtikten sonra ilk günkü aşkla birbirine bağlanmak daha zor ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() "Niye isteklerimiz gerçekleşmediğinde hırçınlaşırız…?
Niye kaybederiz kendimizi sevgimize karşılık bulamadığımızda…?" Teşekkürler.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
![]() Alıntı:
Sevgi adı altında zulmetmek !!!... Allah c.c yardım etsin bizlere ... EyvAllah güzel yazıydı... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|