Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-28-2010, 13:30   #11
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu yasağı uygulayan bir tane Kur'an kursu var mı?
Sizce "bir tane kuran kursu bile olmadığından" mı aihm başvuruyorlar?

Bir çok yerde uygulanıyor bu yasak, imamlara imamların cesaretine kalmış bir şey.

5.SINIF KARNESİNİ GETİRECEKSİNİZ diye cuma günü duyuru yaptılar mesela bizim mahallede.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2010, 13:32   #12
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam benim anlatmak istediğim; örnek vermek gerekirse türban konusu ele alalım 411 milletvekiliyle meclisten geçen bir yasa değişikliği anayasa mahkemesinde takılı kaldı sözde laikler rejim elden gider diye karşı çıkarken muhafazakarlar ise neden türban yasağını kaldırmıyor diye Ak partiye çatarlar.Siz olsanız burda nasıl bir siyaset güdersiniz.

Hep bunu diyorum 2010 ve 2011 yılı anayasa mahkemesi üyelerinin bazıları emekliye ayrılıyor yerlerine gelecek yeni isimler ile bu tür sorunlar çözüme biraz daha yaklaşacaktır.

Biraz daha sabır az kaldı aydınlık günlere

Alt 06-28-2010, 13:35   #13
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizce "bir tane kuran kursu bile olmadığından" mı aihm başvuruyorlar?

Bir çok yerde uygulanıyor bu yasak, imamlara imamların cesaretine kalmış bir şey.

5.SINIF KARNESİNİ GETİRECEKSİNİZ diye cuma günü duyuru yaptılar mesela bizim mahallede.
Yeğenlerim 3. 4. ve 5. sınıfa gidiyor bir sorun yok sadece isimleri kayıtlı o kadar kimse gidip kontrol etmezki ettiklerini varsayalım ben olsam şöyle derim küçük kardeş abi/ablasıyla gelmek istiyor ne yapalım yani gelmemesi için dövelim mi?

dediklerine bakmayın siz Formalite olarak göruyorum.

Mesela kurban derilerini thk başka kimse toplayamaz diyorlar anons üstüne anons yapıyorlar verenler bilmem ne kadar ceza ödeyecekler
sonuç var olan derinin anca 10 da 1 ini toplayabiliyorlar.
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2010, 13:36   #14
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
Güzel bir örnek ama sabır imanın yarısıdır.Herşeyi kuralına göre oynamadıkça yenemiyorsun malasef rakibini.
Alt 06-28-2010, 13:37   #15
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeğenlerim 3. 4. ve 5. sınıfa gidiyor bir sorun yok sadece isimleri kayıtlı o kadar kimse gidip kontrol etmezki ettiklerini varsayalım ben olsam şöyle derim küçük kardeş abi/ablasıyla gelmek istiyor ne yapalım yani gelmemesi için dövelim mi?

dediklerine bakmayın siz Formalite olarak göruyorum.

Mesela kurban derilerini thk başka kimse toplayamaz diyorlar anons üstüne anons yapıyorlar verenler bilmem ne kadar ceza ödeyecekler
sonuç var olan derinin anca 10 da 1 ini toplayabiliyorlar.
hocam dedim ya, caminin hocasının cesaretine kalmış bir şey. Cesaretli ise dinlemiyor kabul ediyor çocuklara ama cesareti yoksa 5.sınıf karnesini istiyorlar.

Bunlara hiç gerek kalmamalı, bu saçma sapan yasak kaldırılmalıdır.
Alt 06-28-2010, 13:37   #16
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
sevgili barışçan: iktidarlar, hükümetler birileri "niye yapıyorsun" diye hesap soruyorlar diye yapacaklarından vazgeçemezler, vazgecerlerse iktidar değil sadece hükümet olurlar.
CHP Zihniyetinin ne kadar İslam düşmanı, ne kadar Türklük düşmanı azgın bir zihniyet olduğunun farkındasınızdır.

30 Temmuz 2008 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeleri
AK Parti hakkında 6'ya 5 oyla kapatma kararı yönünde oy kullanmış, kapatılma için nitelikli çoğunluk gerektiği için AK Parti 1 oyla kapatılmaktan kurtulmuştur. Eğer o oylamada 1 üye daha AK Parti kapatılsın yönünde oy kullansaydı, yani Anayasa Mahkemesi üyeleri 6'ya 5 değil de 7'ye 4 kapatma kararı yönünde oy kullansalardı AK Parti kapatılmış olacaktı.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2010, 13:40   #17
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
hocam dedim ya, caminin hocasının cesaretine kalmış bir şey. Cesaretli ise dinlemiyor kabul ediyor çocuklara ama cesareti yoksa 5.sınıf karnesini istiyorlar.

İşte buna kızıyorum sanki biz istemiyormuyuz bu yasakların kalkmasını sanki AK parti bunları bilerek veya mahsus kaldırmıyor gibi izlenim var.
Alt 06-28-2010, 13:41   #18
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
.::NûN::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanmıyorum, bir şekilde yolunu buluyorlar çok şükür, ayaktalar; ama sıkıntılıdırlar, yani ferah ferah açık olmak var, sebepler altında kursu açık göstermek var, açık tutmak için türlü sebep üretiyorlar, yazık...

Yasağın kaldırılması için dua ediyoruz, din çocuk yaşta öğrenilir, benimsenir, bir müddet sonra amiyâne tabirle kaşarlaşmış beyinlere girmesi zor...
Yasak bu zamana kadar keyifle delindi,umursanmadı bile.
Çocuklarımızı Kur'an kursları almıyorlar diye bu zamana kadar hiç duymadım,şahit olmadım elhamdülillah.

Bunun gibi birçok yasak kalkacak Allah'ın izniyle.

Yargı,asker,bürokrasi,ulusalcı tayfasının demokratik evrimlerini tamamlamalarını bekliyoruz.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2010, 13:45   #19
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:

Keşke dediğiniz gibi kolaylıkla icraata geçirilebilse..

Bizler için derin, fakat kimi kesim için ise bir taraftan saçma sapan bir tehlike, diğer taraftan ise konuşmaya, gündeme alınmaya bile değer görülmeyen mevzular..

Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2010, 13:48   #20
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Keşke dediğiniz gibi kolaylıkla icraata geçirilebilse..

Bizler için derin, fakat kimi kesim için ise bir taraftan saçma sapan bir tehlike, diğer taraftan ise konuşmaya, gündeme alınmaya bile değer görülmeyen mevzular..

Sorunun kısa özeti

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)