Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı
EVET seçeneğini savunanların (yani bizlerin) dayanaklarından birisi de tabiki darbecilerin yagrılanması, ama yargılamayı başkaları yapacak.
Yargıdan böyle birileri çıkar mı, bu irade türkiyede bulunur mu?
Bundan çok emin değilim.
İnşaallah çıkar bu irade.
yargılansın, mahkum olsun, darbenin suç olduğu anlaşılsın yaşı dolayısla gene yatmasın.
|
Bu gibi kişilere verilecek en büyük ceza yıllarca gururla taşıdıklarını iddia ettikleri apoletlerini sökmektir sanıyorum. Ben, 'Evet' seçeneğini savunanlar dedim 'Bizler' demedim, sizden de aynı hassasiyeti beklerdim. İçimizden de 'Hayır' diyenler çıkabilmeli, mantıklı sebepler sayabilmelidirler. Hepimizin yeni anayasa pakedine 'Evet' demesini beklemek, AKP'ye oy vermemiş diğer tüm vatandaşlarımızdan 'Hayır' oyu beklemekle eşdeğerdir.
Fakat tek temennim şudur ki, ilk sivil anayasamız Allah'ın izniyle tez zamanda hayata geçsin. Bu referandumu mini seçim olarak görenlere, yüksek miktarda 'Evet' oyu ile halkımız gereken cevabı versin ve yine bu referandumu mini seçim olarak görenler hezimete uğrasın, ağızlarından
'Bu referandum sonucu, genel seçim ile eş tutulamaz." lafını göreyim, duyayım. Halkımızın 'Evet' oyları ile, milletimiz için hayırlısı olsun..