Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-27-2010, 11:49   #1
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
AKDemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Referandumdan 'Evet' sonucu çıkması halinde tek kurşunla hayatına son verecekmiş zaar. Bu cümleyi etmek bile onca gencin vebalinden sonra adam olana koyar. Yeni anayasa ektiklerini biçmeye geliyor, az daha ömür, az daha sabır..
evet çıkarsa demedi, yargılanırsam dedi yanlış hatırlamıyorsam, evet çıksada belki yargılanmaz.

redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-27-2010, 12:30   #2
Kullanıcı Adı
AKDemir
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evet çıkarsa demedi, yargılanırsam dedi yanlış hatırlamıyorsam, evet çıksada belki yargılanmaz.
Evet, "Yargılanmam söz konusu olursa.." dedi. 'EVET' seçeneğini savunanların dayanaklarından birisi de darbecilerin yargılanması. Sanıyoruz ki Kenan Evren ve arkadaşları yargı önüne çıkacak, ama zaman aşımıyla falanla filanda yargılanmayacak zaten. Ama o korku bile yeter herhalde kendisine.
AKDemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2010, 12:40   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
AKDemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, "Yargılanmam söz konusu olursa.." dedi. 'EVET' seçeneğini savunanların dayanaklarından birisi de darbecilerin yargılanması. Sanıyoruz ki Kenan Evren ve arkadaşları yargı önüne çıkacak, ama zaman aşımıyla falanla filanda yargılanmayacak zaten. Ama o korku bile yeter herhalde kendisine.
EVET seçeneğini savunanların (yani bizlerin) dayanaklarından birisi de tabiki darbecilerin yagrılanması, ama yargılamayı başkaları yapacak.

Yargıdan böyle birileri çıkar mı, bu irade türkiyede bulunur mu?

Bundan çok emin değilim.

İnşaallah çıkar bu irade.

yargılansın, mahkum olsun, darbenin suç olduğu anlaşılsın yaşı dolayısla gene yatmasın.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2010, 17:32   #4
Kullanıcı Adı
AKDemir
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
EVET seçeneğini savunanların (yani bizlerin) dayanaklarından birisi de tabiki darbecilerin yagrılanması, ama yargılamayı başkaları yapacak.

Yargıdan böyle birileri çıkar mı, bu irade türkiyede bulunur mu?

Bundan çok emin değilim.

İnşaallah çıkar bu irade.

yargılansın, mahkum olsun, darbenin suç olduğu anlaşılsın yaşı dolayısla gene yatmasın.
Bu gibi kişilere verilecek en büyük ceza yıllarca gururla taşıdıklarını iddia ettikleri apoletlerini sökmektir sanıyorum. Ben, 'Evet' seçeneğini savunanlar dedim 'Bizler' demedim, sizden de aynı hassasiyeti beklerdim. İçimizden de 'Hayır' diyenler çıkabilmeli, mantıklı sebepler sayabilmelidirler. Hepimizin yeni anayasa pakedine 'Evet' demesini beklemek, AKP'ye oy vermemiş diğer tüm vatandaşlarımızdan 'Hayır' oyu beklemekle eşdeğerdir.

Fakat tek temennim şudur ki, ilk sivil anayasamız Allah'ın izniyle tez zamanda hayata geçsin. Bu referandumu mini seçim olarak görenlere, yüksek miktarda 'Evet' oyu ile halkımız gereken cevabı versin ve yine bu referandumu mini seçim olarak görenler hezimete uğrasın, ağızlarından 'Bu referandum sonucu, genel seçim ile eş tutulamaz." lafını göreyim, duyayım. Halkımızın 'Evet' oyları ile, milletimiz için hayırlısı olsun..
AKDemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)