Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-12-2010, 14:47   #11
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Babuşcu'dan anlamlı mesaj

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, referandum oyunu Gaziosmanpaşa'daki Behçet Canbaz Lisesi'nde kullandı. Babuşcu, oyunu 2138 nolu sandıkta kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, halkın iradesi ne olursa olsun baş üstünde olacağını söyledi. Babuşcu referandum oyunu Gaziosmanpaşa'daki Behçet Canbaz Lisesi'nde kullandı.

Öğle saatlerinde okula gelen Babuşcu, oyunu 2138 nolu sandıkta kullandı. Oy verme işleminden sonra basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Babuşcu, artık söz sahibinin millet olduğunu söyledi. Her karara saygı duyduklarını belirten Babuşcu, "Bugün artık sözün bittiği yerdeyiz. Bugün söz de karar da milletin artık. Sandıklara gidecek sözünü söyleyecek, kararını sandığa yansıtacak. Bu karar da milletimiz ve ülkemiz için iyi bir karar olacak inşallah. Hayırlı bir karar, güzel bir karar olacak. Bizler de yürüttüğümüz kampanya döneminde çok hummalı, çok hızlı bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonucunda sandıktan çıkacak halkın iradesi her ne ise biz de başımızın gözümüzün üstünde yeri var diyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Bu milletin kararıydı, milletin anayasa oylamasıydı. Dolayısıyla burada hiçbir siyasi partinin oyu, mağlubiyeti ya da galibiyeti söz konusu değil. Millet kendisiyle ilgili önemli bir karar verecek. Bugün de gerçekten kararın da sözün de millete ait olduğu dakikalar, saatler. Akşam saatlerinde kararın ne olduğunu hep beraber göreceğiz." dedi.

Tahminde bulunup bulunmayacağı sorulan Babuşcu, "Tahminde bulunmanın bir anlamı yok. Çok kalmadı 17.00'den sonra göreceğiz." diye konuştu. Bu arada İstanbul'un genelinde olduğu gibi bu bölgede de vatandaşlar yağmur altında oy kullandı. Bazı vatandaşlar tedbirli davranıp şemsiyeleri ile okullara giderken bazı vatandaşlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. Yağmura rağmen vatandaşlar vatandaşlık görevi olarak oy kullanmak için okullara akın ediyor.

Toplumsal Hafıza
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-12-2010, 15:04   #12
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alt 09-12-2010, 15:48   #13
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Erdoğan yaptığı açıklamada Güneydoğu'da katılımın iyi olduğunu, bazı sandıkların kapandığını ve neticelerin gelmeye başladığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk demokrasisinin önemli bir kırılma noktasında olduğunu belirterek, "Gerçekten bu gün Türk demokrasisi, çok önemli bir günün içindeyiz. Ben ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bu gün ki halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar Türkiye’yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına da çok çok teşekkür ediyorum, sağolsunlar var olsunlar" dedi.
EŞİ VE KIZIYLA GELDİ
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan oyunu, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte Üsküdar Burhaniye Mahallesi’ndeki Burhaniye İlköğretim Okulu 1-C sınıfında kullandı. Saat 13.10’da okula gelen Erdoğan’a vatandaşlar alkışlarla destek verdi. "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan atan vatandaşlarla selamlaşan ve çocukları seven Erdoğan daha sonra 395 seçmenin oy kullanacağı 2130 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geldi.
Sandık Başkanı ve görevlileriyle tek tek tokalaşan Erdoğan daha sonra kimliğiyle birlikte seçmen bilgi kağıdını sandık görevlilerine verdi. "Evet" ve "Hayır" yazılı oy pusulası ve tercih mührüyle birlikte kabine giren Erdoğan oyunu kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da oylarını kullandı.

MÜSADE İSTEDİ
Oy kullanma işleminin tamamlanması sonrası basın mensuplarının ’bir mesajı olup olmadığını’ sorması üzerine Başbakan Erdoğan, "Buradasınız, sandık kurulu müsaade ederse görüş bildirim" dedikten sonra, sandık başkanı ve görevlilere dönerek, "Müsaade ediyor musunuz?" diye sordu. Onların da onaylaması üzerine Erdoğan şunları söyledi:
İLK NETİCELER GELMEYE BAŞLADI
"Herşeyden önce gerçekten bu gün Türk demokrasisi önemli bir kırılma noktasında. Gerçekten bu gün Türk demokrasisi çok önemli bir günün içindeyiz. Arafesindeyiz demiyorum. Şöyle birkaç saat içinde netice belli olacak. Hatta Güneydoğu Anadolu’nun bazı kırsal kesiminde sandıklar kapanmış. Şu aralarda neticeler gelmeye başladı. Bu gösteriyor ki katılım iyi ve hızlı bir şekilde de netice alınıyor. Süratle, öyle zannediyorum ki akşam neticeyi alabileceğiz. Ben ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bu gün ki halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar Türkiye’yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına da çok çok teşekkür ediyorum, sağolsunlar var olsunlar."
BOYKOT KARARI ANTİDEMOKRATİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin "Güneydoğudaki boykot kararını" sorması üzerine de, "Sabahtan bu yana oran olarak bir şey söyleyemeyeceğim ama aldığım bilgiler, Hakkari dışında aslında gayet iyi bir katılım var. Hakkari’de de yine var. Bu noktada da başta valilerimiz, güvenlik güçlerimiz olmak üzere kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda halkı rahatsız eden kesimleri iyi kontrol altına aldılar. Halkın sandığa gidişini rahatlattılar. Dolayısıyla onların o beklediği boykot, inşallah sandıklarda gözükmeyecek. Zaten biliyorsunuz, bundan önceki halk oylamasında da o bölgede belli oranda sandığa gitmeme vardı ki o insanların kendi insiyatifidir, bireysel tercihidir, onların hakkıdır. Ama dayatmayla olduğu zaman bu antidemokratiktir, demokratik değildir" diye yanıtladı.
ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK
Türkiye-Sırbistan arasında oynanan Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçının sorulması üzerine de Başbakan Erdoğan şöyle dedi:
"Öldük öldük dirildik. Ama son 4.5 saniye herşeyi değiştirdi. Hatta evimde eşimle ’4.5 saniyede ne olur?’ dediği zaman? ’4,5 saniyede çok şey olur’ dedim. Hakikaten de 4.5 saniyede orada gördüğünüz, yani bir asist, arkasından Kerem’in sağolsun hemen o attığı iki sayı bizi finale taşıdı. Gerçekten bundan dolayı çok çok mutluyuz. Temenni ederiz ki bu akşam bayramlarımızdan biri de bu olur. Maça gideceğim, burada takip edeceğim. Finale kaldığımız için buradayım. Burada takip edeceğim. Akşam gerek Federasyon başkanımızla da görüştüm. Başta tabi Cumhurbaşkanımla bu başarıyı paylaştık. Kaptanımız Hidayet’i aradım, tebrik ettim. Onun şahsında bütün arkadaşları ve teknik kadroyu tebrik ettim. İnşallah da bu akşam maça katılacağım. Referandum sonçlarını İstanbul İl Başkanlığı’nda değerlendireceğim."

Başbakan Erdoğan, oyunu kullanıp çıktıktan sonra gazeteciler bir süre daha sınıfta bekletildi. Erdoğan’ın çıkışında da vatandaşlar alkışlarla uğurladı.

Kanal türk
Alt 09-12-2010, 16:05   #14
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Jandarma göreve!

Türkiye tarihi bir gün yaşıyor. Halk referandum için sandık başında. Oy kullanma işlemleri sürerken, “hayır”cılar da boş durmuyor...

Habervaktim'in edindiği bilgilere göre, Mardin'in bir köyünde bir vatandaş halkı “oy kullanmamaları için” tehdit ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Mardin İli, Savur İlçesi, Soylu Köyü'nde Aziz Öz adında bir şahıs köylülerin oy kullanmasını engelliyor.

Oy kullanmak isteyen köylülere Kürtçe bağırarak, onları engelliyor.

Bu tablo karşısında Mardin Jandarma Alay Komutanı Olcay Erdal göreve çağrılıyor.

Köylülerin özgürce oylarını kullanmaları için gerekli tedbirlerin alınması isteniyor.

Habervaktim
Alt 09-12-2010, 16:15   #15
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Sonuç herkesin bildiği gibi belli. Ama merak edilen iki soru var.

-Bir; güneydoğuda seçmenin yüzde kaçı referandumu boykot edecek?

-İki; yüzde kaç evet oyuyla referandumu kazanacağız?

Ben %60 ve üzeri bir evet çıkacağını düşünüyorum.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-12-2010, 16:27   #16
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
'Hayırlı' olsun sözleriyle yönlendirme

Eskişehir'de bir okulda bazı sandık görevlilerinin vatandaşları 'hayırlı' olsun sözleriyle karşılayarak yönlendirmeye çalışması tepki çekti.

Eskişehir'de genelinde 570 bin 28 seçmen 1738 sandıkta oy kullanıyor. Oyların kullanıldığı okullarda zaman zaman ilginç olaylar da yaşandı.

Emek Mahallesi 24 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki 2070 nolu sandıkta
seçimkâğıtlarının bazılarının mühürsüz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine bazı vatandaşlar mühürsüz seçim kâğıtlarıyla oylarını kullandı. Vatandaşların ihbarıyla harekete geçen sandık müşahitleri durumun düzeltilmesini sağladı.

Eski Bağlar Mahallesi Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda oy kullanmaya gelen vatandaşlar sandık görevlilerinin 'hayırlı' olsun ifadeleriyle karşılanıp, sandığa gönderildi. Bu durumu tepkiyle karşılayan bazı vatandaşlar hadiseyi görevlilere iletti. Müşahitlerin devreye girmesiyle seçmenlere "hayırlı" olsun ifadesiyle karşılama sona erdi.

Muttalip'teki
Atatürkİlköğretim Okulu ile Şirintepedeki Muzaffer Çil Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki 1363 nolu sandıkta oy kullanan yaşlı seçmenlerin oylarına sandık görevlilerince müdahale edildiği ortaya çıktı. Söz konusu iki okuldaki bazı sandıklarda, bazı sandık görevlilerinin oy kullanmaya gelen yaşlılara müdahale yardımcı olmak bahanesiyle müdahale ederek, 'hayır' yönünde oy atmalarını sağladıkları ve bazı yaşlıların oylarını sandık görevlilerinin kendilerinin attığı belirtildi. Olay, bazı vatandaşların tepki göstermesiyle kontrol altına alındı.

Cihan
Alt 09-12-2010, 16:30   #17
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alt 09-12-2010, 16:43   #18
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Hilmi Paşa'dan gazeteciye: Havet

Hilmi Özkök'ten 'Hayırlı olsun' mesajı isteyen gazeteciye: Havet...

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, referandumda oyunu İzmir'in Urla ilçesindeki EGİAD İlköğretim Okulu'nda bulunan 1075 numaralı sandıkta kullandı. Okula saat 14.15'te eşi Özenç Özkök ile birlikte gelen Özkök, gazetecilerin yorum yapmasını istemesi üzerine, "Havetli olsun diyorum." demekle yetindi.

Bir gazetecinin, anayasa değişikliklerinin darbelere engel olup olmayacağı şeklindeki sorusuna ise, "Bu konuda daha önce söyleceklerini söyledim. Daha fazla bir şey söylememe gerek yok." cevabını verdi.

Hilmi Özkök, eşinin kabinde tercih mührünü unutması üzerine, hatırlarak almasını istedi. Eşi Özenç Özkök de mührü kabinden alarak görevliye teslim etti. Daha sonra Özkök, oy pusulasını alarak kendi oyunu kullandı. Ardından görevlilerle tokalaşan Özkök, okul çıkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Referandum sonucuyla ilgili yorum yapmasını istemeleri üzerine, "Ne dememi bekliyorsunuz?" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin, "'Hayırlı olsun bile demeniz yeterli." cevabı üzerine ise, "Bu lafı söyletmeye çalışıyorsunuz ama ben Havet'li olsun diyorum. Başka da yorum yapmak istemiyorum." dedi. Eski Genelkurmay Başkanı, anayasa değişikliği paketinde darbeyi engelleyen maddeler olduğu hatırlatılıp, "Sizce bundan sonra darbe olur mu?" diye sorulmasın karşılık, "Ben bu konuyla ilgili söyleyeceğim sözleri daha önce söyledim. Başka bir yorum da yapmıyorum." diyerek, eşiyle birlikte okuldan ayrıldı.

Cihan

Alt 09-12-2010, 16:47   #19
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
İŞTE İLK SONUÇLAR

Anadolu'da bazı bölgelerde oy kullanma işlemi sona erdi, sandıklar açılmaya başlandı

Sivas'ın Doğanşar ilçesine bağlı bir köydeki sandık açıldı. 55 kayıtlı seçmenin bulunduğu köydeki sandıkta 52 vatandaş oy kullandı.

Açılan ilk sandıktan çok şaşırtıcı bir sonuç çıktı.

Seçim yasakları nedeniyle şimdilik yayınlayamadığımız sonuçları saat 18:00'den itibaren BORSAGUNDEM.COM'dan anlık olarak takip edebilirsiniz.

Borsa Gündem

Alt 09-12-2010, 16:49   #20
Kullanıcı Adı
Mavera
52 oyun 52 side evet cikti ;)
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)