|
![]() |
#1 |
![]() Eğer kavramlar bizim dünyevi kavramlarımızla konuşulacaksa ödül ve hedef kavramları amel ve cennet manalarını ifade etmemizi zorlaştırır.Zira biz sınırlı havsalamızla izaha çalışırız onları..........
Biz hep alışmışızdır bir şey i hedef seçmeye ve ulaşınca haz veren şeylerin ödüllendirilmesine.Bazen de sadec o haz için yaparız o gayreti ; çünkü muhakkaktır alınacağı ama............. Amel dediğiniz şeyin kabulu neticeye ulaştırması veya istendiği gibi olduğu muhakkak bilinemez........ O yüzden biz cenneti ne hedef seçebilir ne de ödül olarak almayı muhakkak biliriz...... O lütf ederse müşerref oluruz.Diyemeyiz bu kadar şey yaptım,verilmeli bana cennet; bilemezsiniz kabul oldumu rızası oldumu............
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
ama kur'anı kerimde Rabbimiz neden bize vaatlerde bulunsun ki öyleyse... insanın hedefinde Allah rızası olarak takvalı olmaya karar verdiği gibi hedefinde cennet olarakda takvalı olmaya gayret edebilir... zira rabbimiz cennet vadediyor onlara mesela.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Müjdat hocam yine bellekleri zorlayan bir yorum. Birgün risale adabına uygun düşünebilecekmiyim diye meraklanmıyor değilim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
![]() Bence cennet bir hedef olamaz.Çünkü ne yaparsam yapayım ulaşamayacağım bir hedef belirlemek tamamen insan fıtratına aykırıdır.Sonunda hedefine ulaşamayacağını bile bile çalışan bir insan şahsen görmedim.Burada demek istediğim cenneti ne yaparsak yapalım alamayacağımız için hedef belirlemek olmaz.Zira hayatımız boyunca başımızı secdeden kaldırmasak dahi amelimiz bizi cennetle şereflendirecek düzeye gelemez.Bizi cennetle şereflendirme işi Rab'bin bizi merhamet sıfatıyla yargılamasında gerçekleşiyor. Hedef Mevlanın Rızası. Ulaşılınca Mevlanın ödülü ise Cennet. Cenneti hedef belirlemek cennet için çalışmak olur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|