![]() |
#11 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Kimse vatanî görevinden kaçmıyor. Bu topraklarda hiçbir zaman vatanı için ölecek adam sıkıntısı çekilmez. Sorun şu kadar basit ve sarsıcı: Askerlik yapmanın bu ülkenin savunmasına herhangi bir katkısı var mı? Kurmay zekâsı, savunma önceliklerinin de içinde yer aldığı ülke çıkarlarının bütününü görmek zorunda. Ekonomisi ve rekabet gücü açısından gençlerin askerlik gerekçesi ile mesleklerinden belirli bir süre koparılmalarının 'millî güç' unsurları içindeki maliyeti nedir? Mevcut haliyle askerlik görevinin dönüp ülke savunmasına verdiği zarar üzerine yapılacak bir 'yüksek strateji' hesabından bahsediyorum.
Ordumuzu; personeli, binaları, silahları ve eğitimi ile savunma hizmetinin üretildiği dev bir fabrikaya benzetelim. Gençlerin yaptığı askerlik görevi, bu dev fabrikanın ülke sathına yayılmış satış mağazalarına benziyor. Büyük bir ağ ve her satış noktasında kalabalık bir personel istihdam ediliyor. Bu mağazalarda hiçbir şey satılmıyor. Toplamı sıfır olan bir iş yapılıyor. Sabık Genelkurmay Başkanı'mız ordumuzun mevcudunu 550 bin olarak açıklamıştı. Önceki yazımda verdiğim rakam bu beyana dayanıyordu; ancak gerçek rakamın bir milyonu geçtiği iddia ediliyor. Şayet ordumuzun mevcudu bir milyonu geçtiyse hemen kırmızı alarm verilmeli. Çünkü bu kadar kalabalık bir ordu ile Türkiye girdiği her savaşı kaybeder. Modern savaş teknolojilerine vâkıf olanlar bu sözün ne anlama geldiğini bilirler. 'Tek tip askerlik' projesi, aslında mevcut askere alma düzeninin ordu için içinden çıkılmaz hale geldiğini gösteriyor. Ordumuz askere aldığı gençlerle ne yapacağını kestiremiyor. Çareyi hepsine sıkı bir yanaşık düzen eğitimi ile mıntıka temizliğinin nasıl yapılacağını öğretmekte buluyor. Gençlerin hayatlarının en verimli çağını askerde hepimizin ezbere bildiği işlerde geçirmelerinin, bu ülkenin savunmasına ne tür katıda bulunduğunu birileri bize açıklamalı. Erkek vatandaşlar olarak hepimiz askerlik yaptık. Öyleyse soralım: Allah aşkına bu ülkenin savunması adına ne öğrendik? Bütünüyle savunma yapılanmamızı tepeden tırnağa gözden geçirmemiz gerekiyor. İşini, eşini bırakıp askere gidecek gençlerimizin sıkıntısı, savunma yapılanmamızdan kaynaklanıyor. Kimse kendini kandırmasın: O kadar sıkıntının karşılığında yapılan görev 'vatan savunması' değil. Anlamsız, işlevsiz ve amaçsız bir iş için ağır bedelleri hep birlikte ödüyoruzÇözüm bu ülkenin savunma önceliklerinden başlayan ve çağa uygun bir askerî örgütlenme getiren köklü bir reformda yatıyor. Bunun için cevabını alana kadar sormalıyız: Neden bu kadar kalabalık bir ordumuz var? Alıntı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Askerlik süresinin mevcut durumdan daha fazlaya çıkarılması düşünülemez dahi. Uzun dönemin 9 aya indirilmesi kısa döneme ya dokunulmaması ya da 3 aya indirilmesi bu işi bilenlerin tespit ve önerileridir. Şiddetle aynı kanaatteyim...
Profesyonel Askerlik Sistemine derhal geçilmelidir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Hükümetin gündeminde Profesyonel askerlik yok olamazda neden durduk yere kendine yeni bir ekonomik yükümlülük getirsinki profesyonel askere vereceği parayı öğretmene ,doktora,hemşireye vs vs verir.
9 ay askerlik değil askerlik 15 ay bile olmamalı 18 ay en ideali Ülkede terör varken askerlere bir şey oldummu şu kadarlık eğitimden geçirilen askeri çatışmaya sürüyorsunuz diye eleştirenler askerlik kısalsın diyor ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() bana göre askarlik düsürülmelidir ayrica tek tip askerlige karsiyim sonucta egitim alan insanlar hayata atilana kadar 30 yasina geliyor o yastan sonra 15 ay askerlik hem onun is gücünden eder, hemde oturmus aile düzenini bozar..
meslek sahipleri sivil hizmet seklinde askerlik yapabilme imkani olmali.. hayatinin baharindaki gencleri 19 unda 15 ay alikoymayi insani bulmuyorum yok pkk sorunu var diyeceksiniz o kadar askerle o sorunu cözemeyen ordunun sorunudur.. cünkü terör sorunu askerligin uzun olmasiyla yada cok askerin olmasiyla cözülmez aksine stretajik bir sekilde hareket edilirse bu sorun cözülür ki demokratik acilimda bu yolda atilmis önemli bir adimdir.. ayrica bedelli askerlikte olmali ama yas siniri konmalidir bunun yani sira bankalar bedelliye her daim sicak bakar ve cazip kredi imkanlari sunar.. bende kismetse seneye askerlik yapacagim gerci 21 güne ne kadar askerlik diyebiliriz bilmiyorum ama kendi adima 6 ay askerligi bile kendime zul görüyorum!.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Alıntı:
![]() Hadi yine iyisin maveraa ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |