|
![]() |
#1 |
![]() El Emin kardeşim, benim cevaplarım ne sana ne de başkasına hakaret içeriyor. Sanırım sen çok hassassın. Ama yine de özür dilerim.
Sözlerini okumadan yorum yapmam. Merak etme. Ama lütfen ne demek istediğimi de iyi anla. Sen diyorsun ki bdp önemli değil. Dediği şey benim hakkım. Bu hakkı kim derse desin, doğrudur. Ben de diyorum ki, tamam, senin hakkın. Ama diğer bir yandan da sana bu hakkı söyleyen kişilerin amacını anlatıyorum. Nefis insanı en çok nereden vururmuş biliyor musun? Hak kavramından. Çünkü bu dünya fani bir dünya. Asla tam bir haktan bahsedemezsin. Düşünün, bir çocuk 5 vakit namazında olan bir ailede dünyaya geliyor, diğer çocuk afedersiniz fuhuş evinde. Bir çocuk Bill Gates gibi süper zengin bir adamın elinde doğuyor. Her imkanı oluyor. Diğer çocuk çöplükte doğuyor. Daha doğuştan insanlar eşit haklara sahip olamıyor. Bu durumda o çöplükte doğan çocuğun ailesine, haşa Yaratan'a isyan etmesi. "bende diğer çocuklar gibi eşit haklara sahip olmak istiyorum" demesi doğru mudur? İnsan sahip olduğu hakları korumalı. Eğer bir kardeşimiz Kürt olarak doğuyorsa ve birileri ona "sen Kürt değilsin. Dağ Türküsün" diyerek soykırım uyguluyorsa, elbette hakkını savunmalı. Şayet andımız, Kürt kardeşimize karşı bir soykırım ise elbette andımız da kaldırılmalı. Ama yukarıdaki bdp nin açıklaması gibi bu topraklar üzerinde olmayan bir devleti hak görmek, hak bilmek, sadece nefsin kucağına düşmektir. Hiç sahip olmadığımız şeyler hak olamaz. Bdp, sahip olunmayan şeyleri insanlara hak gibi gösteriyor. İnsanları nefsinden vuruyor. Ben bunları izah etmeye çalışıyorum. İnşAllah özenle yazdığım bu sözler, yine hiç tahmin etmediğim bir şekilde kötüye dönüştürülmez.
![]() Konu onurcan tarafından (08-30-2015 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Evet Bdp adice yapıyor.Bdp kendi amacı için bu durumu kullanıyor. Bdp'nin amacı tefrika. Ama onun bu amacı bu yapısı bizim hakkı vermemize engel değil. Biz verelim ki artık halkı kandıracak bir şeyler bulamasınlar benimde dediğim bu. Biz vermedikçe bu tür mefhumları kullanarak milletten oy koparacaklar. Bu arada özür dilemenize gerek yok fakat dediğim gibi beni başkasıyla karıştırmayın. Ben başlı başıma biriyim.Ve benim beynime onlar bir şeyler sokabilmiş olsalardı. Şu an burada bu düşüncelerde bir insan olmazdım.Bu bile bence yeterince kanıtıdır. Konu onurcan tarafından (08-30-2015 Saat 15:13 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|