|
![]() |
#1 |
![]() Erdoğan bedelli taahütünde bulunmadı.Bu Çelik ile alakalı bir mesele değil.Zaman zaman gündeme geldi ne evet dedi ne hayır Genelkurmay sıcak bakmıyor ama bende bedelli askerliğin çıkarılmasından yanayım.Seçimlerden sonra bedelli askerlik için de adım atılmalı. 30-40 yaşında ki insanları askere toplayıp eline ne geçecek?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
29 yaşından büyükler sözleşmeli er olamıyor fakat 35 yaşındaki adama gel askerlik yap deniyor. Asıl problem, 33 yaşına kadar eğitim nedeniyle tecil hakkı tanıyorsun ( milli sporcularda 38 yaşına kadar). O yaşa gelmiş birisi de kendisine göre bir düzen, bir aile kurmuş oluyo ve askerlik onun için ağır bir yük haline geliyor. Bunun önüne geçmenin tek bir yolu var;şayet herkese mutlaka askerlik yaptıracaksak ( totaliter- militer devletlerde olduğu gibi) her ne kadar kendilerinden pek hoşlanmasam da israilin bu konudaki uygulaması daha mantıklı. Liseyi bitiren üniversiteden önce askerliğini yapıyor ve dönüşte üniversiteye devam ediyorlar. Böylece henüz gözü açılmamış gençlere istediklerini yaptırabiliyorlar. Bazı askerler bedelli askerliğe de , profesyonel askerliğe de aslında sıcak bakmıyor. Zira asker sayıları azalırsa darbe yapma güçlerininde azalacağını düşünüyorlar. Bu kadar çok askerin olmasının tek nedeni totaliter rejimin devamını sağlamaktan bir adım öteye gitmiyor. Geçtiğimiz günlerde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için dövizli askerlikle ilgili düzenleme yapılmasını da çok manidar buluyorum.(42 yaşından sonra parasını verip hiç gelmeden askerlikleri yapılmış sayılıyor) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|