Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Kaddafi gitmeli mi?
Evet : Gitmeli,bu bir halk hareketidir 32 94.12%
Hayır: Gitmemeli,bu bir provakasyon 2 5.88%
Katılımcı sayısı: 34. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 02-25-2011, 19:41   #41
Kullanıcı Adı
Darbeci Çoban
Alıntı:
ABD, halen dünyanın tek süper gücüdür. İslam coğrafyasında petrol dâhil büyük menfaatleri, dolayısıyla hesapları vardır. İsrail'in varlığı, ABD dış politikasının teminatı altındadır. Ayrıca 11 Eylül'den sonra başı, küresel terörle derttedir. Bu tehdidin büyük kısmı İslam coğrafyasından neşet etmektedir. Bütün bunları dikkate aldığımızda, ABD'nin işin içinde olmadığını söylemek, benim anlayabileceğim bir şey değildir.
Birşeyler yazayım dedim, yazdım ama sayfa hata verdi gönderemedim.
Bir daha uğaşmak istemediğimden özet yapacağım:

Öncelikle ABD şerefsizdir. Hilecidir, yalancıdır, zalimdir, entrikacıdır. Her olaya müdahele eder, etmeye çalışır, edemezse iftira atar karalar.. Yapar da yapar. Buna birşey demiyorum.

Birilerinin birilerine "amerikancısınız" derken kendilerini "anti emperyalist ve ulusalcı, vatansever" diye adlandırıp ABD'yi adete "tanrı" yerine koymasını eleştiriyorum.

Herif güya ABD düşmanı ama ABD hakkında öyle şeyler anlatıyorlar ki ABD olsam veya ABDli olsam anlatılanlar hoşuma gider.

Kendinden başka herkesi her şartta ve zamanda ABD nin kucağında görenleri eleştiriyorum. Tanrı gibi kutsadığın ve kusursuzca planlar yaptığınan inandığın ABD nin lanetinden, etkisinden sadece kendi kurtulmuşçasına..

ABD nin en sevdiği kimseler onlardır bence.

Evet süpergüçtür, kararları o alır.
Ama mutlak güç sahibi, mutlak karar alıcı, kader planında tüm senaryoları yazmış olan Allah'ımız var bizim.

Bana "aLlahla arana filanı sokuyorsn, filanı peygamber gibi görüyorsun" diyenler kendisine baksın diyorum. ABD yi nasıl da tanrı gibi gördüklerini anlasınlar diyorum.
Darbeci Çoban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-25-2011, 19:59   #42
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Darbeci Çoban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Birşeyler yazayım dedim, yazdım ama sayfa hata verdi gönderemedim.
Bir daha uğaşmak istemediğimden özet yapacağım:

Öncelikle ABD şerefsizdir. Hilecidir, yalancıdır, zalimdir, entrikacıdır. Her olaya müdahele eder, etmeye çalışır, edemezse iftira atar karalar.. Yapar da yapar. Buna birşey demiyorum.

Birilerinin birilerine "amerikancısınız" derken kendilerini "anti emperyalist ve ulusalcı, vatansever" diye adlandırıp ABD'yi adete "tanrı" yerine koymasını eleştiriyorum.

Herif güya ABD düşmanı ama ABD hakkında öyle şeyler anlatıyorlar ki ABD olsam veya ABDli olsam anlatılanlar hoşuma gider.

Kendinden başka herkesi her şartta ve zamanda ABD nin kucağında görenleri eleştiriyorum. Tanrı gibi kutsadığın ve kusursuzca planlar yaptığınan inandığın ABD nin lanetinden, etkisinden sadece kendi kurtulmuşçasına..

ABD nin en sevdiği kimseler onlardır bence.

Evet süpergüçtür, kararları o alır.
Ama mutlak güç sahibi, mutlak karar alıcı, kader planında tüm senaryoları yazmış olan Allah'ımız var bizim.

Bana "aLlahla arana filanı sokuyorsn, filanı peygamber gibi görüyorsun" diyenler kendisine baksın diyorum. ABD yi nasıl da tanrı gibi gördüklerini anlasınlar diyorum.
Kardeşim Tamamen Aynı fikirdeyim...

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Yusuf 21- Allah c.c. emrinde galiptir, oysa bir çoğu bilmez...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-25-2011, 20:38   #43
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Bu şekilde değilde daha zararsız şekilde gitme imkanı olsaydı keşke. Gitmelidir.

Yer altı zenginliğinden ötürü bir çok ülke tarafından takip edilmesi, zuhur eden karışıklığı fırsat bilerek bir çok hayaller kuran fikirleri bir kenara atarsak. Arap coğrafyasının bir ülkesi olan libyada halk demokrasi için ayaklanma ortaya atmış ise bir anlamı vardır yaşanılanların peki gerçekten gelişen dünyayı takip eden halkın diktatörler için verdiği mücadeleye bu gözle bakmak yeterlimi bu noktada fakirim.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-25-2011, 22:53   #44
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alın bak Amerika askeri müdahale yapacakmış...
Niye Libya Petrolleri için...
Libya'yı özgür yapacaklar...
Irak'ta yaptıkları gibi...!!!
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-26-2011, 00:45   #45
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Amerikanın ortaya cıkardığı wikilakes belgeleriyle afrikadaki ingiliz italyan ve fransız güdümünde olan devletlerde yapılan "devrimle" amerikanın güdümüne tek tek alınmaya devam eden şu günlerde giden zalime sevinmek yerine gelecek olan yeni kuklaya müsade etmemek en büyük devrimdir.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-26-2011, 03:22   #46
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
giden zalime sevinmek yerine gelecek olan yeni kuklaya müsade etmemek en büyük devrimdir
Daha neyin geldiği belli değil. Durun bakalım yani Kaddafinin gitmesi şuan öncelikli mesele.Yoksa Libyada huzur kolay elde edilmez.Ama adam 42 yılda devlette Kaddafi dışında bir şey bırakmamış..Ortada düzeni sağlayacak ne bir ordu var ne bir güç..Mısır'ın şansı ciddi bir ordusunun olmasıydı geçiş sürecinde başıbozukluğu önleme adına.Libyada geçişi sağlayacak GÜÇ görünmüyor ne yazık ki.ABD askeri yada Başka bir ülkenin askeri bu işe burnunu sokmamalı.Müslüman ülkeler SORUMLULUK almalı..Yönetimi geçici olarak ARAP BİRLİĞİ yada İSLAM KONFERANSI da alabilir..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-26-2011, 15:48   #47
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alın bak Amerika askeri müdahale yapacakmış...
Niye Libya Petrolleri için...
Libya'yı özgür yapacaklar...
Irak'ta yaptıkları gibi...!!!
İbrahim kardeşim arap toplumunun diktatörlere karşı reform talebinde bulunma ihtimali yokmudur dersin. Ülkede çıkan karışıklığı kendi lehine cevirmek isteyen Abd olabilir belki ama her değişim dönüşüm oartaya cıktığında bunun perde arkasında ABD vardır diyerek mevcut dayatmalara teslim olmakmı gerekir.
Alt 02-26-2011, 17:43   #48
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İbrahim kardeşim arap toplumunun diktatörlere karşı reform talebinde bulunma ihtimali yokmudur dersin. Ülkede çıkan karışıklığı kendi lehine cevirmek isteyen Abd olabilir belki ama her değişim dönüşüm oartaya cıktığında bunun perde arkasında ABD vardır diyerek mevcut dayatmalara teslim olmakmı gerekir.
Ben komplo teorisi üretmiyorum...
Beyaz Saray'da dillendirileni söylüyorum...
Askeri Müdahele yapmayı düşünüyorlar...
Sonra demedi demeyin...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2011, 09:56   #49
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben komplo teorisi üretmiyorum...
Beyaz Saray'da dillendirileni söylüyorum...
Askeri Müdahele yapmayı düşünüyorlar...
Sonra demedi demeyin...
Sana herhangi bir şey ürettiğini söylemiyorum söylenenler zaten bir çok cevre tarafından dillendiriliyor. Diktatörleri o coğrafyada ABD halka rağmen kullandı zaten , başları sıkışan her diktatörün söylemlerine baktığımızda halkı ve dünyayı korkutmak için kullandığı sözler ne oluyor radikal islamcı cevreler iktidara gelmeye calışıyor değilmi. ABD mevcut liderleri kullanır hesap dışı bu gelişmeler sonrasında baskın olanın tarafına gecerek diğerini pasifize eder .
Alt 02-28-2011, 18:04   #50
Kullanıcı Adı
AKTURKS
Bu adamın 40 yılda yaptıkları belli !!!
AKTURKS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)