Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-27-2011, 22:29   #81
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
� Dinle neyden, zirâ o birşeyler anlatmada

Ayrılıklardan şikâyet etmededir.

Ney der ki: Beni kamışlıktan kopardıklarından beri,

İniltim kadın - erkek herkesi ağlattı.

Ayrılık bağrımı delik deşik eylesin,

Tâ ki aşk derdini anlatabileyim.�

Bu mesneviden ufak bir kısım.. Mevlan ,ney,sema üçlüsüne dair onlarca delil getiririm..
Bak hala kafa tutuyor.Şu andan itibaren ocak dışındasın :İ
Çok komik yaa
Alt 04-27-2011, 22:35   #82
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Biri bana pc nin,internetin haram olup olmadığını söyleyebilir mi
Alt 04-27-2011, 22:41   #83
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak hala kafa tutuyor.Şu andan itibaren ocak dışındasın :İ
Çok komik yaa

Bende mevlevi dergahına sığınırım o zaman..Hem ne öyle ocak falan bana göre değil.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-27-2011, 22:43   #84
Kullanıcı Adı
ZÜMRA
konu çok fazla uzadı artık sukut etmek istiyorum
ben bildiklerimi anlattım bu vebal üzerimden kalkarsa ne mutlu bana..
kaynak istiyorsun ama biraz önce belirttiğim gibi ney'in Mevlana Hazretlerinin vefatından 4 asır sonra çıkmış olması bu konuda ne kaynağı istiyorsun ki?
ZÜMRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-27-2011, 22:43   #85
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biri bana pc nin,internetin haram olup olmadığını söyleyebilir mi
Bak on numara soru...
Nasıl kullandığına bağlı..Mynet ,Milliyet giriyorsan katiyyen haram..
Zekeriya beyaz'ıda getirsen haram..Cevaz çıkmaz..

Yok girip ayet hadis okuyorsan..Veya dünyevi haram olmayan şeylerle meşgul oluyorsan niye haram olsun ki.

Alt 04-27-2011, 22:44   #86
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
''saliha'' Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
konu çok fazla uzadı artık sukut etmek istiyorum
ben bildiklerimi anlattım bu vebal üzerimden kalkarsa ne mutlu bana..
kaynak istiyorsun ama biraz önce belirttiğim gibi ney'in Mevlana Hazretlerinin vefatından 4 asır sonra çıkmış olması bu konuda ne kaynağı istiyorsun ki?
Her ne ise cevapta vermek istemiyorum.
Şuana kadar anlatamadıysam kendimi şuandan sonrada anlatamayacağım apaçık.
Vesselam!
Alt 04-27-2011, 22:51   #87
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Amacımda buydu zaten
Dinimizislam soru-cevap sitesinde de haram-günah vs. vs. yazmışlar amma üst tarafa bakın ne var ?
mp3 kısmı.
Özenle,uzun veya kısa,net cevaplar veren,en çok girilen o site dahi neymiş ? Müzikli paylaşımlar yapabiliyormuş,veya ilahi diyelim hadi,çalgılı aletler var sonuçta içinde.

Sinema veya.Sinema da aslında kötü bir şey o zaman.
Sen Şişli'deki 'boncuk sineması' na gidersen ee tabi ki haram günah olur.Filmleri malum.
Ama gidip düzgün bir sinema da Hür Adam'ı izlersen faydası var,faydası olmasa bile zararı olmaz kesenden başka

Herşeye 'günah-haram' diyip kestirip olmaz.Genel demiyorum bunu ha,içki için falan aman yanlış anlaşılmasın
Kendi lehine çevireceksin bazı şeyleri.
Alt 04-28-2011, 00:16   #88
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Tasavvufi düşüncede olan arkadaşlara ağır gelebilir fakat bana göre tasavvuf İslam dışı bir akım tıpkı alevilik gibi bir kültür. İslam dışı olmasaydı inananlarına mutasavvuf denmezdi müslüman denirdi.
Tasavvuf özü itibariyle hoş bir olay olsada bidatları ve batılları çok maalesef.
İslam Kuran'dır Sünnettir.
Ve sadece Kur'an'dan hesaba çekileceğiz. Kimse sana ahirette torpil yapmayacak. Bilmem ne şıhının müridisin diye kayırma falan olmayacak. Amelinle hesaba çekileceksin. Yaptığın hayırlı ameller sana artı sağlar.
Biz dünyada torpile karşı savaşıyoruz müslümanlar olarak bazı müslüman dostlar dünyadan ahirette torpil bulmaya kalkışıyorlar

ilginç
Alt 04-28-2011, 01:00   #89
Kullanıcı Adı
ZÜMRA
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Amacımda buydu zaten
Dinimizislam soru-cevap sitesinde de haram-günah vs. vs. yazmışlar amma üst tarafa bakın ne var ?
mp3 kısmı.
Özenle,uzun veya kısa,net cevaplar veren,en çok girilen o site dahi neymiş ? Müzikli paylaşımlar yapabiliyormuş,veya ilahi diyelim hadi,çalgılı aletler var sonuçta içinde.
mp3 kısmı var evet ama içeriğine bakmak aklına gelmedi sanırım
üzerine tıklarsan içinde mehter marşlarının müziksiz ilahilerin evliyaların hayatlarını görebilirsin ön yargılı yaklaşmadan önce iyi araştırmak gerekir
ZÜMRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2011, 01:13   #90
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tasavvufi düşüncede olan arkadaşlara ağır gelebilir fakat bana göre tasavvuf İslam dışı bir akım tıpkı alevilik gibi bir kültür. İslam dışı olmasaydı inananlarına mutasavvuf denmezdi müslüman denirdi.
Tasavvuf özü itibariyle hoş bir olay olsada bidatları ve batılları çok maalesef.
İslam Kuran'dır Sünnettir.
Ve sadece Kur'an'dan hesaba çekileceğiz. Kimse sana ahirette torpil yapmayacak. Bilmem ne şıhının müridisin diye kayırma falan olmayacak. Amelinle hesaba çekileceksin. Yaptığın hayırlı ameller sana artı sağlar.
Biz dünyada torpile karşı savaşıyoruz müslümanlar olarak bazı müslüman dostlar dünyadan ahirette torpil bulmaya kalkışıyorlar

ilginç
Bu bakış tarzı bir sade Müslüman olarak Haktır... Çünkü Haram'ı Helali bilmek Farz-ı Ayn olan emirleri yerine getirmek bir Müslüman'ın bakacağı açıdır... Lakin Tasavvuf bir İlimdir ve bir Tarikattir yani Yoldur... İlimde derinleşen ve bu yolu seçenler Derinlerde hareket edeceğinden Ahir zamanlar, Tarih boyunca taassub ve tek tip İslam anlayışları Alimlerin derinlerde bahsettiği kavramları cahillerin yüzeysel ve cımbızla almalarından kaynaklanmaktadır... !

İnsanların ve nefislerin hataları üzerinden Hakiki ehli ayırmak her tarihte zor olmuştur... Lakin Tasavvuf bir İlimdir... Bu yoldan gidenlere saygı gösterebilmek için İlimde derinleşmeli ! Bu yoldan gitmeyenleride Taasub halinde yaklaşılmamalıdır... !

Çünkü Tasavvuf İslam Galip olduğu tarihlerde yaşanan Hak İlimdir... Şimdi Ahir zaman ! Bilmediğimiz şeyleri eleştirmemek acizane daha hakikatli bir yol olsa gerekir...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)