|
![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
Benim bildiğim bu adam ateistlerin favori elemanı.
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Söylediği pek çok söz dinlere ters düştüğü için, başkaları tarafından yapılan bir yakıştırmadır bu. Bir 'Tanrı' ya inandığını pek çok yerde dile getirmiştir. Onun inanmadığı başka bir şey.. Üstelik çirkin bir yakıştırma öyle olsa bile bize ne kime ne.. --- Konuya gelirsek, Niçe kolay anlaşılır biri değil. Yaşadıklarını çocukluğunu biraz bilirseniz, bir kaç kitabını okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.. Eşref abiye bende katılıyorum. Niçe kendi açısından çok doğru şeyler söylemiş.. Üstelik İslamiyeti öven, inanılası hakikat olarak görülebilecek en doğru inanç olduğunu söyleyen pek çok sözüde vardır ama görünmez nedense.. Anlatmak istediği şeyi koca satırın arasından tek bir cümle seçerek bu dur denilemeyecek kadar karmaşık bir adam.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
ama İslamiyet üzerine sözlerini hiç duymamıştım.hatta şimdi nette de aradım ama bulamadım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Bir tanesinde daha vardı İslamiyete ilişkin sözler ama hatırlayamadım şuan.. "Eğer islamiyet, hristiyanlığı küçümsüyorsa, bunu yapmakla binlerce kez haklıdır. Çünkü müslümanlık, insana değer verir... Hristiyanlık, eski kültürün mirasını bizden çaldı. Sonra da bizi, İslam kültürünün mirasından yoksun bıraktı." (Deccal / Nietzche) Hatta Niçe nin kitaplarında bahsettiği olmak istediği 'form' olan 'üstün insan' kavramıyla Mevlana'nın tanımladığı İnsan-ı Kamil kavramını aynı kefeye koyan da çoktur.. Kısaca Niçenin dinlerle değil Hrıstiyanlıkla ve Hrıstiyanlıktaki 'Tanrı' kavramıyla ilgili sorunları vardır.. Bu açıdan söylediği sözleri ateistler kendilerine mâl ederler.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |