ben inönü,atatürk,celal bayar,süleyman demirel gibi isimlerin üniversitelere isim olmamasını istediğime göre başkalarıda bu isimleri isim oalrak görmek istemez... kendimize yapılınca rahatsız olduğumuz dayatmaları başkalarına yapamayız... hadi erbakan hoca neyse sonuçta başbakanlık yapmış bir yönetici... diğerlerini hangi hakla koyacağız ? nurcuların paraları var kursunlar koysunlar adının fethullah gülen üniversitesi... devleti bu işe karışmasın...
iş adamlarının isimleri hangi hakla koyuluyor? örn: ibrahim çeçen üniversitesi
hayırdır erbakan hocanın torpili ne onu herkes gormek ıstıyecek mı ? o zaman senın ıstedıklerını koymak lazım..ayrıca burda senın benım ısteyıp ıstememem meselesi degil tarihimizde ızı olan ısımlerın olması..nihayetinde hepsinin sevenıyle sevmeyenıyle bu millete hizmeti var.senın sevmedıklerın olduguna gore sevdıklerınde olacak ki bu ulkede huzur olsun
bence hiç biri olmasın...
memleketin ismi olsun yada ne bileyim bir şairin bir sporcunun adı bi tarihi bireyin adı olsun...
süleyman demirel üniversitesi ne kadar itici geliyorsa bana başkası içinde fethullah gülen üniversitesi ismi o kadar itici gelecektir...
he diyorsanız ki bunalr yapıldı ben bunu yapan mantığada sözümü söylüyorum...
onların iktidar ellerindeyken bizlere dayattıklarını biz iktidar elimizde diye onalra dayatamayız...
erbakan hocanın torpili başbakanlık yapmış olması...
aralarından illa yapılacaksa erbakan üniversitesi uygun olabilir çünkü başbakanlık yapmıştır...
Alıntı:
_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı
iş adamlarının isimleri hangi hakla koyuluyor? örn: ibrahim çeçen üniversitesi
bence hiç biri olmasın... memleketin ismi olsun yada ne bileyim bir şairin bir sporcunun adı bi tarihi bireyin adı olsun... süleyman demirel üniversitesi ne kadar itici geliyorsa bana başkası içinde fethullah gülen üniversitesi ismi o kadar itici gelecektir... he diyorsanız ki bunalr yapıldı ben bunu yapan mantığada sözümü söylüyorum... onların iktidar ellerindeyken bizlere dayattıklarını biz iktidar elimizde diye onalra dayatamayız... erbakan hocanın torpili başbakanlık yapmış olması... aralarından illa yapılacaksa erbakan üniversitesi uygun olabilir çünkü başbakanlık yapmıştır...
adam parasını vermiş yaptırmış demek ki...
parayı veren düdüğü çalıyorsa problem yok o zaman o istemediğimiz üni isimleri silinmeyecekse, hep devam edecekse, bence istediklerimizin yapılmaya hakkı vardır.
bence hiç biri olmasın...
memleketin ismi olsun yada ne bileyim bir şairin bir sporcunun adı bi tarihi bireyin adı olsun...
süleyman demirel üniversitesi ne kadar itici geliyorsa bana başkası içinde fethullah gülen üniversitesi ismi o kadar itici gelecektir...
he diyorsanız ki bunalr yapıldı ben bunu yapan mantığada sözümü söylüyorum...
onların iktidar ellerindeyken bizlere dayattıklarını biz iktidar elimizde diye onalra dayatamayız...
erbakan hocanın torpili başbakanlık yapmış olması...
aralarından illa yapılacaksa erbakan üniversitesi uygun olabilir çünkü başbakanlık yapmıştır...
adam parasını vermiş yaptırmış demek ki...
süleyman demirel klüp başkanlıgımı yaptı bu ulkede ya da inönü ..muhterem basbakanlık yapmakla tum mılletın onayı alınmıs mı oluyor..desen ki ısımler nesnel olmalı kımse herhangi bir duygu beslememelı bır sey demıyecegım ama erbakan hoca olabilir diyince komik oluyor.ben kanuni sultan suleyman desem de birileri sevmeyecek ama bu o ismi unutturmayı mı gerektirir ? benım kanaatim boyle toplumun bır kısmına onderlık yapmıs ınsanların ısmı en az inönu demırel kadar gereklidir.Referandum yapsan basbakanların cogu ilk 10 a giremez..
süleyman demirel klüp başkanlıgımı yaptı bu ulkede ya da inönü ..muhterem basbakanlık yapmakla tum mılletın onayı alınmıs mı oluyor..desen ki ısımler nesnel olmalı kımse herhangi bir duygu beslememelı bır sey demıyecegım ama erbakan hoca olabilir diyince komik oluyor.ben kanuni sultan suleyman desem de birileri sevmeyecek ama bu o ismi unutturmayı mı gerektirir ? benım kanaatim boyle toplumun bır kısmına onderlık yapmıs ınsanların ısmı en az inönu demırel kadar gereklidir.Referandum yapsan basbakanların cogu ilk 10 a giremez..
diyorum ki bana kalsa hiç biri olmamalı...
atatürk,inönü,demirel,bayar falan filan...
ama eğer bu şartlar böyle sürecek deniliyorsa bu isimler arasında olabilecek tek isim erbakandır çünkü diğerleri gibi devlet yöneticiliği yapmıştır kılıfında bu isim verilebilir...
sen fethullah güleni üniversiteye isim yaparsan admada gelir aziz nesini yapar...
sen saidi nursiyi yaparsan adam kel aliyi yapar...
bu böyle gider...
diyorum ki bana kalsa hiç biri olmamalı...
atatürk,inönü,demirel,bayar falan filan...
ama eğer bu şartlar böyle sürecek deniliyorsa bu isimler arasında olabilecek tek isim erbakandır çünkü diğerleri gibi devlet yöneticiliği yapmıştır kılıfında bu isim verilebilir...
sen fethullah güleni üniversiteye isim yaparsan admada gelir aziz nesini yapar...
sen saidi nursiyi yaparsan adam kel aliyi yapar...
bu böyle gider...
bu sartlar boyle surmeyecek ıste bız de onu soyluyoruz..unıversıtelerın ısımlerı sacma sapan hepsının..bunların yerıne topluma onderlık yapmıs ınsanlar olabilir mi olabilir.tamam surda hem fıkırım bazı ısımler tum toplumu kucaklamıyor olabilir.eger boyle bır durum varsa en basta basbakanların olmaması lazım. cunku sıyaset yapmıs ınsanların her zaman muhalifleri olmustur ve sevilmemeleri normaldir.Bunların dısında mevlana desem yıne karsı cıkacaklar hadı onu gectım abdulhamid han desem yıne karsı cıkcaklar hadı onu da gectım isvicrede adalet caddesın de dunyada gelmıs gecmıs 4 adalet temsılcısınden bırı gosterılmıs büstü olan kanunı sultan suleyman desem yıne olmayacak.Bu toplumda peygamber efendımızın ısmıne bıle tahammul edemıyecek ınsanlar yasıyor.Bu sekılde kıme yer verilir dusunuruz o zaman da sadece futbolcu sanatcı bılım adamı iş adamı vs olabilir ama bir anlamı olur mu dusunulur
bu sartlar boyle surmeyecek ıste bız de onu soyluyoruz..unıversıtelerın ısımlerı sacma sapan hepsının..bunların yerıne topluma onderlık yapmıs ınsanlar olabilir mi olabilir.tamam surda hem fıkırım bazı ısımler tum toplumu kucaklamıyor olabilir.eger boyle bır durum varsa en basta basbakanların olmaması lazım. cunku sıyaset yapmıs ınsanların her zaman muhalifleri olmustur ve sevilmemeleri normaldir.Bunların dısında mevlana desem yıne karsı cıkacaklar hadı onu gectım abdulhamid han desem yıne karsı cıkcaklar hadı onu da gectım isvicrede adalet caddesın de dunyada gelmıs gecmıs 4 adalet temsılcısınden bırı gosterılmıs büstü olan kanunı sultan suleyman desem yıne olmayacak.Bu toplumda peygamber efendımızın ısmıne bıle tahammul edemıyecek ınsanlar yasıyor.Bu sekılde kıme yer verilir dusunuruz o zaman da sadece futbolcu sanatcı bılım adamı iş adamı vs olabilir ama bir anlamı olur mu dusunulur
mimar sinan olsun...
piri reis,lokman hekim vb. bir sürü böyle isim var geçmişimizde...
çok uç noktalardaki isimler olmamalı bence...
mimar sinan olsun... piri reis,lokman hekim vb. bir sürü böyle isim var geçmişimizde... çok uç noktalardaki isimler olmamalı bence...
bir bakıma hak veriyorum, anlıyorum, doğru diyorsun bi yerde... milyonlara, her türlü insana mâl olunca tabi... birde çağın şartlarınıda işin içinde katınca orda haklısın.
mimar sinan olsun...
piri reis,lokman hekim vb. bir sürü böyle isim var geçmişimizde...
çok uç noktalardaki isimler olmamalı bence...
Aslında dediklerine katılıyorum abi..daha kucaklayıcı isimler az soruna sebep olur..
Fatih sultan mehmet,mevlana gibi hemen hemen herkesin sevip saygı duyduğu insanların isimlerini alması daha hayırlı olur..