|
![]() |
#1 |
![]() Islamin kalesi dediginiz iran önce güney azerbaycan eyaletindeki azeri türklerine yaptigi irkci politikasindan vazgecsin...
2006 tebriz kiyamini hala unutmadik. Sonra Iranda yasayan ehli sünnet cemaate uyguladigi baskici politikasindan vazgecsin. Sünnilere Tahranda cami acilmasinda kolaylik saglasin. Suriyede oynanan oyunda aktörlük yamasin. Bir mezheb boyutuna götürmesin bu isi. Islamin kalesiymis... Bu söylem siilerin hüsnü kuruntusu.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | ||||
![]() Alıntı:
Alıntı:
osmalı içerisinde isyan çıkardığını nerden biliyorsun ? kaç defa isyan çıkarmış ? belkelerin nerde ? 1400 den beri tek sınırla ayrılmışlar ve savaşmamışlardır da. kaldı savaşmışta olsun bize bügün lazım onları hz Ali ile ilgili konuyu bu zaman taşıma saçmalığından daha aşağı değildir. osmanlıda ki sorunları bügüne taşıma bize lazım değil vahdet lazım. caferilerin kırk'tan biri olduğunu söylüyorsanız siz bilirsiniz ben söylemiyorum. sahabilere küfürre gelince o devlet politişkası değil kendini bilmez aşırı uçların ve bir sornu asırlar sonrasına taşıma ( isyan meselesi ) gafleti ve akılsızlığıdır. müslümanların gündemi bu olmamalı. ki sahabilere küfür konusunda İmam Humeyninin karşıt fetvası var. caiz olmadığına dair. onun için islami bir devleri bi kaç kendini bilmeze mal edemsiniz. Alıntı:
küfür konusunda ben yukarda bildiklerimiz yazdım. islamın kalesi cümlesinin arkasındayım siz belki aikevi anlıyor olabilirisniz. ben o anlamda söylemiyorum. İran eksikte olsa yanlışta yapsa islamla yönetilen bir devlettir. ve bu karşı tüm barı birleşmiştiz ve islamı bertaraf etmek istemektedirler. bu anlamda kaledir. bu kale yıkıldı mı nasıl ki iran devrimi müslümanlara islami devrim ruhu aşılamışsa aynı şekide onları heycanların ın ve böyle bir devrimi gerçekleştirme arzuların ı yitirecektir. batı tüm gücünü ona yöneltmiştir. ki tek sebebi var oda islami olduğu için yoksa atom matom hepsi bahane ! başkasına niye birşey demiyorla r mesela güney kore deneme bile yapt neden yatırıma gitmediler. hedef islamdır. bu kale yıkılsa sunnilerde GIG bile diyemez ki şimdi bile demiyorlarda o yarı mesele ! Alıntı:
eğer bir baskı varsa tabiki kabul edilemiz. hiç bir müslüman mezhep farkından dolayı baskı altına alınamz. ama cami konusunda kurusa bakmayın ama sizin gibi düşünmüyorum. kardeşim zaten merkezi cami anlayışı var. cami camidir. sunnisi şiisi olmaz merak etmesinler aynı kıbleye yöneliyorlar. cami ayırımı tam bir rezalettir gitsinler olan camilerde namazlarını kılsınlar. böyle anlayış olmaz ben kabul etmiyorum. ben iranı her yanlışı ve akidesi ile kabul ediyorum demiyorum. kardeşimizdir. zalim ve kafirere karşı her halukarda destekliyoruz ve seviyoruz. şiiiiiiiii de olsa onu asla mezhepçiliğe kurban etmeyiz. ayrıca : osmanlıda iç isyanlaradan bahsederken osmanlının islam halifesi ile savaştığınıda dillendirin osmanlı ak kaşık değil ! |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|