![]() |
#31 |
![]() Arkadaş kesintisiz ilkellik son buluyor siz hafızlık nasıl olacak diyorsunuz?
Şuan da nasıl oluyor? yani zorunlu kesintisiz 8 yıl eğitim varken nasıl oluyor hafızlık? Konu hafızlık üzerinden değil eğitim özelinde ele alınmalı bence Hafızlık genel bir durum değil Zaten hafızlık eğitimi alanlar ortaokulu ve liseyi dışarıdan veriyor İmamhatiplerin eski canlılığına kavuşması ve eğitime yeni bir soluk getirmesi umulur |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
![]() Alıntı:
kimi meslek öğrendi geliştirdi kendini,kimi kendi işini kurdu... abilerim arkadaşlarım var liseyi açıktan okuyan hepsi çalışıyor bir yerlerde belli mevkilerde... okumak istesede istemesede aile eğitime önem veriyorsa ve şartları bunu gerektiriyorsa okutuyor zaten çocuğu... liseyi okumayanlar genelde 10 12 zayıfı üst üste getiren ve okuyamayacağı anlaşılan,kesinlikle okumak istemeyen ve kendisine yönelik plan yapmış yada ailesinin okutmak istemediği insanlar genelde... gerisi yine okuyor her sene 2 milyon insan össye giriyor bu eğitim-öğretime devamda bir sıkıntı olmadığının kanıtı zaten... mecburiyet apayrı bir kavramdır... her dayatma özgürlüğü kısıtlayıcıdır... devletin vazifesi eğitim öğretimden yararlanmak isteyen çocuğa ve veliye en iyi şartlarda hizmet vermektir... çocuk okumak istiyor veli okutmuyor devlet müdahale etmeli... çocuk okumak istemiyor veli istiyor devlet okutmalı... çocuk okumak istemiyor aile olur diyor devlet karışmamalı... aile okutmak istemiyor çocuk olur diyor devlet karışmamalı... devamı despotluktur... |
||
![]() |
![]() |
#33 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Hafızlık eğitimi için bir ara formül bulursun olur biter
Sorun değil yeter ki niyetleri iyi olsun Ayrıca 12 13 yıl zorunlu eğitimin henüz altyapısı yok Daha uzun zaman alır alt yapı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() Alıntı:
Dışarıdan ortaokul diye birşey kalmadı ayrıca dışarıdan lisede hafız adama pek yaramıyor... tamam imam hatipler canlansın bende imam hatipliyim ama bunun başka bi çaresi olmalı... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
![]() Alıntı:
bu sistem 4 4 4 sistemi... kesintisiz eğitim kalkıyor ama zorunlu eğitim uygulaması ağırlaşıyor... 12 sene boyunca çocuğunu devlet okuluna göndermek zorunlu hale geliyor... altyapı cart curt değil düzenleme bu şekilde... büyük ihtimal tırsıyorlar muhalefetin tepkisinden... birden 4 4 yaparsak ortalık ayağa kalkar diye düşünüyorlar... |
||
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Bu kadar basitmi Hafızlık sizce araya sıkıştırız gibi bişey anladım ben... bence diğerlerinden daha önemli bir kısım... eskiden K. Kursları sınavla öğrenci alıyormuş... 8 yıllık sayesinde hiç bir yeri kazanamayanlar gidiyor... 13 olursa oda kalmayacak...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Cek cakları konuşmak istemiyorum icraatı görmek istiyorum .
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
![]() Alıntı:
aynen öyle abla... dersanecilik ve özel okulculuk sektörünü zengin etmekten başka birşeye yaramıyor yeni sınavlar,sistem vs. |
||
![]() |
![]() |
#40 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|