|
![]() |
#1 |
![]() yine fırkaı naciye...
Kuranın ölçülerine uyanlar fırkaı naciyedendir... kuranda 'işte bunlar kurtuluşa erenlerdir' diye çok bilinen bir ifade vardır... açın o ayetleri okuyun kurtuluşa erenler oralarda apaçık yazmaktadır... o özellikleri taşıyan herkes grubu,cemaati,mezhebi ne olursa olsun kurtuluşa erecek inşAllah... Misal Elif Lâm Mim Doğru olduğu kuşkusuz olan bu kitap, takva sahipleri için hidayet kaynağıdır. Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. Yine onlar gerek sana ve gerekse senden önce indirilen kitaplara inanırlar ve Ahiretten hiç kuşku duymazlar. İşte onlar Rabblerinden gelen hidayet yolundadırlar ve kurtuluşa erenlerdir. (bakara 1-2-3-4-5)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Fırkai naciye... Yani sizin korkulu kabusunuz... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Allahü Teâlâ, Bakara Suresi'nin 62. ayetinde mealen şöyle buyurmaktadır: "Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rableri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir." Bakara Suresi 62. Ayet-i Kerime Meali Yani öyle kolay değil bu işler. Allah Resulü kurtulan fırkanın onun ve ashabının yolunda olan fırka olduğunu bildiriyor. Ehl-i Sünnet fırkası Allah Resulü'nün ve onun ashabının yolunda olan fırkadır. Mesela Şia fırkası ashabın yolunda değildir. Şia, ashabın önemli bir bölümüne muhaliftir. Ama bu da Cennete sadece Ehl-i Sünnet Müslümanlar girecek anlamında değildir. Ayrıntıları iyi yakalamak gerekir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Valla kardeş bence daha uzatmayalım... yok kendim için çekinmiyorum... Allaha şükür verilecek cevabımız var... Ama senin sonun hayra gitmiyor... Ben müslümım,müminim... Allaha şükür Kurana uyuyorum,kurtuluşun anahtarına... Ben Allahtan korkarım... Müslüman kardeşlerim beni korkutmaz... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Kuran pek çok ayetlerinde kurtuluşa erenleri tarif etmektedir ... yav sen ne yazdığını kendin okuyormusun acaba ? ulan biraz düşünün yazın yemin ederim çıldıracak gibi oluyorum... hem diyorsun 'tek fırka kurtulacak' bu da peygamberin yolunda olanlardır. Sonra diyorsun peygamberin yolunda olan tek fırka ehli sünnet sonra diyorsun şiiler bu yolda değil sonra diyorsun onlarda cennete gidebilir... Allah aşkına burada yakalanacak ayrıntı nedir ? Ashaba muhalifti diyorsun... Be cihannur aşerei mübeşşere diye sayılan listeden sahabiler birbirlerine muhalif oldu yeri geldi bunu nasıl anlıyorsun acaba ? Peygamberimiz ve ashabı Kurana uyuyordu... Kuranın ölçülerine uyanlar fırkaı naciyedendir... Bunu kuranı kerim pek çok ayetinde açıklıyor... benim verdiğim ayetteki gibi Konu İntifada tarafından (02-15-2012 Saat 22:28 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Birbirlerini tekfir etmediler veya itikati açıdan ters düşmediler... Sende bunu çok iyi bildiğin halde konuyu saptırmak istiyorsun... Şia, birkaç sahabe dışında hepsini tekfir etmektedir ayrıca efendimizin zevcelerine akıl almaz iftiralar atmaktadır.(Kuran ile temize çıktıkları halde) Sende bunları iyi biliyorsun ama amacınız çok derin olduğu için neyse... Dediğin gibi uzatmayalım... Konu uzun ve derin... Konuyu şöyle bağlayalım... Ehli sünnet içine sızmaya çalışan her türlü fikir ve akımların mutlak ve kaçınılmaz sonu şudur... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Alıntı:
yahu itikadi olarak nasıl bir muhalefet içinde olabilirler ? kurana göre yaşıyorlar,bizzat peygamberden terbiye alıyorlar... Kuranın ahlakıyla ahlaklanıyorlar,Kuranı hayatlarına rehber kılıyorlar... Peygamberin tavsiyelerine uyuyor,mücadelesini örnek alıyorlardı... bu yoldan ayrılabilirmi müslümanım diyen ? ben ısrarla Kuranın ölçülerine uyanlar fırkaı naciyedendir diyorum böyle diyen birisi olarak insanları tekfir edeni,sahabeye,peygamber zevcelerine söven,fitne çıkaran bir insana karşı hüsnüzanla yaklaşabileceğimi düşünüyormusun ? Alıntı:
terbiyesizlik yapıyorsun... bi mesaj önce benim fırkaı naciyeden olmadığımı iddia ettin... şimdi bunu yazıyorsun... bende sünniyim,hanefiyim... bir yere sızmaya falan çalıştığımda yok... Müslümanlara karşı bir planım,sinsiliğimde yok olamaz... Konu İntifada tarafından (02-15-2012 Saat 22:50 ) değiştirilmiştir.. |
|||
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Kurtulusta olan tek firka, yani firkai naciye cehennem azabini tatmadan cennete gidecek. Tabii dinin emir ve yasaklarina uymak kaidesiyle. Diger bidat firkalarindan ( 72 firka) küfürde olmayanlar cehennemde cezasi bittikten sonra cennete gidecek...neticede imanini kurtaran herkes er veya gec cennetliktir. Bu kadar basit. Alimler böyle aciklarlar bu hususu.... Konu BeldeiTAYYIBe tarafından (02-15-2012 Saat 23:17 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Kardeşim Kuranı kerimde 'işte onlar kurtuluşa erenlerdir' ifadesiyle pek çok ayet var... Tartısı ağır gelen ise cennete gidecektir buyuruyor kuranda... ben peygamberin Kurana uyduğunu ve sahabelerede onu tavsiye ettiğini ve Allahın indirdiğiyle hükmettiğini biliyorum,sende biliyorsun... Bu yoldur kurtuluş... ben bunun bir mezheple,cemaatle ilişkilendirilmesine karşıyım... Fırkai naciye hadisleri konusunda çok sağlam 18-19 sayfalık sağlam bi makale okumuştum,detaylı bir çalışmaydı bulsamda paylaşsam... bu hadisin çok farklı anlaşıldığını,farklı manalara çekildiğini bu hadisin tüm rivayetleri,ayetler ve metin tahliliyle açıklıyordu... |
||
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
fikih ve akaid ilimleri basta olmak üzere dini hükümlere dair tartismalara girmem ...en azindan sabir sinirim zorlanmadigi müddetce üzerinde yorum bile yapmam. Cünkü, siyasi degerlendirmeler hata kabul etsede dini yorumlar fetva mahiyetine girebilecegi icin azami derecede sorumluluk isteyen ve vebal yükleyen meselelerdir. Bundan dolayi, bu tür hususlarda sahsen bildigimle amel eder ve itikatim dogrultusunda hareket ederim....yanlis gördügümü ikaz etmeyi emri bilmaruf nehyi anil münker vazifesi sayarim kendime. Fakat, ilmi derinligi olan konularda ehline ...yani ulemaya havale ederiz. Simdi, ayet ve hadisleri tefsir edecek kapasitede olmadigimiz icin, alimlerin konu hakkindaki görüslerini baz alir ve itibar ederim. Ve ne ayeti nede hadisi tartisirim...cünkü haddimi bilirim. Ben yalnizca, okuduklarim ve duyduklarim dogrultusunda, bidat ehli dahi olsa imani muhafaza ettigi müddetce yinede cennete girecegine dair edindigim bilgiyi paylastim. Bu benim degil, ehli sünnet ulemasinin kahir ekseriyesinin belkide cumhuru ulemanin görüsüdür. Ehli sünnetten olmak cennetin senedini vermedigi gibi, bidat ve sapik firkalardan olmakta cennete girememeyi garantilemez. Biz ehli sünnet olarak itikadimizla dengeli davrandigimiz icin abdestimizden süphemiz yok...asil kendinden süphe etmesi gerekenler, sahabeyi HAKLI ve HAKSIZ diye ikiye ayiranlar ve bu yolla 1400 yil sonra bile nifak tohumu ekmeye calisanlar...bunun adida taraf tutmak oldu simdi... Maksat taraf tutmaksa, elhamdl. Ashabin hepsine tarafim. Bu benim itikadimdir. Beni baglar... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|