|
![]() |
#1 | ||||
![]() Alıntı:
namaz kılmamak şirke en yakın günahtır dedim... Yalnız O'na yönelin ve O'ndan korkun; namazı kılın ve Allah'a ortak koşanlardan olmayın. rum 31 Allaha yönelmeyi emredip,Allaha şirk koşmamayı emrediyor ayet kardeşim... ve araya namazı koymuş Allah... Eğer sizin mantığınızla bu ayete yaklaşırsak namazı bu ayetten çıkardığımızda(haşa) ayetin manası değişmeyecek... Allaha uyun,şirkten kaçının mesajı yeter,artardı bize ama bu kadar mühim bir mesajın arasında Allah namazınızı kılın diye ekliyor... o verdiğin ayeti ise ben vermedim... benim verdiğim ayet Bunların yerine namazı umursamayan ve ihtiraslarına tutsak olmuş kuşaklar geçti. Bu kuşaklar sapıklıklarının cezasına çarpılacaklardır. meryem suresi 59 sapıklığı sırf ihtiraslarına tutsak olmalarına bağlamıyor,namazlarınıda kılmıyorlardı diyor... mesela mearic suresinin şu ayetlerine bakarmısın... müslümanın karakteristik özelliğine namazı koyuyor... 19- Doğrusu insan hırslı ve huysuz yaratılmıştır. 20- Kendisine kötülük dokundu mu sızlanır. 21- Kendisine hayır dokundu mu yoksullara yardım etmez.. 22- Ancak namaz kılanlar bunun dışındadır. 23- Onlar ki: Namazlarını sürekli kılarlar aksatmazlar. 24- Mallarında belli bir hisse vardır. 25- Saile ve mahruma . 26- Ceza gününü tasdik ederler. 27- Rabblerinin azabından korkarlar. 28- Çünkü Rabblerinin azabına güven olmaz. 29- Irzlarını korurlar. 30- Yalnız eşlerine ya da ellerinin altında bulunan cariyelere karşı korumazlar. Bundan ötürü de onlar kınanmazlar. 31- Ama kim bundan ötesini ararsa, onlar sınırı aşanlardır. 32- Emanetlerini ve ahidlerini gözetirler. 33-Şahidliklerini yaparlar. 34- Namazlarım korurlar. 35- İşte onlar cennetlerde ağırlanırlar. objektif gözle bu ayetleri okuduğumuzda müminin karakteristiğini tasvire 22.ayetten başlandığı,34.ayette bittiği görülmekte... namazla başlıyor,namazla bitiyor,namaz vurgusu var... seyyid kutub 22.ayeti fizilalik kuranda şöyle tefsir ediyor: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Farzın tanımını ve hükmünü bilen bir insan daha ne arar ?
![]() Konu İntifada tarafından (03-01-2012 Saat 02:13 ) değiştirilmiştir.. |
|||||
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |