|
![]() |
#1 |
![]() Benim babamda osman baydemir gibi dil konusunda biraz hassas olsaydı belki bende kürtçe biliyor olurdum ama yok arkadaş bizimkiler evde gizli bir mevzu konuşulacağı zaman kürtçe konuşur normalde türkçe konuşurlardı. Abimde bende kürtçe bilmiyoruz. Ailenin tabi en büyük suç ama devletinde var.
İnsanın ana dilini bilmemesi gibi garip bir durum yoktur herhalde. Dil asimilasyonuna uğramışız. Bu sadece kürt çocukları için geçerli bir durum değil . Artık memleketimizde laz çocukları lazcayı çerkez çocukları çerkezceyi abhaz çocukları abhazcayı gürcü çocukları gürcüceyi bilmiyorlar. Onlarda ana dillerinden bir haber büyümüşler. Mesela sofraya otururduk diyelim o gün yemek tuzsuz olmuş annem babama derdi yemek tuzsuz olmuş ama kürtçe derdi ben yemekte bir haller olduğunu biliyorum daha yemeğe başlamamışım ama ne dediğini anlamıyorum . Benim bilmemi istemedikleri şeyleri kürtçe konuşurlardı acayip sinir olurdum ![]() Babannem bize geldi geçen kadın kendini öldürüyor su ver diyormuş kürtçe ben mal gibi bakıyorum anlamıyorum . En son gitti suyunu kendi aldı içti dedim vay arkadaş yav. Daha demin 2 saat önce anannemlerdeydim dayımla oturuyoruz anannem eskilerden başladı kürtçe anlatıyor ortalık yıkılıyor gülmekten dayım falan bende sırıtıyorum ama anlamadan sırıtıyorum onların anlattığına değilde onların gülüşüne gülüyorum ![]() İnsanın ana dilini bilmemesi kadar rezalet bir durum yok büyüklerinin yanında çok sıkıntı çekiyorsun. Çocuğum olursa ne pahasına olursa olsun ne şartta olursa olsun mutlaka kürtçe öğrenim almasını sağlayacağım. Hatta hayalim çocuğumun İslami ilimleri türkçe kürtçe arapça ortak bir dilde eğitimi alması ve altyapısı böylelikle çok sağlam olması. Tabii Türkiye inşaallah o gün gelene kadar daha çok değişecek imkanlar daha fazla genişleyecek haklarımızı daha fazla alacağız diye ümit ediyorum. Tüm halkların tüm ana dil mağduru çocukları adına .
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |