![]() |
#11 | ||
![]() Alıntı:
Müslüman olmayan birisine sırf raiting için ilahi söyletilecek ve bazı arkadaşlarımız bundan medet umacaklar, kültürümüze uzak kalmış insanların bunu dinleyerek kültürümüze, dinimize yakınlaşacağını umacaklar. İnanamıyorum gerçekten. Bu adamın yüzlerce şarkısı var, bir tane ilahi söylemiş. Gençlerin bir tane ilahiyi görüp dine, kültürümüze yakınlaşması mı daha çok ihtimal dahilinde yoksa, bu adamın yüzlerce adı şarkı olan gürültüsünü dinleyip kültürümüzden daha çok uzaklaşmaları mı ihtimal dahilinde? Bu adam barlarda, pavyonlarda, içkili yerlerde müzik yaparken bu ilahiyi de söyleyecek mi acaba? Güzel aik cevrimizi Çekemezsin demedim mi Bu bir riza lokmasidir Yiyemezsin demedim mi Yemeyenler kalir naçar Gözlerinden kanlar saçar Bu bir demdir gelir geçer Duyamazsin demedim mi Bak iu aikin haline Ne gelse söyler diline Can ü baii Hak yoluna Koyamazsin demedim mi Aiiklar harabat olur Hak yaninda hürmet bulur Muhabbet baldan tatl'olur Doyamazsin demedim mi Girelim Ali serine Çikalim meydan yerine Küfrümüz iman yerine Sayamazsin demedim mi Pir Sultan'im der iah'imiz Hakk'a ulaiir rahimiz On'ki imam katarimiz Uyamazsin demedim mi Kaynak: Pir Sultan Abdal TRT illaki bu ilahiyi söyletecekse Mehmet Emin Ay ne güne duruyor? Mustafa Özcan Güneşdoğdu ne güne duruyor? İllaki bir şarkıcı, türkücü söylesin isteniyorsa Orhan Hakalmaz ne güne duruyor? Ben ilahinin ilahi olduğunu bilen, ilahinin ne demek olduğunu özümseyen, içinden yaşayan kişilerin tarafından okunmasının gerektiğini düşünüyorum. Geçenlerde bedia akartürkü gördüm bir kanalda, bülbül ilahisini söylüyordu. Tam anlamıyla ilahiyi rezil etmişti, dayanamadım, kapattım. Taş yerinde ağırdır. Bu adamın ilahiyi söylemesini savunan arkadaşlarım, Hz.Muhammed (sav) gelse, bu arkadaşlarımızın evine misafir olsa, televizyonu açıp Hz.Peygamberin yanında da bu adamın bu ilahi söyleyişini izlerler mi acaba? Hz.Peygambere karşı da hoşgörü vs. diyerek bu olayı savunmaya çalışırlar mı acaba? ha sakın kimse bu adamın ırkı için eleştirdiğimi sanmasın, haşa ben kimim ki insanların ırklarından dolayı eleştireyim. Ben yaptığı işden dolayı eleştiriyorum, yaptığı rock denen müzik adı altındaki afedersiniz soytarılıkları eleştiriyorum ve bu hal ve davranışdaki bir insana rant için, raiting için ilahi söyletilmesini eleştiriyorum. BU başlıkta haber alıntısı yapılan SELAMHABER sitesi bu olay içni şu yorumu yapmış: Alıntı:
ediyorum diyenlere de bir şey deme hakkımız yok. bu bizim tercihimiz, o da onların tercihi. |
|||
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
demedim mi, hayko cepkin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|