|
![]() |
#1 |
![]() Özellikle kız öğrencilerin yarın ne giysem derdine düşeceğinden başarıları düşecektir.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
malesef küçük yaştaki çocukların olaylara bakış açısı yetişkin bir insan gibi olmuyor, bir aile dostumuzun kızı ilkokul balosuna katılıyor, çocuk özetinlik ürünü farklı kıyafetler isterken anne müdahalesiyle daha makul bir kıyafet giyip gidiyor, sonrasında arkadaşlarından onu rencide edenler oluyor, kendisini onların dışında hissediyor... bu meseleyi yetişkin bir insanda belki o kadar şiddetli bir önemseme olmaz.. ama çocukta ciddi manadda özgüven eksikliğine itebilecek bir uygulama... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Balo özel gün olduğu için öyle bir durumla karşılaşılmış olabilir... normal günde giyilebilecek elbiseler kısıtlıdır... aynı çocuklar hafta sonu derhaneye giderken bi sorun yaşamıyor bence.. sonuç olarak dershaneye gider gibi gidecekler... dediğiniz gibi bir durum olursa tabiki özgüven eksikliği olur ama bizim eğitim sistemindeki bazı öğretmenim diye geçinenler inanın onlardan kat kat daha fazla zarar veriyorlar... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
normal hayatta karşılaşılabilir bişey fakat kriterlerin olduğu bir sahada bence çok daha zor bişey.. ben yetişme çağındaki çocukların kıyafetlere, dış görünüme odaklanabilecekleri bir sistemi sakıncalı buluyorum... bu noktada aileyi model alması gereken çocuk tamamen dış çevreyi model alan hale gelebilir... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
çocuklarda zaten hele hele günümüzde sizin o sakıncalı bulduğunuz taraf zirve yapmış durumda... çocukların çoğunun aileyi falan model aldığı yok ki... bilinçli aileler bunun önüne geçebliyorlar... Yani okulda normal elbise giymeleri bu bakımdan sizin çekindiğiniz kadar olumsuzluk oluşturmaz bence... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
çocuk psikolojisinden anlamak için eğitimini almak bence şart değil, yada çekingeler mezun olunan blümle alakadar olunan kesimle alakalıda değil.. ben meseleyi açıkcası empati ile değerlendirmeye çalışıyorum, etrafımdaki olayları baza alarak endişe duyuyorum... ilerde herkes bir anne baba olucak onların penceresinden bakarak değerlendiriyorum... ve ben kontrolün tamamen ailenin dışına çıkıcağını düşünüyorum, bunlar benim kanaatim, Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler, hayır olur inşallah... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|