|
![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
Tesettürde aynı şekilde eskiden pantolon vardı yada yoktu diye tartışma yapılabilir. Ama tesettürün ne olduğu bellidir. Dikkat çekecek şekilde giyinmemek vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmek. O halde pantolon giyip uzun tunik giyen birine haram işliyorsu demek doğru olmaz. Zaten bir kişi bir kaç otobüse binipgiydiği eteğinin açıldığını farkediyorsa pantolon giyip üzerine tunik alması daha doğru olacaktır bu şartlarda... Yani hayat şartları değişebilir. Ama kuralalr bellidir. Önemli olan tesettürdür.
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Kadının pantolon giymemesinin güçlükle ne ilgisi vardır? sizin bu yazınızdan şumu çıkmalı etek giyenler otobüste inip çıkarken biyeri gözüküyor... bakın bende panyol giyiyorum ama pardesü altında.. ailem bu durumdan hoşlanmıyordu.. benide hemen bahanem hazırdı zorlanıyorum.. aslında ben kendi nefsimle savaşırken zorlanıyormuşum yeni anlıyorum.... kitapta etek yada pantol tartışması yoktur çünkü seçenek yoktur... günümüz şartlarında uymuyoruz....ama inkar etmek uymamaktan daha kötüdür.. olan birşey vardır... uymuyorsak günahı uymayana... ama kalkıpta pantol tesettürler bağdaşır dersem....günah ikiye katlanır... Kur'anda tek tesettür vardır...cilbap.. oda boydan boya...şimdi çarşaftır... giymeyi nefsim kabul etse giyicem..işte bende nefsimle savaştayım.. bu konuda yazmak çok bilgi ister.. bence araştımadan yazmak hiç iyi değildir... sizin ilkkez bir konuya yazdığınızı gördüm ve çok şaşırdım...enteresan bir yorum yaptınız.. saygılarımla |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
peki ben size bir soru sorayım sayın forum başkanı.. sizin pantolun ve tuniğin islamiyete uygun olduğunu söylerken dayandığınız bir kaynak varmıdır.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|