Edebini bil! Benim açık olmam dinimi bilmediğim ve savunmayacağım anlamına asla gelmez..! Edebini bil öyle gel! Benim açıklığımı bana karşı kullanıp ''yaşamayan savunamaz'' imalarında bulunamazsın sen..! Din sizin tekelinizde değil..!
Ben okurum,çalışırım başımda açarım bu benim sorunumdur..! Burada başörtüsü meselesini değil hocanın yorumlarını tartışıyoruz.. Hakaret hakaret diyorsun..Seninle tek kelime konuşmamışken bana ablanı savunmaya kalkıyorsun..Bırakta cevabını o versin..Avukatlığı seviyorsun güzel ama yeri değil!! Susacaksan adam gibi konuşacaksan da adam gibi konuşacaksın!
Dini sadece başı örtülüler bilir,sadece onlar konuşmalıdır,sadece onlar savunmalıdır diye bir kaide var mı dinimizde?? Hadsizliğin bu kadarı olmaz.. Konuşacak lafınız yok konuyu benim kişisel yaşantıma vuruyorsunuz!
Konuyla benim örtümün ilgisi nedir? Benim örtüm sizi ne kadar ilgilendiriyor? Hakaretten bahsediyorsunuz ama alttan alttan söylemeidğiniz laf kalmıyor.. Asıl hakaretleri şundan sonra hakediyorsunuz da terbiyem müsait değil!
Ben hakaret etmem adam gibi fikrimi söyler çıkarım.. Bu konu içinde en baştaki yorumumdan şimdikine kimse hakaret etmişsin diyemez..Bu yorumumda söylediğim bütün şeylerde hakettiğin içindir..! Edebini bileceksin!!!
İşte sizin din anlayışınız bu! Herşeyi biz biliriz,gerçek müslüman bizleriz anlayışı.. Allah sizin gibileri ıslah etsin..! Konu Cübbeli hoca..Ben savunuyorum,ben fikrimi ortaya koyup tartışmaya giriyorum,konuya sırf o hocayı sevmediği için dalan ve ortamı geren bu kız bana kalkmış ''dini yaşayan anlatır,bilir'' diyor.. Kimin dinini nasıl yaşadığını Allah mı bilir sen mi..?
Başı örtülü olupta benim bildiğim bilgilerin yarısını bilmeyen insanlarda var! Mesele başörtüsü değil ama vuracak laf yok! Niçin başı açıklaırn dini savunması ZORUNUZA gidiyor..! Din sadece başıörtülüleirn tekelinde mi..!!
Allah dilerse başı örtülü bir kadını bir tek günahına karşılık CEHENNEMİN DİBİNE sokabileceği gibi,yine dilerse benim gibi başı açık herhangi bir insanı tek bir SEVABINA karşılık CENNETİNE ALABİLİR..!
Sen BİLEMEZSİN! Sen ancak haddini bileceksin..! Başımın açıklığıyla karşıma gelecek en son insan sensin! Bu benim yaşamım ve sen ALAKASI olmayan bu konu içerisnde bunu bana karşı kullanma cehaletini gösteremezsin..Yaptığın cahilllikte olsa gösteremezsin!!
Edebini de nerde ne konuşacağınıda,insanları aşağılamayı bırakıp saygınca yorum yapmasını da öğreneceksin..! Yoksa senin gibilere benim verecek milyonlarca lafım var.. Öyle basit cümleciklerle benim karşıma çıkma! En başından konuyla alakalı olun dedik ama idrak yetersizliği buna engel oluyor sanırım!
Allah seni ıslah etsin! Bu aşağılayıcı ve küstah ve içten pazarlıklı düşüncen içinde sana hakkımı helal etmiyorum! Musibet ve belalar yalnızca başı açıklara gelmez.. İmanda yalnızca başı örtülülerde olmaz!! Allah'ın bilir! Hiç kimse bilemez!!
bu kadar yazının özeti sadece imanı başı kapalılar bilmez ve edepsiz demişsin.. edepsizliğimi senin bilmeyeceğine eminim. bana kalkıp bebekler tahrik edici dersen ve ukala ukala davranıp sana verilecek tek cevap budur.. islami tüm konularda sadece bilginle ortaya giriyorsun.. bilmek önemli değildir..Allah akıl vermiş icraata koyun demiş...öğrenmekse herkes bilir... bana edepsiz diyecek en son kişisin terbiyeni takın.. senin açık olduğunu tek ben bilmiyorum demi? foruma resmini koydun?bundan neden bu kadar gocundun anlamadım..? ve ben dini sadece ben biliyorum diyen biri değilim...benim üstümden neden tüm kapalıları genelledin anlamadım... cahilliğini bu söylemlerinle örtmeye çalışma...anlşaştık..
Amelsiz ilim Hamallıktır!
Konu Beritan tarafından (07-26-2009 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir..