Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı
Direk peygamber efendimizin başından geçmiş bir olayı alıp günümüze giydirmek olmaz.Ki arada farklılıklarda var.Kalkıpta işte ehil olmadan karar vermek bence hiç birimizin haddine değil.İşin ehillerinin yanına gidilir o gerekli analizi yapar.Böyle kalkıpta siyerden bir olayı alıp kafamıza göre yorumlamak olmaz.Saldım çayıra mevlam kayıra,herkes kendine fetva çıkarır.
|
Peygamberimizin başından geçen olayları, bu olaylar karşısında onun neler yaptığını bilmek ve uygulamak sizi bilmem ama benim için sünnettir.Ben asla "o zaman geçmişte kaldı. Günümüz farklı" demem. Böyle dersek, başka biri de çıkar, "sünnetleri zamana uyarlayalım. Güncelleştirelim" der.
Peki sorun ne? Onlar kafirdi de bunlar kafir değil mi?
Bundan 10 yıl önce bana bu mesajı yazsaydın, amenna derdim. Çünkü gerçekten devletimizin Kürt kökenli kardeşlerimize bazı yanlışları oldu. Gerçi bu durum bile silahı alıp bize kurşun sıkmalarını gerektirmez ama yine de anlayış gösterelim. Peki ya son 9 yıl?
Ama bakıyoruz, bizden önceki mhp anap dsp iktidarında terör daha az, bizim iktidarımızda terör patlama yapmış. Demirel zamanında terör az, Özal zamanında terör çok. Bunun izahı nedir? Ak Partimiz kime zulm etti? Kime karşı ayrımcılık uyguladı? Kürt kökenli kardeşlerimize karşı ne suç işledi ki bize bunu reva görüyorlar. Karayılan diyor ki 20 eylüle kadar ilan ettiğimiz ateşkesi erken bozacağız? Neden? Referandum da evet dediğimiz için mi? Evet diyen Kürt kökenli vatandaşımı niye sandığa göndermediler? Niye arabalarını yaktılar? Böyle mi Kürt sorununu savunuyorlar?
Başbakanımız ne diyor? "Ülkemiz ne zaman yükselişe geçse terör azıyor." Çünkü bunlar terörist. Kanla besleniyorlar. Teröristin başbakanımızın da ifadesiyle dili, dini, ırkı olmaz. Bunlar kafirin önde gideni. Buna kim itiraz edebilir? Foruma sesleniyorum! Var mı buna itirazı olan? (Asi İsyankar kardeşimizin buna da itirazı olacaktır. Artık onu iyi tanıyoruz.)
Analar ağlamasın ama ana-babalar biraz da evlatlarına sahip çıksın. Biraz din öğretsin, ahlak öğretsin. Sakın biz fakiriz demeyin. Fakir olup da edepli ahlaklı, inançlı çok insan var. Namaz, iman, iyi ahlak parayla satın alınmaz. Siz ne ekerseniz onu biçersiniz. Sen 10 çocuk yap. Sokağa sal. Onu dinden, imandan, ahlaktan bi-haber büyüt. Sonra o dinsiz, imansız gitsin masum insanlarımızı öldürsün. Oy vermek isteyen vatandaşımı engellesin. Askere kurşun sıksın. Bizim analarımızı ağlatsın. Ondan sonra çocuğun için çık isyan et.
Bu dünyada herkesin anası babası var. Ebu Cehilllerin de anası babası vardı.