![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
Ukba'nın bahsettiği o derste bende vardım. Halkın padişahlara olan bağları o kadar kuvvetliydiki istenilmeyen padişahlara karşı yıkım gerçekleştirmek dış güçleride kullanarak ilk o yıllarda şekil almıştır. Bürokratik vesayetin ve entirakaların tarihi o yıllardır. Zaten ondan sonrada Encümeni daniş yapısına uygun yapılar oluşmuş cumhuriyet tarihine yakında bu yapı jontürkler ile rollerine devam etmiştir. Konu Hakan Özkan tarafından (03-08-2011 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Duraklama (1579 - 1699)
hey maşallah... ne büyük kudret ecdadımızda ki... duraklaması bile 120 sene sürmüş... Cumhuriyet daha 90ı görmedi ama görmediği kalmadı... |
|
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Hanedanın kanı kutsal kabul ediliyor ve akıtlımıyor bildiğim kadarıyla...
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Alıntı:
Akıncı kardeşim, aslında bu durum gurur verici değil, bizler için üzüntü verici bir durumdur. Ben şahsen "nasıl da 120 sene durakladık" diyerek sevinemem. Maalesef Fatihlerden, Yavuzlardan, Kanunilerden kalan muhteşem mirası, o koskoca dev imparatorluğu can çekiştire çekiştire 120 sene de harcadık. Gerilemeye ve çöküşe sürükledik. Düşün ki o duraklama tarihleri içerisinde tahta geçen padişahlarımızın önemli bir kısmı eğitimsiz hatta temel eğitimlerini bile almamış ve hatta hatta okuma-yazmasını bile bilmeyen padişahlardı. Çünkü başa geçtiklerinde yaşları 12-13 arasındaydı. Yani çocuktu. Dahası o dönemde 6 yaşında, belki de bebek diye nitelendirilebilecek bir padişahımız bile oldu. Bu çocuklar nasıl eğitim almış olsunlar? Hakan Özkan kardeşim, devletin, milletin, askerin nasıl itibarını kazansınlar? Nasıl devleti yönetsinler? Dersen ki devlete bağlıydı anadolu halkı, orası muhakkak. Bugün bile devletin başına isterse Kılıçdaroğlu geçsin, bu halk yine de devletine bağlı kalır. Baş kaldırmaz. Ama itibar dersen, güven dersen çok şey değişir. Hal böyle olunca bizi askerler, lalalar, haremdeki bayanlar, vezirler yönetti. Buna rağmen 120 sene yok olmadan duraklamak kolay değil. Başsız bir devin, bir asıra direnişidir bu. Bu hususta Akıncı'nın 120 yıllık hayretine ben de katılıyorum. Biz tarihimizi zor kazanıp kolay kaybedenlerdeniz. Ama hatasıyla sevabıyla geçmiş geçmişte kaldı. Biz de geçmişe hapsolmayalım. Belki Akıncı kardeşim, sen inanmasan da, inşAllah, cumhuriyetimizin 100. yılında, yani 2023'de yükselişimizin zirvesine ulaşacağız. Benim buna olan inancım sonsuzdur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Esref kardeşim verdiğin bilgi için teşekkürler.
Bir de şunu ilave etmeliyiz ki eski Türklerde idam edilecek kişilerin şerefli ve şerefsiz diye ikiye ayrıldığını,şerefli olanların kendi yayının kirişi ile boğulduğunu ki ,bunun Osmanlılarda da uygulandığını görüyoruz. Gene aynı şekil de namussuz ve şerefsiz olanların da kendi oku ile vurulması sureti ile öldürüldüğünü kaynaklar açıklamaktadır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|