Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-18-2011, 20:02   #111
Kullanıcı Adı
dirayet
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Olaya bakış açımız Kürt - Türk olmamalı,
Pkk'nın istediği zaten bu.
Pkk'ya destek veren Kürtte var Türkde var bunu millet üzerinden değerlendirmek yanlış olur.
Eğer Kürt ibaresini çok kullanırsanız bir yergi oluşur.
20 milyona yakın kürt içinde topu topu 2 milyon Pkk'yı destekleyen var.
Pkk nın amacı zaten araya nifak tohumu ekmek,
Kimse güçlü ve istikrarlı bir Türkiye istemez.
O yüzden arkadaşlar Millet - Irk söylemlerinde bulunacaksak 3 düşünüp bir konuşalım,
Vebal almayalım.
Arkadaşım bu söylemlere biz 30 yıldır itina ediyoruz ama malı götürende götürüyor. Hoşgörüde bir yere kadar. Gözüne bıçağı sokuyorlar sen diyorsun ki toz kaçmış. Ortada herşey. Adamların söylemleri belli. Benimde sevdiğim kürt arkadaşlarım var. İallaki içlerinden Türkiye vatandaşı olmayı hakeden ve bu ülkeye katkıları olan insanlarda var zaten onları ben kürt olarak görmüyorum. Türkiye vatandaşı olarak görüyorum. Benim derdim PKK = BDP ile derdim var. Bu iki unsur terorist unsurdur ve buna oy verende terörü destekliyor ve terörden nemalanıyor. Bunu görüpte söylemeyince olmamış mı oluyor bunlar. Ortada herşey. Kendi içlerindeki pislikleri ayıklamak onların ellerinden. Herkes herkesin ne halt olduğunu çok iyibiliyor ama görmezden geliyorlar. Sıkıntıda burada zaten.
dirayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2011, 20:05   #112
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
dirayet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benimde sevdiğim kürt arkadaşlarım var. İallaki içlerinden Türkiye vatandaşı olmayı hakeden ve bu ülkeye katkıları olan insanlarda var zaten onları ben kürt olarak görmüyorum. Türkiye vatandaşı olarak görüyorum. .
bu cümlen zaten herşeyi açıklamaya yetmiş.
Alt 08-18-2011, 20:06   #113
Kullanıcı Adı
İntifada
bdp-chp-mhp aynı zihniyettir
En basitinden 1 sene önceki referandum gelsin aklına...
Chp beyaz türk ulusalcısı
Mhp orta sınıfın ulusalcısı artı milliyetçisi
Bdp ise kürtlerin ulusalcısı ve milliyetçi partisidir...
Öyle iddia edildiği gibi vatansever falanda çok değillerdir...
Neredenmi anlarız bunu ben parti programında yazana değil icraata bakarım
Bu pkk derin devletin çocuğu değilmi arkadaş o derin devletteki pkkyı kuran yapı bu ergenekon değilmi arkadaş
Chp bizzat ergenekonun avukatı olduğunu açıklamadımı arkadaş ?
Chpside mhpside hapisteki ergenekoncuyu milletvekili adayı yapmadımı arkadaş yaptı o zaman yok bölücü değiller cart curt onu geç
Unutkan milletiz o yüzden geliyor başımıza ne gelirse
Kaç ay önceydi kemal kılıçdaroğlunun kck tutuklamalarını eleştirmesi ? Taş çatlasın 4
Kaç ay önceydi mhp ile bdpnin elazigda vekil pazarlığı yapmaları ? Aynı aylara geliyor
Biri ergenekonun türk tarafı diğeri kürt tarafı
Terörden nemalanıyor üçüde...
Alt 08-18-2011, 20:12   #114
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
Arkadaşım bu söylemlere biz 30 yıldır itina ediyoruz ama malı götürende götürüyor. Hoşgörüde bir yere kadar. Gözüne bıçağı sokuyorlar sen diyorsun ki toz kaçmış. Ortada herşey. Adamların söylemleri belli. Benimde sevdiğim kürt arkadaşlarım var. İallaki içlerinden Türkiye vatandaşı olmayı hakeden ve bu ülkeye katkıları olan insanlarda var zaten onları ben kürt olarak görmüyorum. Türkiye vatandaşı olarak görüyorum. Benim derdim PKK = BDP ile derdim var. Bu iki unsur terorist unsurdur ve buna oy verende terörü destekliyor ve terörden nemalanıyor. Bunu görüpte söylemeyince olmamış mı oluyor bunlar. Ortada herşey. Kendi içlerindeki pislikleri ayıklamak onların ellerinden. Herkes herkesin ne halt olduğunu çok iyibiliyor ama görmezden geliyorlar. Sıkıntıda burada zaten.
Af edersiniz şu kırmızı ile belirttiğim cümleyi anlayamadım ben. Sizin de kürt arkadaşlarınız var ama siz onları kürt olarak görmüyor sadece T.c vatandaşı olarak mı görüyorsunuz? Yani bi yerde o arkadaşlarınızın ırklarını (üstünüze vazife olmadan) inkar mı ediyorsunuz?
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2011, 20:16   #115
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:

Sen nerelisin kardeşim?
Kaç sene yaşadın doğuda?
Neye dayanarak bir Irk'ın tamamını suçluyorsun?
Sana birşey diyeyim mi..
Malatyada bir ara eylemler olmuştu, etöye bağlandı hani, oradaki maşa olan çocukları tanırdım.
Ülkü ocağına gidiyorlardı, aynende senin gibi düşünüyorlardı. Bir kürt görse dövmek istiyorlardı.
Şimdi duvarları tırnaklıyolar pişmanlıkdan.

Bizi böyle edenleri, senin aklına o fikirleri sokanları çok eski yıllardan konuşmak lazımda... ne fayda?
Biz Osmanlıydık, biz ümmetçiydik. Bizi Irkçı yaptılar kardeşim..
Bu iş çok su götürür derin bir konu, sonucundada birşey değişmeyeceği için tartışmaya gerek duymuyorum ama sadece bir konuda uyarı yapmak isterim;

Vel hasılı kardeşim herşeyi geçtim dinimizde ırkçılık yok.

"Ey insanlar! Sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Hem de sizi şubeler ve kabilelere ayırdık ki, birbirinizi tanıyasınız. Şüphesiz ki, Allah katında en şerefliniz, takvaca en ileride olanınızdır"
Hu
curat suresi.

Efendimiz, veda hutbesinde;
"Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem'in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Allah yanında en kıymetli olanınız, Ondan en çok korkanınızdır. Arabın Arap olmayana takvâdan başka üstünlüğü yoktur"

Burada bunları bizim tartışmamız birşey değiştirmeyecek, bizim ağzımızdan cıkan karara göre operasyon yapılmayacak veya strateji belirlenmeyecek.
Onun için ne konuştuğumuzu, ne getirip ne götürdüğünü bilelim.

5 dk lık ego tatmini için, vebal almayalım.

Konu Seyyah tarafından (08-19-2011 Saat 03:02 ) değiştirilmiştir..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2011, 20:19   #116
Kullanıcı Adı
cartman
yine aynı şeyleri tartısıyoruz ne desek boş..

Pkk kürtlerin hepsi değil belki % 20 si diyoruz ama bu üzde yirmi 2 milyona da tekabül etse bu insanları ne yapacagız onu soylermısınız.Hepsini iceri sokmakla olmuyor acılımlar falan da bu ınsanların umrunda değil bunu fark edin artık tek istedikleri var nifak tohumunu ortaya atmak..

Ne zaman bu nu soylesek bize 30 yıldır cekılen ıskencelerı falan anlatmayın artık komik oluyor.Pkk yı gozumde masumlastırma cabasından baska bırsey degil.Ergenekonla ılıskısını de cok iyi biliyorum lakin ergenekonu ortadan kaldırırken PKK da onunla ortadan kalkmıyor sadece onun kontrolunden cıkmıs oluyor.
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2011, 20:21   #117
Kullanıcı Adı
Seyyah
"Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir" (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

Konu bu yönde ilerlemektedir.Bu yüzden bu tartışma son bulmalı.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2011, 20:21   #118
Kullanıcı Adı
dirayet
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bdp-chp-mhp aynı zihniyettir
En basitinden 1 sene önceki referandum gelsin aklına...
Chp beyaz türk ulusalcısı
Mhp orta sınıfın ulusalcısı artı milliyetçisi
Bdp ise kürtlerin ulusalcısı ve milliyetçi partisidir...
Öyle iddia edildiği gibi vatansever falanda çok değillerdir...
Neredenmi anlarız bunu ben parti programında yazana değil icraata bakarım
Bu pkk derin devletin çocuğu değilmi arkadaş o derin devletteki pkkyı kuran yapı bu ergenekon değilmi arkadaş
Chp bizzat ergenekonun avukatı olduğunu açıklamadımı arkadaş ?
Chpside mhpside hapisteki ergenekoncuyu milletvekili adayı yapmadımı arkadaş yaptı o zaman yok bölücü değiller cart curt onu geç
Unutkan milletiz o yüzden geliyor başımıza ne gelirse
Kaç ay önceydi kemal kılıçdaroğlunun kck tutuklamalarını eleştirmesi ? Taş çatlasın 4
Kaç ay önceydi mhp ile bdpnin elazigda vekil pazarlığı yapmaları ? Aynı aylara geliyor
Biri ergenekonun türk tarafı diğeri kürt tarafı
Terörden nemalanıyor üçüde...
Bu nasıl bir bakış açısıdır? annem beni dövdü, bütün anneler dayakçıdır demek gibi bişey bu ! Yazdıklarını okuyarak mı yazıyorsun yoksa sadece yazıyor musun? BDP ile diğer partileri eş görmek onları birbiriyle ilintiye sokmak akıllara zarar bir durum. Fikir bazında uzlaşamayabilirsin, ama MHP ve CHP Türk bayrağına ve bu ülkenin bağımsızlığı esasına inanan partiler. BDP'nin maksadı tamamen ülkeyi bölmeye yönelik. Ergenekon dediğin unsur çok güçlü bir unsur olsaydı şu an hapiste oluyor olmazlardı. Demekki o kadarda güçlü bir örgütlenme değillermiş ayrıca adamlar hala yargılanmadı. Tutuklu olarak yargılanmayı bekliyorlar. Demokraside haktan hukuktan bahsediyorsunuz ama işinize gelen taraftan bakmayıda ihmal etmiyorsunuz. Daha suçlu çıkmadı bu insanlar ama Abdullah Öcalan yargılandı, PKK'nın terör örgütü olduğunu herkes kabul ediyor. PKK'nın BDP ile organik bağı olduğunu artık sağır sultan bilior ama sen vesenin gibiler Teroristle daha yargılanma aşamasındaki insanlarıbir tutabiliyorsun ayrıcada adamlar avukatlığını yaptığı için CHP ve MHP'yi terorist partisi ve ona oy verenleride terorist sempatizanı gösterme cüretini österebiliyorsun. İşte senin bu yaptığın bölücülüğün en üst noktası.
Alt 08-18-2011, 20:26   #119
Kullanıcı Adı
dirayet
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Af edersiniz şu kırmızı ile belirttiğim cümleyi anlayamadım ben. Sizin de kürt arkadaşlarınız var ama siz onları kürt olarak görmüyor sadece T.c vatandaşı olarak mı görüyorsunuz? Yani bi yerde o arkadaşlarınızın ırklarını (üstünüze vazife olmadan) inkar mı ediyorsunuz?
Lafı çarpıtma. Zaten onlar kendilerini kürt olarak görmüyorlar. Bende onları herkes gibi görüyorumdemek istedim. İşine geldiğiniz zaman bir cümleden bir kelimeyi çekip istediğiniz kıvama nasılda sokuyorsunuz? Kafanızı birde yararlı işlere çalıştırsanız...
Alt 08-18-2011, 20:27   #120
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir" (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

Konu bu yönde ilerlemektedir.Bu yüzden bu tartışma son bulmalı.
Hiç itirazsız amenna diyerek o hadiste yazılana itaat ediyoruz. Irkçılık kadar lanet bir şey yoktur herhalde. Fitneye, fesada, bozgunculuğa tek sebep belki de ırkçılıktır. Madem lafa gelince elhamdulillah müslümanız diyoruz. O zaman hadisi şerifte yazılanlara da içimizde bir şüphe barındırmadan teslim olmalıyız. Olmazsak nerede kalır bizim müzlümanlığımız.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)