|
![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ne diyor kendilerine ehli sünnet vel cemaat diyen bir grup çıkacak onlar fırkaı naciyedir mi diyor... yahu o tek fırka sünni mezhepçilerin anladığı gibi sadece sünniler değil... yada şii mollaların anladığı gibi şiiler değil... yada mezhepsizlerin iddia ettiği gibi mezhepsizlik değil... ehli kıble fırkaı naciyedir... öyle artistliğe lüzum yok... bugün bu lafı ehli sünnet ki bu bir mezhep değil ekoldur için kullananlar yarın sadece kendi tarikatları için kullanıcak... bu belli... hatta yapıyorlar bile nakşiliğin halidi koluna bağlı olursanız sorgu melekleri bile yanaşmıyormuş diyorlar ![]()
![]() |
||
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Artistlik yapmıyorum. Peygamber efendimiz hadis-i şeriflerinde kurtulan fırkanın hangisi olacağını söylemiştir.
"Ebû Hüreyre’nin (ra) ve Abdullah bin Amr’in (ra) ayrı ayrı rivâyetleriyle Peygamber Efendimizin (asm) “Ümmetin yetmiş üç fırkaya bölüneceğini, bunlardan yalnız birinin kurtuluş fırkası olacağını” beyan buyurduğunu Dârimî’nin Siyerinden, Tirmizî’nin Süneninden, Süyûtî’nin Câmiü’s-Sağir’inden öğreniyoruz. Hadis şöyledir: “İsrâiloğullarının başına gelen her şey, pabucun pabuca denkliği gibi, tıpa tıp ümmetimin başına da gelecektir. İsrâil oğulları yetmiş iki fırkaya ayrılmışlardı. Ümmetim ise yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Onlardan bir fırkanın dışında hepsi Cehennem’dedir.” Ashab-ı Kiram sordu: “Yâ Resûlallah! O kurtulan fırka kimlerdir?” Peygamber Efendimiz (asm): “Benim ve ashabımın yolu üzere olanlardır” buyurdu. (Câmiü’s-Sağîr, 3/3292; Tirmizî, Îmân, 18)" (Alıntıdır) Yukarıda paylaşmış olduğum hadis-i şeriften görüleceği gibi peygamber efendimiz ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını kurtulan fırkanın ise onun ve ashabının yolu üzere olan fırka olacağını bildiriyor. Peygamber efendimizin ve onun ashabının yolunda olan fırka Ehl-i Sünnet Vel Cemaat fırkasıdır. Doğru yolda olan ve Cehennem'den kurtulan fırka Ehl-i Sünnet Vel Cemaat fırkasıdır inşaallah. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|