Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-21-2011, 00:21   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ümmeti bölmeyi bırakın artık...
Ümmetin 73 fırkaya ayrılacağı bunların 72'sinin Cehenneme gideceğini sadece 1 fırkanın Cehennem'den kurtulacağını söylemek ümmeti bölmek değildir. Peygamberimiz böyle olacağını yani ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını hadis-i şerifinde bildiriyor. Ümmetin birliği için bütün Müslümanlar Ehl-i Sünnet Vel Cemaat fırkasında birleşmelidirler.

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-21-2011, 00:35   #2
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ümmetin 73 fırkaya ayrılacağı bunların 72'sinin Cehenneme gideceğini sadece 1 fırkanın Cehennem'den kurtulacağını söylemek ümmeti bölmek değildir. Peygamberimiz böyle olacağını yani ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını hadis-i şerifinde bildiriyor. Ümmetin birliği için bütün Müslümanlar Ehl-i Sünnet Vel Cemaat fırkasında birleşmelidirler.
Doğru
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-21-2011, 00:43   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:

aynı cümleleri yazmaktan bıkmadı adam...
sonrada taassubçu değilmiş...
kuranda ve sahih sünnette birleşelim diyoruz zaten vahdet diyoruz...
ama şu fırkayı naciye hadisini sömürmekten bıkmadınız...
fırkayı naciye iman ehlidir müslümanlardır...
mezhepe indirgemek hoş değil...
http://www.akpartiforum.com/showpost...&postcount=131
buyur bunuda sormuştun...

sabahtan beri adamları itikadı bozuk ilan ettin,cehennemlik ilan ettin...
yeter uzatma daha fazla...
Alt 12-21-2011, 02:28   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Ehli sünnet vel cemaat dışında olanlar cehennememi gideceklermiş yani
hadi yaa

haşa Allah oldunuz hükmü verdiniz yani öylemi.

cennetten arsa almak istiyorum hocam ne kadar fiyatlar ?

nakşibendilere günah yazılmıyormuş doğrumu ?

Alt 12-21-2011, 02:58   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ehli sünnet vel cemaat dışında olanlar cehennememi gideceklermiş yani
hadi yaa

haşa Allah oldunuz hükmü verdiniz yani öylemi.

cennetten arsa almak istiyorum hocam ne kadar fiyatlar ?

nakşibendilere günah yazılmıyormuş doğrumu ?

Ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını, o 73 fırkanın 72'sinin Cehenneme gideceğini ve yalnızca 1 fırkanın Cehennemden kurtulacağını peygamber efendimiz bildiriyor:

"Ebû Hüreyre’nin (ra) ve Abdullah bin Amr’in (ra) ayrı ayrı rivâyetleriyle Peygamber Efendimizin (asm) “Ümmetin yetmiş üç fırkaya bölüneceğini, bunlardan yalnız birinin kurtuluş fırkası olacağını” beyan buyurduğunu Dârimî’nin Siyerinden, Tirmizî’nin Süneninden, Süyûtî’nin Câmiü’s-Sağir’inden öğreniyoruz. Hadis şöyledir:

“İsrâiloğullarının başına gelen her şey, pabucun pabuca denkliği gibi, tıpa tıp ümmetimin başına da gelecektir. İsrâil oğulları yetmiş iki fırkaya ayrılmışlardı. Ümmetim ise yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Onlardan bir fırkanın dışında hepsi Cehennem’dedir.”

Ashab-ı Kiram sordu: “Yâ Resûlallah! O kurtulan fırka kimlerdir?”

Peygamber Efendimiz (asm): “Benim ve ashabımın yolu üzere olanlardır” buyurdu. (Câmiü’s-Sağîr, 3/3292; Tirmizî, Îmân, 18)"

(Alıntı)
Alt 12-21-2011, 03:04   #6
Kullanıcı Adı
werret

''Annenize ‘Fahişe’ derlerse ne yaparsınız?

Düşünün ki kapı komşunuz annenizin adını anarak ‘Fahişe’ dedi… İşittiğiniz anda ne yaparsınız? ‘En azından babama küfretmedi’ mi dersiniz? Yoksa ‘bu, onun görüşü, saygı duyuyorum’ mu dersiniz?

Ya da ; ‘kavgaya gerek yok. Doğrularda birleşelim yeter.’ mi dersiniz? ya da; ‘Kendisi gibi düşünmüyorum. Der başka konular mı konuşursunuz? (Ya da’ları biraz çoğaltmak istiyorum)

Ya da; ‘bunlar küçük mesele olduğu için önemsemem mi dersiniz? Ya da; ‘gerçekten öyle bir şey olabilir mi acaba’ diye endişelenir misiniz? Ya da;’ haklısın kardeş’ mi dersiniz? Ya da; ‘ Fahişenin sözlük anlamını mı sorarsınız?’ Ya da; ‘ Haklısın kardeş deyip siz de annenize mi küfredersiniz!’

Yemin edebilirim ki bunlardan hiçbirini yapmazsınız… En kötü ihtimal yakasından tutar ispat et. İspat etmezsen…’ Dersiniz… Şimdi yeni bir ‘ya da’ serisine daha başlayalım;

Bu kimseyle bir daha karşılaşmak ister misiniz? Ya da komşunuzu yemeğe değil de sadece çaya mı davet edersiniz? Ya da gayet sıcak karşılayıp; ‘ Hay ağzına sağlık, bi daha anneme küfretsene’ mi dersiniz? Ya da ; ‘ Biz hala komşuyuz’ der sarılır mısınız?

Yine yemin ederim ki bunlardan hiç birini yapmazsınız… Biz anlık yanıldığımı varsayarsam, derim ki, siz;

Ya, annenizi sevmiyorsunuz, ya, gerçekten de komşunuz haklı, ya, fahişe kelimesinin ne manaya geldiğini bilmiyorsunuz, ya, çok ama çok korkaksınız, ya, sizde ar ve namus yok, ya annenize küfredilirken siz duymadınız, ya dalgındınız da anlayamadınız, ya da herhangi bir sebep…

Allah-u Teala annenize çok değer verirken, Kur’an ve sahih hadislerde defalarca annenize itaat edin diyerek annenize önem vermeniz gerektiğini hatırlatırken, annenizin üzerinde o kadar çok hakları bulunurken, geceli gündüzlü arkanızda sizlere dua ederken birileri kalkıp annenize küfredecek! Hem de çok iğrenç bir yakıştırmayla!

Değerli okuyucular;

Geçen haftaki yazımda sizin öz annenizden daha değerli olan, sizin kendi nefsinizden sizin için çok daha değerli olan peygamber efendimiz aleyhisselamın eşlerinden olup yeryüzündeki tüm mü’minlerin annesi olan Aişe annemize yazımın başlığına koyduğum yakıştırmayı yapan birilerinden bahsetmiştim…

O birilerinin tepkilerini çok normal karşılıyorum… Çünkü bunlar Allah’u tealayı sevmiş ve Allah’u tealaya iman etmiş olsalardı mü’minlere anne seçerken seçimde hata yapmayacağını bilirlerdi… Mü’minlerin annesine küfretmekle yapılan tahribatları sıralayalım;

1-Peygamberde güzel örnekler vardır. ayetinden yola çıkarak ‘fhşe’ vasıflı kimselerle evlenmek sünnet olurdu. Ki, böyle bir sünnet ameli hiçbir zaman olmadı olmaz da…

2-Her konuda peygamber efendimizi örnek almaya çalışan Allah’ın razı oldum dediği sahabeler aynı vasıfta kimselerle evlenmeyi tercih ederlerdi. Ki, böyle bir şey hiç yaşanmadı.

3-o vasıf, faziletli bir vasıf sayılacağından dolayı önerilen bir vasıf olurdu… ama İslam o vasfı hiç sevmez ve iftira atanlara da ceza verir.

Değerli okuyucular,

O tarihten günümüze kadar bu iğrenç yakıştırmayı Şii’lerden başka kimse söylemedi… Şimdi;

Allah’u Teala’nın şu sözüne kulak verdikten sonra Allah için biraz düşünelim:

‘Peygamber, müminlere kendi canlarından daha yakındır. Eşleri, onların analarıdır…’(Ahzab-6)

Annemiz dediğiniz Hz. Aişe radıyallahu anha’ya yapılan hakaretlerden dolayı tüyleriniz diken diken olmuyorsa;

1-Siz de Allah’ı sevmiyorsunuz demektir.

2- Siz de Allah’u Tealayı suçluyorsunuz demektir.

3- Siz de efendimiz aleyhisselamın eşine o iğrenç yakıştırmayı uygun görüyorsunuz demektir.

4- Peygambere iman etmenin gereklerini bilmiyorsunuz demektir.

5- Siz de bu ayeti hafife alıyorsunuz demektir.

6- Siz de efendimiz aleyhisselamı sevmiyorsunuz demektir.

Değerli okuyucular;

Boş bir a4 kağıdının sol köşesine annenizin adını, tam yanına da Aişe radıyallahu anha validemizin adını yazıp her iki annenize yapılan hakaretleri tekrardan düşünün… Eğer sizi dünyaya getiren annenize yapılan hakaret sizi çok daha fazla öfkelendiriyorsa burnunuza cehennem kokusunun geldiğini hissedip akidenizi tekrardan gözden geçirin derim.

Ya rabbi sen bu iftiralardan münezzehsin!’''

Feyzullah Birışık

http://www.habervaktim.com/yazar/373...aparsiniz.html

Konu werret tarafından (12-21-2011 Saat 03:11 ) değiştirilmiştir..
Alt 12-21-2011, 03:09   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:

Ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını, o 73 fırkanın 72'sinin Cehenneme gideceğini ve yalnızca 1 fırkanın Cehennemden kurtulacağını peygamber efendimiz bildiriyor:

"Ebû Hüreyre’nin (ra) ve Abdullah bin Amr’in (ra) ayrı ayrı rivâyetleriyle Peygamber Efendimizin (asm) “Ümmetin yetmiş üç fırkaya bölüneceğini, bunlardan yalnız birinin kurtuluş fırkası olacağını” beyan buyurduğunu Dârimî’nin Siyerinden, Tirmizî’nin Süneninden, Süyûtî’nin Câmiü’s-Sağir’inden öğreniyoruz. Hadis şöyledir:

“İsrâiloğullarının başına gelen her şey, pabucun pabuca denkliği gibi, tıpa tıp ümmetimin başına da gelecektir. İsrâil oğulları yetmiş iki fırkaya ayrılmışlardı. Ümmetim ise yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Onlardan bir fırkanın dışında hepsi Cehennem’dedir.”

Ashab-ı Kiram sordu: “Yâ Resûlallah! O kurtulan fırka kimlerdir?”

Peygamber Efendimiz (asm): “Benim ve ashabımın yolu üzere olanlardır” buyurdu. (Câmiü’s-Sağîr, 3/3292; Tirmizî, Îmân, 18)"

(Alıntı)
ehli sünnet vel cemaat dışında olanlar peygambere inanmıyorlar mı yolunda değiller mi ? bunun ölçüsünü kim belirliyor.
bizi cennete ve cehenneme kim koyacak.
şıhlar hacılar hocalarmı
yoksa Allah mı

bu din hangi din ve ne ara bu kadar sistematize bir şekilde skolastik ve çıkarcı hale büründürülmüş.

bu yozlaşmayı ve tekfiri yapanlar İslam'ı yozlaştıracaklarını zannediyorlarsa yiyorlar ki onlar İslam'ı yozlaştıramazlar ancak kendilerine yeni bir din oluştururlar.

Lanet olsun ümmet arasında bölücülük yapıp aralarına nifak sokanlara.

ben acaba ehli sünnet vel cemaatmıyım la

geçen vakıfta muhabbeti olmuştu bizim ekip ehli sünnet vel cemaatmiş

yinede bir babama sorayım

belki kafir olmuşumdur kim bilir

ama dedemin itikadı çok sağlamdır

neyin kafası la bu

hay sizin zihniyetinize
Alt 12-21-2011, 03:19   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ehli sünnet vel cemaat dışında olanlar peygambere inanmıyorlar mı yolunda değiller mi ? bunun ölçüsünü kim belirliyor.
bizi cennete ve cehenneme kim koyacak.
şıhlar hacılar hocalarmı
yoksa Allah mı

bu din hangi din ve ne ara bu kadar sistematize bir şekilde skolastik ve çıkarcı hale büründürülmüş.

bu yozlaşmayı ve tekfiri yapanlar İslam'ı yozlaştıracaklarını zannediyorlarsa yiyorlar ki onlar İslam'ı yozlaştıramazlar ancak kendilerine yeni bir din oluştururlar.

Lanet olsun ümmet arasında bölücülük yapıp aralarına nifak sokanlara.

ben acaba ehli sünnet vel cemaatmıyım la

geçen vakıfta muhabbeti olmuştu bizim ekip ehli sünnet vel cemaatmiş

yinede bir babama sorayım

belki kafir olmuşumdur kim bilir

ama dedemin itikadı çok sağlamdır

neyin kafası la bu

hay sizin zihniyetinize
İslam, skolastik ve çıkarcı değildir. Sana peygamber efendimizin hadis-i şerifini söylüyorum. Peygamberimizin sözünü mü reddediyorsun? Ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını, bu fırkaların 72'sinin Cehenneme gideceğini, yalnızca 1 fırkanın Cehennem'den kurtulacağını, kurtulan fırkanın ise onun ve ashabının yolunda olan fırka olduğunu peygamber efendimiz bildiriyor. Kafamız, Kur'an ve Sünnet kafasıdır. Zihniyetimiz, Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerifler'dir.
Alt 12-21-2011, 03:24   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
İslam, skolastik ve çıkarcı değildir. Sana peygamber efendimizin hadis-i şerifini söylüyorum. Peygamberimizin sözünü mü reddediyorsun? Ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını, bu fırkaların 72'sinin Cehenneme gideceğini, yalnızca 1 fırkanın Cehennem'den kurtulacağını, kurtulan fırkanın ise onun ve ashabının yolunda olan fırka olduğunu peygamber efendimiz bildiriyor. Kafamız, Kur'an ve Sünnet kafasıdır. Zihniyetimiz, Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerdir.
peygamberimizin yolundan sadece ehli sünnet vel cemaatin üyelerimi gidiyor.
mezhebi olmayan hanif müslümanlar nereye gidiyor
ehli sünnet vel cemaatten olmayanlar peygamber yolunda değil mi

ben sorularımın cevabını alamadım ki

hadisi nasıl reddederim haşa hiç hadis reddedilir mi bilakis bütün hadisler doğrudur hepsine gözü kapalı inanırız

hatta ve hatta ben bilmem şeyhim bilir

hocalarımızın her anlattığınada inanırız

reddedenlere diyorum ki

zayıf hadis falanda yoktur

hadi ordan sensin zayıf

zındık kafir itikadı bozuk şey
Alt 12-21-2011, 03:35   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
peygamberimizin yolundan sadece ehli sünnet vel cemaatin üyelerimi gidiyor.
mezhebi olmayan hanif müslümanlar nereye gidiyor
ehli sünnet vel cemaatten olmayanlar peygamber yolunda değil mi

ben sorularımın cevabını alamadım ki

hadisi nasıl reddederim haşa hiç hadis reddedilir mi bilakis bütün hadisler doğrudur hepsine gözü kapalı inanırız

hatta ve hatta ben bilmem şeyhim bilir

hocalarımızın her anlattığınada inanırız

reddedenlere diyorum ki

zayıf hadis falanda yoktur

hadi ordan sensin zayıf

zındık kafir itikadı bozuk şey
Doğru olan itikat Ehl-i Sünnet itikadıdır. Ehl-i Sünnet'in dışındaki yollar bidat yollarıdır. Ümmetin çoğunluğu % 70 - % 80 civarında bölümü (Wikipedia sitesine göre % 83'ü) Ehl-i Sünnet'tir Allah'a şükürler olsun. Ehl-i Sünnet'in dışındakiler kâfirdir demiyoruz ki! Ehl-i Sünnet dışında olan ve imanında küfre varmayanlar da Müslümandırlar. Müslüman olarak ölenlerin gideceği yer de eninde sonunda Cennet olacaktır inşaallah.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)