![]() |
#11 |
![]() zorunlu eğitim 13 yıl olunca hangi arada yapılacak ki hafızlık... imam hatipde yok zaten ama zorunlu 13 olunca...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Hafızlık için öyle uzun bir zaman gerekmiyor. 1 yaz tatilinde, olmadı 2 yaz tatilinde, o da olmadı 3 yaz tatilinde hafızlık öğretimi tamamlanabilir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
![]() öyle basit iş değil... forumumuzda hafızlar mevcut sorabilirsiniz 3 yaz tatilindemi hafız oldunuz diye... |
||
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Hafızlık eğitimi zaten iyi değil..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() ben olaya zorunluluk kısmından bakıyorum...
12 sene öğretimi zorunlu kılmak bence despotluk... |
|
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zorunlu egitim bircok ülkede 10-12 yildir.
Niye despotluk olsun? 4.siniftan sonra okulu terk etmek dahami iyi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() türkiyede hiç okumayacağım diyen çocuğu zaten ailesi liseye kadar okutuyor...
okumak istemeyen bırakıyor lisede... bu zorunlu eğitim 8 sene olmasada değişmezdi... şimdi buda olmayacak... benim liseden okulu bırakan,okumak istemeyen iş yapmak isteyen bir çok arkadaşım vardı... ve şimdi hemen hemen hepsi işinde gücünde adamlar... okumak isteyemeyen birisini zorla okutmak hem çocuk,hem o çocuğun sınıfındakiler için zulümdür... üstelik türkiyede okullarda özellikle liselerde eğitim ve öğretim namına hiç bir halt yok... fen lisesi anadolu öğretmen lisesi falan tutturursan ne ala... ben düz lise mezunuyum son sene gittiğim dersane olmasaydı üniversite falan kazanamazdım ben... zaten bence bu 12 seneye çıkarılma amaçlarından biriside dersane ve özel okul sektörünün daha fazla kar etmesini sağlamak... |
|
![]() |
![]() |
#18 |
![]() 8 yillik zorunlu egitim henüz yokken, cocuklarini ilkokuldan sonra bir tornaciya veya bir esnafa bazende köyde tarlaya yardima alan aileleri biliyorum.
Belki onlar acisindan illegal veya anormal bir durum degil fakat o cocugun istikbali belkide daha verimli olacaktir. Yani bu insanlarin kaderi yalnizca bu olmamali. Keza dogudada böyledir. Simdi zorunlu oldugu icin herkes göndermek zorunda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() bence yanlış...
zorlamak diye birşey olmamalı... şu an milyonlarca genç zorunlu olmadığı halde liselerden mezun oluyor zaten... liseyi okumayan bırakan insan liseyi bitirenlerin yanında devede kulak... adam zengin çocuğunu okutmak istemiyor medreseye verecek laik eğitim almasını istemiyor çocuğun belki ne olacak |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Alıntı:
Yaz tatillerinde olmazsa öğretim yılı içinde belli bir saat ayrılabilir. Mesela günde 1-2 saat ayrılabilir. Bir çözüm yolu bulunur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|