Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-09-2012, 02:05   #31
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dünyanin hic bir yerinde 95 yasindaki adam tutuklu yargilanmaz, yani hukuk okuyorsun bari biraz arastir kardesim ..
o adam zaten zor yürüyor, en fazla ev hapsi verirsin ki oda su anda zanli daha yargilanma devam ediyor, kaldiki o adama bu saatten sonra idam versen ne olur, vermesen ne olur..
burada sembolik bir durum var o yargilanma bence iadei itibardir ve önemlidir ama siz o kadar kücük seylere takiliyorsunuz ki olayin özünü göremiyorsunuz!
Abi mahkeme karşısına çıkartabilirmisin bu adamı çıkartamazmısın ? 95 Yaşında ki bir adam insan öldürürse tutuksuz mu yargılanır
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2012, 02:06   #32
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin ülkeyi kurtarıyor zannettiğin adamlar kendi sistemlerini oturtuyor abi

Bende sana bunu anlatmaya çalışıyorum...

Askerleri mahkeme karşısına çıkardılar ne oldu ? Bu olayı ergenekon'un peşine bağladılar...

İçeride yatan sanıklar daha hüküm yememiş yav... Adam hüküm yemeden 3 sene 5 sene yatıyor bu ne demek biliyormusun abi... Ne kadar saçma... Adamın suçu varsa aklarsın yoksa basarsın cezayı tıkarsın içeriye..

Haaa ben demiyorum ki içeride ki herkes suçludur suçsuzdur fakat yapılan eylemler beni böyle düşünmeye sevkediyor malesef.

ama simdi cevir, kazi, yanmasin yapiyrosun..ne degisti dedin bende saydim simdide kendi sistemlerini kuruyorlar diyorsun!..
ayrica uzun tutukluluklara bende karsiyim ve bunu her platformda dile getiriyorum.. malesef bizde tutuklu yargilama cezaya dönüstü..
mesela hic sevmedigim aziz yildirim 8 aydir tutuklu,ilker basbug tutuklu, cübbeli tutuklu ve yillardir balbay, tuncay özkan tutuklu yani bu adamlar niye tutuklu, ne zaman mahkeme sonuclanacak ya 10 sene tutuklu kalip, aklanirlarsa kim haklarini iade edecek..
bu adamlarin adi belli, yeri belli, durumu belli yok kacma, delil karartma gibi bir durum varsa tutukla ama sirf ideolojine ters diye tutuklama adil degildir..
ayrica bu adaletsiz yargilanmanin müsebbibi ak parti degildir, ak partide bunun cözümü icin adim atmisdir, atmaya devam edecekdir ki bence ivedilikle yapmalidir cünkü is cigrindan cikiyor!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2012, 02:09   #33
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Abi mahkeme karşısına çıkartabilirmisin bu adamı çıkartamazmısın ? 95 Yaşında ki bir adam insan öldürürse tutuksuz mu yargılanır

dur daha cikacak mahkeme karsisine heyacan yapma!.. kardesim hukuk okuyorsun ama hala daha demogoji yapiyorsun..
evren herhangi birisi degildir, bu ülkenin eski cumhurbaskanidir ve yillanmis bir davanin sanigidir ve kendiside 95 yasindadir yani dünyanin neresinde olursa olsun bu durumdaki insanlar tutuksuz yargilanir..
yada söyle bir örnek vereyim erbakan hoca mahkum oldugu halde cezasini hapiste degil evinde cekmisdir bu yasina ve konumuna binaendir..
yani bazi durumlarda bu gibi uygulamalar normaldir!..
Alt 02-09-2012, 02:10   #34
Kullanıcı Adı
Blur
12 Eylül'de sen evet'i verip ülkene hizmet ettiğini sandın ya abi anayasa mahkemesi , yargıtay vs.... bunların iç yapısı değiştirildi değil mi ? Bu kime yaradı sana mı AKP'ye mi ?

Peki askeriyede seninde karşı olduğun gibi uzun süredir tutuklu olan insanlar var belki suçlu belki suçsuz bunları sivil mahkemede yargılatmak senin mi işine yaradı AKP'nin mi ?

Orada herkesin dediği gibi 3 tane madde vardı... O 3 madde olayı bitirdi zaten diğer maddelere her Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı evet derdi...

Tayyip erdoğan kenan evren'i yargılayacağım deyip 1 ay geçmeden maaşına kendi vekili aracılığıyla zam yaptırıyorsa ve bunu sizler normal karşılıyorsanız...

Yorum yok ki
Alt 02-09-2012, 02:12   #35
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:

dur daha cikacak mahkeme karsisine heyacan yapma!.. kardesim hukuk okuyorsun ama hala daha demogoji yapiyorsun..
evren herhangi birisi degildir, bu ülkenin eski cumhurbaskanidir ve yillanmis bir davanin sanigidir ve kendiside 95 yasindadir yani dünyanin neresinde olursa olsun bu durumdaki insanlar tutuksuz yargilanir..
yada söyle bir örnek vereyim erbakan hoca mahkum oldugu halde cezasini hapiste degil evinde cekmisdir bu yasina ve konumuna binaendir..
yani bazi durumlarda bu gibi uygulamalar normaldir!..
dediğin olay beyaz yaka suçlarını kapsar fakat kenan evren zaten sahip olduğu saygınlığı itibarı kaybetti.. erbakan'ı seven bir kitle vardı kenan evren'in durumu biraz daha farklı...
Alt 02-09-2012, 02:13   #36
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
dediğin olay beyaz yaka suçlarını kapsar fakat kenan evren zaten sahip olduğu saygınlığı itibarı kaybetti.. erbakan'ı seven bir kitle vardı kenan evren'in durumu biraz daha farklı...
niye farkli kenan evrenide seven, sayan ve 12 eylülü hakli gören bir zümre var ya harbiden 12 eylül anayasasi yüzde kacla kabul edilmisdi
Alt 02-09-2012, 02:15   #38
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
12 Eylül'de sen evet'i verip ülkene hizmet ettiğini sandın ya abi anayasa mahkemesi , yargıtay vs.... bunların iç yapısı değiştirildi değil mi ? Bu kime yaradı sana mı AKP'ye mi ?

Peki askeriyede seninde karşı olduğun gibi uzun süredir tutuklu olan insanlar var belki suçlu belki suçsuz bunları sivil mahkemede yargılatmak senin mi işine yaradı AKP'nin mi ?

Orada herkesin dediği gibi 3 tane madde vardı... O 3 madde olayı bitirdi zaten diğer maddelere her Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı evet derdi...

Tayyip erdoğan kenan evren'i yargılayacağım deyip 1 ay geçmeden maaşına kendi vekili aracılığıyla zam yaptırıyorsa ve bunu sizler normal karşılıyorsanız...

Yorum yok ki
benim anlamadigim olaya niye ak parti boyutundan bakiyrosun ak part dün varmiydi, yarin olacak mi...
sorun sistemle alakali, rejimle alakali o acidan degisiklikleri hayirli görüyorum ki meyvelerini topluyoruz..
buyur basörtüsü sorunu sehvende olsa cözüldü, katsayi sorunu cözüldü, askerin vesayeti sona erdi, darbe yapmak artik suc..
dün bu isi demokrat parti, anap yapiyordu bugün ak parti yarinda b partisi farketmez o yüzden isimlere,partilere takilmayalim..
Alt 02-09-2012, 02:17   #39
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
gerzek cüneyt...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2012, 02:17   #40
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
niye farkli kenan evrenide seven, sayan ve 12 eylülü hakli gören bir zümre var ya harbiden 12 eylül anayasasi yüzde kacla kabul edilmisdi
abi ona milletin nasıl evet dediğini biliyorsun o zaman zaten darbeyi insanlar güzel bir şey olarak gördü kan duracak ülke huzura erecek hesabı zannetti herkes olayı...

neyse geçelim onu sen olaya parti olarak bakma diyosun bende bakmıyorum zaten particilik yapsaydım mustafa destici'ye oy verirdim ama allah korusun... ben çizgisini beğendiğim adama oyumu basarım dünya görüşüm kendimedir ayrıca tayyip erdoğan'ın senin söyleminle " bir öyle oynayıp bir böyle oynaması " bir Müslüman olarak beni rahatsız ediyor...

Ve şu anda bu ülkenin rejiminin değişeceğine inanıyormusun

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)